«Η άγνωστη ζωή των άλλων» στο Γκαίτε

30.06.2014
Το Story Doc διοργανώνει σεμινάρια και εργαστήρια, παρέχοντας σε εκπαιδευτικούς, κινηματογραφιστές και σπουδαστές κατάρτιση και τεχνογνωσία για την προώθηση του ντοκιμαντέρ ως εκπαιδευτικό εργαλείο και επικοινωνιακό μέσο τόσο στη σχολική όσο και στην κοινωνική ζωή.

Στο περσινό εργαστήριο, «Εκπαιδεύοντας τους νέους στο ντοκιμαντέρ», συμμετέχοντες από την Αλγερία, την Ελλάδα, τη Μάλτα, το Μαρόκο και την Παλαιστίνη εξοικειώθηκαν με την καθοδήγηση των νέων στην ανάπτυξη σεναρίων και τη δημιουργία ντοκιμαντέρ, μελετώντας την περίπτωση παραγωγής ντοκιμαντέρ με Γερμανούς και Έλληνες νέους «Η άγνωστη ζωή των άλλων».

Στόχος του εργαστηρίου ήταν η παραγωγή ντοκιμαντέρ με νέους για την άγνωστη ζωή εθνικών, κοινωνικών ή θρησκευτικών μειονοτήτων στη Νότια Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική.

Στη φετινή εκδήλωση παρουσιάζονται τα αποτελέσματα: Ντοκιμαντέρ που νέοι 16 – 25 χρονών γύρισαν κατά την τρέχουσα χρονιά στις πέντε αυτές χώρες με πρωταγωνιστές πρόσφυγες, μετανάστες, μέλη θρησκευτικών μειονοτήτων, άτομα με αναπηρία. Οι ταινίες θα ταξιδέψουν στη συνέχεια σε 47 χώρες της Βόρειας Αφρικής, της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Κοιτώντας μέσα από το φακό της κάμερας των νέων και μιλώντας τη γλώσσα των εικόνων το πρόγραμμα αποσκοπεί στην προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου και στη θεμελίωση γεφυρών αλληλοκατανόησης ανάμεσα στο Νότο και το Βορρά.

Info:

«Η άγνωστη ζωή των άλλων»
Εκδήλωση του Ινστιτούτου Προώθησης του Ντοκιμαντέρ – Story Doc

Ντοκιμαντέρ νέων από τη Βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή και
τη Νότια Ευρώπη

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014, 18:00–23:00
Goethe-Institut,
Ομήρου 14-16, τηλ. 210 36 61 000

Είσοδος ελεύθερη

Διοργάνωση/παραγωγή: Story Doc
Eταίροι:
- Association House of Culture and Art (A.M.C.A) - Μαρόκο
- Aditus organisation – Μάλτα
- Palestinian Young Filmmakers – Παλαιστίνη
- Cooperative Culturelle “Camra” Supports of Institution of the Artists – Αλγερία

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την υποστήριξη του Ιδρύματος Anna Lindh Foundation, του Υπουργείου Πολιτισμού και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση καθώς και σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.