Κύκλος καλλιτεχνικών σεμιναρίων από το toradiofono.gr

07.10.2014
Το διαδικτυακό ραδιόφωνο www.toradiofono.gr εγκαινιάζει αυτή τη χρονιά μία ακόμη δραστηριότητα του σε συνεργασία με το Dance Cultural Centre.

Οι έμπειροι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του σταθμού toradiofono.gr συμπράττουν με καλλιτέχνες και καθηγητές και μοιράζονται τη γνώση και την αγάπη τους για το Ραδιόφωνο, την Μουσική, το Θέατρο, τη Δημιουργική Γραφή και τη Φωτογραφία και ξεκινούν έναν κύκλο σεμιναρίων στο Dance Cultural Centre.

Οι παραγωγοί του σταθμού Χρήστος Παπαμιχάλης και Χρήστος Κορτσέλης, με διαφορετικό τρόπο προσέγγισης ο καθένας,μιλάνε για το Ραδιόφωνο και τη Ραδιοφωνική Παραγωγή. Το ραδιόφωνο και η μουσική είναι αλληλένδετα επομένως δεν θα έλειπαν κύκλοι σεμιναρίων για την Μουσική αλλά και για το Τραγούδι.

Η Βάσια Ρεντούμη με καλεσμένους από τον χώρο της μουσικής δημιουργίας, της δισκογραφίας αλλά και αυτόν της παραγωγής μουσικών παραστάσεων διανύει την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού στο σεμινάριο με τίτλο “Διαχείριση Πολιτιστικού Υλικού”. Πέρα από το ελληνικό τραγούδι όμως, η ιστορία της δυτικής μουσικής κι ο ρόλος της μουσικής στην καθημερινότητα μας ξετυλίγεται ως“Η Τέχνη της Ακρόασης της Μουσικής”στο σεμινάριο της Όλγας Λασκαράτου.

To toradiofono.gr υποστηρίζει το θέατρο στο ραδιοφωνικό του αέρα με ειδικές εκπομπές και αφιερώματα, επομένως το Θέατρο δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτούς τους κύκλους σεμιναρίων. Με ιδιαίτερη χαρά toradiofono.grσυνεργάζεται με την Αγλαϊα Παππά και τον Αιμίλιο Χειλάκη για τα ήδη πετυχημένα σεμινάρια τους “Αφηγηματική δράση – Διαχείριση ποιητικού λόγου” και “Δημιουργική Ανάγνωση” αντίστοιχα.

Το θέατρο, όμως, σε μία σχολή χορού ειδικά,μπορεί να γίνει και κάτι σαν παιχνίδι. “Θεατρικό παιχνίδι για ενήλικες” είναι το σεμινάριο που ετοίμασε ειδικά για “Το Ραδιόφωνο σε Κύκλο” η Εύα Κεχαγιά. Το αντικείμενο του θεάτρου συμπληρώνεται από το σεμινάριο “Δημιουργικής Γραφής” με θέμα: “Θεατρικοί μονόλογοι: Ψυχαναλυτική Ερμηνεία και Δημιουργική Γραφή” που παρουσιάζει η φιλόλογος και θεατρολόγος Μαριανίκη Δορμπαράκη.

Τέλος, η τέχνη της Φωτογραφίας ελπίζουμε να αποτυπώσει με κάθε της κλικτις ξεχωριστές στιγμές αυτής της χρονιάς στο “Ραδιόφωνο στον Κύκλο”. Ένα ξεχωριστό σεμινάριο φωτογραφίας με τον Τάκη Σπυρόπουλο βρίσκει και αυτό την θέση του στον Κύκλο.

Οι υπέροχες αίθουσες της σχολής χορού DanceCulturalCentre ανοίγουν από τον Οκτώβριο για τους κύκλους σεμιναρίων που διοργανώνει toradiofono.grμε τίτλο “Το Ραδιόφωνο σε Κύκλο”. Οι κύκλοι είναι δίμηνοικαι αποτελούνται από 24 ώρες. Το κόστος κάθε κύκλου είναι 150 ευρώ, ενώ 120 ευρώ είναι το κόστος παρακολούθησης δύο σεμιναρίων.

Τα σεμινάρια ξεκινούν στις αρχές του Νοέμβριου εκτός από την «Αφηγηματική δράση – Διαχείριση ποιητικού λόγου» με εισηγήτρια την Αγλαϊα Παππά: Έναρξη μαθημάτων Κυριακή 12 Οκτωβρίου.

Πληροφορίες και εγγραφές καθημερινά 09:00 - 14:00 στο τηλέφωνο 6907681203

Οκτώβριος:
«Αφηγηματική δράση – Διαχείριση ποιητικού λόγου»
Eισηγήτρια:Αγλαϊα Παππά.
Έναρξη μαθημάτων: Κυριακή 12 Οκτωβρίου

Με αντικείμενο έρευνας την performance, η Αγλαϊα Παππά οργανώνει μια σειρά μαθημάτων με θέμα την «Αφηγηματική Δράση- Διαχείριση Ποιητικού Λόγου» και βασικό άξονα την Οδύσσεια του Ομήρου.

Συνήθως στο θέατρο, όταν μιλάμε για «ΔΡΑΣΗ» εννοούμε τη σωματική δράση, και πολύ λιγότερο την δράση στο λόγο. Για να αποκτήσει δράση ο λόγος - ιδιαιτέρως ο ποιητικός λόγος - θα πρέπει ο ηθοποιός να μάθει αφ´ ενός να μετατρέπει γρήγορα τις λέξεις σε μορφές μέσω προσωπικών συνειρμών, αφ´ ετέρου να χρησιμοποιεί τη ρυθμολογία και τη μουσικότητα του λόγου.

Τo εργαστήριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, μουσικούς, σπουδαστές δραματικών σχολών και σε όποιον άλλο επιθυμεί να διευρύνει τα εκφραστικά του μέσα σε σχέση με τον αφηγηματικό αυτοσχεδιασμό.

Πληροφορίες και εγγραφές καθημερινά 09:00 - 14:00 στο τηλέφωνο 6907 681203

Η εισηγήτρια:
Η Αγλαϊα Παππά είναι πτυχιούχος Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. και απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Έχει συνεργαστεί με κορυφαίους σκηνοθέτες όπως οι Θ. Τερζόπουλος , Λ. Βογιατζής , A. Vassilief, Μ. Κακογιάννης, Γ. Xουβαρδάς, J. Lassalle, Ρ. Πατεράκη , PaulKoek, Μ.Μαρμαρινός. Για την ερμηνεία της στη «ΜΟΛΛΥ ΜΠΛΟΥΜ» του Τζόυς σε σκηνοθεσία Δ. Οικονόμου, κέρδισε στη Μόσχα το Βραβείο Ερμηνείας Λογοτεχνικού Κειμένου και στο Βρόσλαβ της Πολωνίας το Βραβείο Ερμηνείας και το Βραβείο Κριτικών. Στις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας ήταν η εκφωνήτρια της Γαλλικής γλώσσας.