Μετά τους Kings of Leon..οι Smoke & Jackal

06.09.2012
Η RCA Records ανακοινώνει την επερχόμενη κυκλοφορία EP1, το debut EP των Smoke & Jackal.

Η RCA Records ανακοινώνει την επερχόμενη κυκλοφορία EP1, το debut EP των Smoke & Jackal. Θα αποτελείται από έξι τραγούδια και θα κυκλοφορήσει στα δισκοπωλεία και σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα στις 15 Οκτωβρίου.

Το EP1 σηματοδοτεί την πρώτη συνεργασία μεταξύ των Jared Followill (Kings Of Leon) και Nick Brown (Mona). Οι Smoke & Jackal αποκαλύφθηκαν στον κόσμο πριν λίγες μέρες στην εκπομπή του Zane Lowe στο BBC Radio 1 όπου εκεί έγινε η πρεμιέρα του πρώτου single του EP, “No Tell”, το οποίο ήταν και το “Hottest Record In The World”. Το video που θα συνοδεύει το “No Tell” ετοιμάζεται αυτή την περίοδο και η πρεμιέρα του αναμένεται σύντομα.



Οι Followill και Brown άρχισαν να ηχογραφούν ως Smoke & Jackal νωρίτερα μέσα στη χρονιά, έχοντας πολλά μπουκάλια από κόκκινο κρασί και ένα κοινό πάθος για τα τραγούδια, τον ρυθμό και την περιπέτεια της μουσικής. Το μέρος που δούλεψαν είναι το studio που έχει στο σπίτι του στο Nashville ο Brown και πριν τελειώσει το πρώτο βράδυ, το duo είχε ήδη ετοιμάσει το “No Tell” και το εκπληκτικό ψυχεδελικό “Fall Around”.

Οι δύο μουσικοί αμέσως κατάλαβαν ότι είχαν δημιουργήσει κάτι ιδιαίτερο, μια επιβλητική και πρωτότυπη συγχώνευση rock μουσικής με grooves και dub ήχους. Ακριβώς μετά από μια εβδομάδα το EP1 ολοκληρώθηκε. Με εμφανές τα bass lines του Followill και τα εκφραστικά φωνητικά του Brown, τραγούδια όπως τα “Road Side” και το “Safe Face” -που ολοκληρώνει το EP- είναι τόσο έξυπνα και προσιτά με εντυπωσιακές μελωδίες και εκπληκτικά hooks.

«Όλα ήταν σχετικά με τον τόνο και το vibe και για το πώς αισθανθήκαμε εκείνη την στιγμή», λέει ο Brown. Χωρίς δεύτερη σκέψη, μόνο fun είχαμε εκείνη τη στιγμή». Το να συνεργαστούμε ήταν πολύ καλή ιδέα», λέει ο Followill. «Νομίζω ότι είναι επειδή είχαμε μια εύκολη προσέγγιση για αυτό, δεν είχαμε κανένα εγωισμό. Μοιραστήκαμε τις ιδέες μας και κανένα μας δεν ήθελε να βλάψει τον άλλον. Απλά λειτούργησε».

Η παραγωγή στο EP1 ανήκει στους Smoke & Jackal. Όλα τα τραγούδια τα έγραψαν οι Smoke & Jackal και παρακάτω μπορείτε να δείτε το track listing:
1. Fall Around

2. No Tell

3. You’re Lost

4. Road Side

5. OK OK

6. Save Face


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: www.smokeandjackal.com