Αυτοκτόνησε ο μάνατζερ των σταρ, Κρις Λάιτι

31.08.2012
Ο γνωστός μάνατζερ έστρεψε τη σκανδάλη προς το μέρος του κι έφυγε από τη ζωή στα 44 του χρόνια.

"Husband*Father*Leader" ήταν οι τρεις λέξεις που περιέγραφαν τον εαυτό του στο Twitter βιογραφικό του και ήταν μέσα στους καλύτερους μάνατζερ στη μουσική. Ο Κρις Λάιτι (Chris Lighty) στα 44 του χρόνια αποφάσισε βάλει τέλος στη ζωή του και αυτοπυροβολήθηκε στο σπίτι του στο Μπρονξ μετά από έναν καυγά με την πρώην γυναίκα του σοκάροντας όλο τον χιπ χοπ κόσμο.

Απ' ότι είπαν οι Αρχές ύστερα από μία μικρή έρευνα η κύρια αιτία που τον οδήγησε στην αυτοκτονία ήταν τα χρέη του στην εφορία που έφταναν τα πέντε εκατομμύρια δολάρια και δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το αν υπήρξαν κι άλλοι λόγοι που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία.

Ο Λάιτι γεννήθηκε και μεγάλωσε το Μπρονξ μαζί με τα πέντε αδέρφια του και τη μητέρα του και από μικρός είχε δείξει δείγματα πω του αρέσει η χιπ χοπ μουσική και πως δεν ήθελε απλά να είναι με΄σα στα χόμπι του. Παρ' όλο που του είχαν δώσει υποτροφία για το κολλέγιο, δεν τη δέχτηκε γιατί έπρεπε να μαζέψει λεφτά για την οικογένεια του, άρχισε να δουλεύει για τον γνωστό Dj Red Alert και αργότερα διοργανώνει συναυλίες με τον Ράσελ Σίμονς (Russels Simons).

Η καριέρα του ξεκίνησε sta 80’s από την εταιρία του τελευταίου και του συνεργάτη του Λάιορ Κοέν (Lyor Cohen) Rush Management και μετά από λίγο καιρό κατάφερε να γίνει διευθυντής της δικής του Violator η οποία έγινε από τις πιο πετυχημένες εταιρίες στη μουσική βιομηχανία.

Μαράια Κάρει (Mariah Carey), P. Diddy , Μπάστα Ράιμς (Busta Rhymes), 50 Cent, Μίσι Έλιοτ (Missy Elliott), Ll Cool J, Φατ Τζο (Fat Joe), Μομπ Ντιπ (Mobb Deep), Nas, Καμ Ρον (Cam’Ron), Τζα Ρουλ (Ja Rule) Σι Λο (Cee-Lo) ήταν μερικοί από τους οποίους έκαναν μεγάλη επιτυχία χάρη σ’ εκείνον και οι περισσότεροι τον εμπιστεύονταν τυφλά για να τους αναλάβει. Ήταν σπάνιο φαινόμενο να μην συνεργαστεί κάποιος ράπερ μαζί του και σίγουρα είναι μια μεγάλη απώλεια για τη συγκεκριμένη σκηνή.