ΜoMix: Και ένα Zombie στο πιάτο σας!

19.12.2012
Το MoMix Bar είναι πλέον έτοιμο να υποδεχτεί τους φίλους της διασκέδασης, της μοριακής και της γεύσης!

Το MoMix Bar είναι πλέον έτοιμο να υποδεχτεί τους φίλους της διασκέδασης, της μοριακής και της γεύσης!


Το ΜοMix (Μolecular Mixology) Bar, είναι ένα μοριακό bar. Βρίσκεται στο Γκάζι (Κελέου 3, Κεραμικός), σε ένα χώρο σχεδιασμένο σε βιομηχανικό ύφος και κύριο στοιχείο την ξύλινη παλέτα. Επιδιώκει υψηλού επιπέδου bartending, έχει έφεση στα cocktails και εισάγει στοιχεία μοριακής γαστρονομίας στο bartending.
Μοριακή γαστρονομία στο bartending ειναι η χρήση φυσικών ενώσεων για την ανάμιξη και μορφοποίηση των υλικών ενός υγρού. Δηλαδή δημιουργία cocktail σε μορφή σφαίρας, ζελέ, παγωτού και πολλά άλλα! Γνώσεις οι οποίες ήρθαν κυρίως απο τον κόσμο της ζαχαροπλαστικής και με τον καιρό εφαρμόστηκαν απο βιρτουόζους του μπαρ (και της μαγειρικής) με σκοπό να "ιντριγκάρουν" οπτικά και γευστικά τους καταναλωτές.

Όσο περίεργο και αν φαίνεται η μοριακή σε απλή μορφή χρησιμοποιείται χρόνια.Πως γίνεται κάποιες "σκόνες" και νερό να φουσκώνουν στο φούρνο και να γίνονται ψωμί ή άλλες σκόνες με νερό να γίνονται ζελέ; Αυτό ανέλυσαν οι τεχνολόγοι τροφίμων και έψαξαν, βρήκαν και κατηγοριοποίησαν περισσότερα φυσικά υλικά τα οποία μπορούν να δώσουν ανάλογα αποτελέσματα στην τελική μορφή αναδεικνύοντας περισσότερο τη γεύση. Η μοριακή δεν ειναι χημεία...αλλα φαντασία!!!

]
Ενα Zombie στο πιάτο

Με τ’ όνομά του να προκύπτει από την ένωση των πρώτων συλλαβών των λέξεων molecular mixology, η νέα άφιξη στην οδό Κελεού στο Γκάζι αποτελεί το πρώτο bar της πόλης που είναι αφιερωμένο στα μοριακά cocktails. Και από άποψη εμφάνισης τα ποτά του «MoΜix» δεν μπορεί παρά να σε ξαφνιάσουν: το Lemon Pie και το Zombie έρχονται στο… πιάτo, σε μορφή ζελέ. Το Cumumber Martini έχει μέσα του μικρά σφαιρίδια από αγγούρι. Και τα σφηνάκια είναι μικρά ζελεδένια κυβάκια τα οποία τσιμπάς με το πιρούνι.

Από άποψη γεύσης και περιεκτικότητας σε αλκοόλ, πάλι, δεν υστερούν σε σχέση με ένα «κανονικό» cocktail. Πρόκειται για το project του bartender και mixologist Άρη Χατζηαντωνίου, ο οποίος βάζει εδώ ένα προσωπικό στοίχημα που, εκτός από τις μοριακές τεχνικές, εστιάζει και στην ανάδειξη του σωστού bartending. Με πολλά custom made στοιχεία, ο βιομηχανικός χώρος του «Momix» αποτελεί το περιβάλλον όπου όλα αυτά υλοποιούνται με στιλ.