"Χαίρε Άνδρος" με πλήθος παραστατικών τεχνών

15.07.2014
Πραγματοποιήθηκε η άφιξη της Φάμπρικας Ουτοπίας στην Άνδρο, μιας Καλλιτεχνικής Κολεκτίβας Παραστατικών Τεχνών βασισμένη στις αρχές της αλληλεγγύης και της ανταποδοτικότητας.

Το Φεστιβάλ «Χαίρε Άνδρος» (14 Ιουλίου - 3 Αυγούστου) πρόκειται να αποτελέσει μια μεγάλη διοργάνωση πολιτιστικού, καλλιτεχνικού και ερευνητικού ενδιαφέροντος σχεδόν για ένα μήνα, αφού με αφορμή την περίπτωση της Άνδρου προσκαλούνται καλλιτέχνες, επιστήμονες και σημαντικές προσωπικότητες απ όλους τους χώρους των τεχνών να συμμετάσχουν σε μια εργασία με επίκεντρο την Ουτοπία.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του κόσμου στο νησί, θα χρησιμοποιηθεί το ήδη χαρτογραφημένο περιβάλλον του (φυσικό περιβάλλον, δημόσια, ιστορικά και εγκαταλειμμένα κτίρια) στοχεύοντας στη δημιουργία ενός νησιού - παράστασης με αφορμή μια σειρά Καλλιτεχνικών Σεμιναρίων και Δράσεων, Συναυλιών, Προβολών και Ημερίδων ως μια προσέγγιση της Ουτοπίας.

Σε αυτή την ερευνητική εργασία με θέμα «Η Ουτοπία είναι νησί θα ενταχθεί μαζί με τους καλλιτέχνες και η τοπική κοινότητα». Η γιορτή θα κορυφωθεί την τελευταία ημέρα στις 3 Αυγούστου με μια παράσταση «εν πλώ», με θέμα: «Σαλπάρωντας για την εύκρατη νήσο της Ουτοπίας», πάνω στο πλοίο της γραμμής Supper Ferry II στο δρομολόγιο Άνδρος - Ραφήνα.

Για σχετικές πληροφορίες αναφορικά με τη δήλωση στα σεμινάρια, στις ημερίδες, στις Καλλιτεχνικές Δράσεις και στην Κατασκήνωση παραστατικών Τεχνών της Φάμπρικας Ουτοπίας ενημερωθείτε παρακάτω: http://fabricautopia.blogspot.gr/p/blog-page.html
http://fabricautopia.blogspot.gr/
Τηλ. Επικοινωνίας : 6907736581