Ενα προκλητικό μεσαίο δάκτυλο που... επιπλέει

22.10.2013
Ο Ντέιβιντ Τσέρνι (David Cerny), ένας Τσέχος καλλιτέχνης γνωστός για την αντικομμουνιστική στάση του, έβαλε να επιπλέει ένα προκλητικά… εκτεινόμενο μεσαίο δάκτυλο ενός χεριού στον κεντρικό ποταμό της Πράγας, τον Βτλάβα. Η συμβολική αυτή κίνηση έγινε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές στην Τσεχία, εκλογές στις οποίες αναμένεται το αριστερό κόμμα να εμφανιστεί και πάλι κραταιό (25 χρόνια μετά την πτώση του). Το γιγαντιαίο αυτό άγαλμα δεν τοποθετήθηκε τυχαία στο συγκεκριμένο ποτάμι. Πρόκειται για ένα έμμεσο μήνυμα στον πρόεδρο Μίλος Ζέρμαν που υποστηρίζει τους αριστερούς σοσιαλδημοκράτες. Σημειώστε δε πως το ποτάμι βρίσκεται κοντά στη διάσημη γέφυρα Charles και είναι ορατό από το κάστρο της Πράγας (Prague Castle), την έδρα της προεδρίας. Γ.Οικονόμου

Ο Ντέιβιντ Τσέρνι (David Cerny), ένας Τσέχος καλλιτέχνης γνωστός για την αντικομμουνιστική στάση του, έβαλε να επιπλέει ένα προκλητικά… εκτεινόμενο μεσαίο δάκτυλο ενός χεριού στον κεντρικό ποταμό της Πράγας, τον Βτλάβα.

Η συμβολική αυτή κίνηση έγινε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές στην Τσεχία, εκλογές στις οποίες αναμένεται το αριστερό κόμμα να εμφανιστεί και πάλι κραταιό (25 χρόνια μετά την πτώση του).

Το γιγαντιαίο αυτό άγαλμα δεν τοποθετήθηκε τυχαία στο συγκεκριμένο ποτάμι. Πρόκειται για ένα έμμεσο μήνυμα στον πρόεδρο Μίλος Ζέρμαν που υποστηρίζει τους αριστερούς σοσιαλδημοκράτες. Σημειώστε δε πως το ποτάμι βρίσκεται κοντά στη διάσημη γέφυρα Charles και είναι ορατό από το κάστρο της Πράγας (Prague Castle), την έδρα της προεδρίας.