Ο Ναζ υπερασπίζεται τους "niggas" του Ταραντίνο

18.01.2013
O 50χρονος σκηνοθέτης έχει δεχθεί μία επίθεση άνευ προηγούμενου αλλά ευτυχώς υπάρχουν ακόμα καλλιτέχνες που σκέφτονται πιο ψύχραιμα.

Με αφορμή την καταπληκτική ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο (Quentin Tarantino) «Django Unchained» η οποία από τους τίτλους αρχής φαίνεται πως θα μπει στην κινηματογραφική ιστορία, επικράτησε ένα πολύ έντονο κλίμα μεταξύ των δημοσιογράφων και σκηνοθετών όπως του Spike Lee (Σπάικ Λι) που δεν σταματάει να βλέπει τα φιλμ μέσα από ένα συγκεκριμένο πρίσμα.

Από τη στιγμή που έκανε πρεμιέρα η δική του εκδοχή της ιστορίας του Django, επειδή ήταν ακόμα στην επικαιρότητα η τραγωδία με τον μαθητή ο οποίος σκότωσε τους συμμαθητές του στο Newton, τον κατηγόρησαν πως οι ταινίες του επηρεάζουν αρνητικά τα μικρά παιδιά και οδηγούνται σε βίαιες πράξεις. Κάτι εντελώς γελοίο αφού το δικό του splatter έχει καθαρά ψυχαγωγικό χαρακτήρα και θα έπρεπε να είναι ο τελευταίος που θεωρείται ένοχος σε μία χώρα που όλα τα σπίτια έχουν κι από ένα όπλο.

Επιπλέον, η δεύτερη κατηγορία από τον Λι ο οποίος συνηθίζει να αντιδρά υπερβολικά σε ρατσιστικά σχόλια στα κινηματογραφικά καρέ και υποστήριξε πως είναι προσβλητική η λέξη nigga η οποια χρησιμοποιείται πολύ συχνά στο Django. Αλλά δεν έδωσε καμία βάση στο γεγονός πως η ιστορία είναι υπέρ των δούλων κι όλο το soundtrack έχει «μαύρη» μουσική.

Μέσα σ όλη αυτή την επίθεση, ο Nas, βγήκε και υπερασπίτηκε τον 50χρονο σκηνοθέτη λέγοντας πως δεν καταλαβαίνει γιατί έγινε τόση φασαρία και είναι το\όσο εχθρικοί απέναντι του και γιατί δεν σκεφτόμαστε πως είναι απλά μια ταινία.

«Είναι ένας από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες της γενιάς μας και πάμε στην αίθουσα για να δούμε τίποτα λιγότερα από ωμότητα. Είναι ένας καλλιτέχνης και οι καλλιτέχνες οφείλουν να εκφράζονται.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο 39χρονος ράπερ και παραγωγός.

Κ.Π