Η πορνό διαμαρτυρία μιας Pussy Riot

22.08.2012
Ενώ οι άτακτες Pussy Riot έχουν αποφασίσει να παραμείνουν στη φυλακή και να μην ζητήσουν χάρη από τον πρόεδρο Πούτιν, πολλές πικάντικες λεπτομέρειες για την προηγούμενη δράση τους βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Λέγαμε χθες ότι οι Pussy Riot, οι τρεις Ρωσίδες που έχουν αναστατώσει τα οβάλ γραφεία του Βλαδιμίρ Πούτιν (Vladimir Putin) και τα ιερά των θρησκόληπτων της Ρωσίας κι όχι μόνο, καταδικάστηκαν σε τρία χρόνια φυλάκιση για χουλιγκανισμό, υποκινούμενο από θρησκευτικό μίσος και διατάραξη δημόσιας τάξης.

Ως γνωστόν, οι μασκοφόρες Μαρία Αλέκινα (Maria Alekhina) , Ναντέσκα Τολονικοβα (Nadezhda Tolokonnikova) και Γεκατερίνα Σαμουτσεβιτς (Yekaterina Samutsevich) τραγούδησαν την πανκ προσευχή τους (Punk Prayer) στην ιερά τράπεζα ενός καθεδρικού ναού στη Μόσχα και προκάλεσαν μεγάλο πανικό, πολλούς haters αλλά ακόμα περισσότερους υποστηρικτές σ’ όλο τον κόσμο.

Αυτό που δεν ήταν γνωστό μέχρι τώρα είναι μία άλλη κίνηση διαμαρτυρίας που είχε κάνει μία απ αυτές, η Nadezhda Tolokonnikova όταν ήταν έγκυος, όπου όχι μόνο δεν φορούσε μάσκα αλλά ούτε καν... ρούχα.

Πιο συγκεκριμένα, την περίοδο των εκλογών του 2008 η 22χρονη ακτιβίστρια είχε συμμετάσχει μαζί με τον άντρα της Πίτερ Βέρζιλοφ (Peter Verzilov) και άλλους καλλιτέχνες σε μία περφόρμανς-σεξουαλικό όργιο στο Μουσείο Βιολογίας (Timiryazev State Biological Museum) με τ’ όνομα Fuck for the heir Puppy Bear, με το Bear ν’ αναφέρεται στον τότε υποψήφιο (Ντμίτρι Μεντβεντεβ) Dmitry Medvedev.

Το συγκεκριμένο πρότζεκτ που περιλάμβανε δονητές και άλλα ερωτικά βοηθήματα, είχε οργανωθεί από την ομάδα Voina η οποία είχε καλέσει διάφορους φίλους φωτογράφους για να απαθανατίσουν σκηνές αλλά και να βιντεοσκοπήσουν διάφορα σημεία της περφόρμανς.

Ο πρώτος που το δημοσίευσε στο site του ήταν ο blogger Αλεξέι Πλούτσερ- Σάρνο (Alexei Plutser-Sarno) ο οποίος καθώς υπήρξε ανάμεσα στους συμμετέχοντες, έσπευσε να διευκρινίσει ότι στην πραγματικότητα δε έγινε τίποτα επιλήψιμο αφού δεν έκαναν σεξ στ’ αλήθεια αλλά προσποιούνταν.

"Δεν έχουμε σκοπό να να γίνουμε προκλητικοί προβοκάτορες. Θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς καλλιτέχνες και να λέμε ό,τι σκεφτόμαστε. Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση γ***** τους πολίτες και γι’ αυτό γεννήθηκε το Fuck for the heir Puppy Bear. Είναι ένα πορτραίτο της προεκλογικής Ρωσίας: όλοι γ***** ο ένας τον άλλον και το «puppy bear» τους κοιτάει με απροκάλυπτη περιφρόνηση" είχε πει ο Σάρνο σε συνέντευξη του εκείνη την περίοδο.

Φυσικά, υπήρξαν κάποιοι που τους υποστήριξαν αλλά ήταν περισσότεροι εκείνοι που τους κατέκριναν. Οι δημοσιογράφοι τους χαρακτήρισαν αποτυχημένους "πόζερους" που το παίζουν ιδοφυίες, το μόνο που καταφέρνουν είναι να ταλαιπωρούν αθώους ανθρώπους όπως τους υπάλληλλους του μουσείου και αν θέλανε να εντυπωσιάσουν ας χορέυανε πάνω από τάφους ή να βγάλουν τα ρούχα τους δημόσια.