Ο Πήτερ Γκάμπριελ σου ...ξύνει την πλάτη!

25.09.2013
Το άλμπουμ “And I'll Scratch Yours”, που κυκλοφορεί από τις 23 Σεπτεμβρίου 2013, είναι η συνέχεια του άλμπουμ “Scratch My Back” που κυκλοφόρησε το 2010
Την εποχή της κυκλοφορίας του «Scratch My Back» ο Πήτερ Γκάμπριελ (Peter Gabriel) είχε δηλώσει: "Αντί να κάνω έναν συνηθισμένο δίσκο με διασκευές, σκέφτηκα ότι θα είχε περισσότερη πλάκα να δημιουργήσω ένα νέο είδος άλμπουμ με διασκευές στο οποίο οι καλλιτέχνες θα επικοινωνούσαν μεταξύ τους ανταλλάσοντας τραγούδια, διασκευάζεις ένα δικό μου και εγώ ένα δικό σου, εξ ου και ο τίτλος – «Scratch My Back - And I'll Scratch Yours». Παρά το γεγονός, πως στην αρχή, ήλπιζα αυτά τα δύο άλμπουμ να κυκλοφορήσουν την ίδια στιγμή, κατέστη σαφές πώς το δεύτερο άλμπουμ με τους διάφορους καλλιτέχνες, θα καθυστερούσε και θα κυκλοφορούσε αργότερα". Ετσι, 3 χρόνια μετά, το άλμπουμ "And I'll Scratch Yours" κυκλοφορεί.
Όλοι οι καλλιτέχνες, εκτός από δύο, τραγούδια των οποίων διασκευάστηκαν από τον Gabriel στο «Scratch» album, συμμετέχουν στην κυκλοφορία του “And I’ll Scratch Yours” με τις δύο απώλειες να αντικαθίστανται από την Feist και τον Joseph Arthur. Αν και οι διασκευές στο πρώτο άλμπουμ "Scratch" συνοδεύονταν από ορχήστρα, δεν συμβαίνει το ίδιο και στο δεύτερο άλμπουμ, κάνοντας το "And I'll Scratch Yours" ένα συναρπαστικά διαφορετικό άλμπουμ.
Το 'And I'll Scratch Yours' θα είναι διαθέσιμο στις ακόλουθες μορφές:
- Standard CD περιλαμβάνει ονόματα όπως οι Arcade Fire, ο Bon Iver, ο Randy Newman, ο David Byrne, ο Lou Reed, ο Paul Simon και άλλα, διασκευάζοντας κλασσικά τραγούδια από την solo καριέρα του Gabriel όπως τα Shock the Monkey, Games Without Frontiers, Big Time, Don't Give Up και Solsbury Hill.
- Τhe double disc digi-pack CD περιλαμβάνει το πρώτο «Scratch My Back» άλμπουμ στο οποίο ο Γκάμπριελ διασκευάζει μερικά από τα αγαπημένα του τραγούδια με την συνοδεία ορχήστρας και το νέο άλμπουμ «And I'll Scratch Yours» όπου διασκευάζουν κλασσικά τραγούδια του Peter Gabriel, μερικοί από τους καλύτερους τραγουδοποιούς και ερμηνευτές στον κόσμο.