Ανοιξε το Εργοστάσιο Τεχνών στην Σαντορίνη

14.07.2014
Πολλοί επισκέπτες συνέρρευσαν για να δουν από κοντά το περασμένο Σάββατο το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης που εγκαινιάστηκε στο Παλαιό Εργοστάσιο Τομάτας στη Βλυχάδα.

Η επίσημη πρώτη έγινε με διάφορα καλλιτεχνικά δρώμενα, όπως θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις να καλωσορίζουν επισκέπτες όλων των ηλικιών, ενώ την επίσημη πρώτη του για το κοινό πραγματοποίησε και ο εικαστικός εκθεσιακός κύκλος με τίτλο «White, Grey and a little Red», με τη συμμετοχή σημαντικών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, που επιμελήθηκε η ιστορικός τέχνης Ιρις Κρητικού.

Τα εκθέματα στο Εργοστάσιο ακολουθούν την πορεία καλλιέργειας, επεξεργασίας και παραγωγής τομάτας ενός από τα πλέον παραδοσιακά και διάσημα σαντορινιά προϊόντα. Το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης, γνωστό και ως Santorini Arts Factory, οργανώνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρει άμεση πρόσβαση σε ποιοτικά καλλιτεχνικά δρώμενα, εκπαιδευτικά προγράμματα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ στοχεύει στην προβολή του νησιού, μέσα από την ενίσχυση της εικόνας της αρχαίας αλλά και της νεότερης ιστορίας του.