Εφηβικοί και ...ροκ Ρωμαίος + Ιουλιέττα επιστρέφουν!

06.08.2012
Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά η εφηβική παράσταση Ρωμαίος+Ιουλιέττα (teen spirit) του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Νάντιας Φώσκολου, ιδωμένη με τη ματιά των εφήβων, ροκ, νεανική, σύγχρονη με όπλο τη σπουδαία γλώσσα του μεγαλύτερου των κλασικών και τη διαχρονική θεματική του. Στο Ρωμαίος+Ιουλιέττα ο Σαίξπηρ αιχμαλωτίζει τον απόλυτο έρωτα πάνω στη γέννησή του, πριν την άμβλυνση που προκαλεί η πάροδος του χρόνου.

Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Θησείον η εφηβική παράσταση Ρωμαίος+Ιουλιέττα (teen spirit) του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Νάντιας Φώσκολου, ιδωμένη με τη ματιά των εφήβων, ροκ, νεανική, σύγχρονη με όπλο τη σπουδαία γλώσσα του μεγαλύτερου των κλασικών και τη διαχρονική θεματική του. Στο Ρωμαίος+Ιουλιέττα ο Σαίξπηρ αιχμαλωτίζει τον απόλυτο έρωτα πάνω στη γέννησή του, πριν την άμβλυνση που προκαλεί η πάροδος του χρόνου.

Με όχημα τον σύνθετο σαιξπηρικό λόγο, αλλά και με τη συνδρομή τολμηρών αισθητικών μέσων, τα οποία «μιλούν» στην καρδιά των εφήβων σήμερα (όπως οι προβολές, η ροκ μουσική, ο σύγχρονος χορός), η παράσταση παρακολουθεί από κοντά τους ήρωες της ιστορίας-ύμνου στον εφηβικό –δηλαδή τον απόλυτο– έρωτα και αναδεικνύει τα ζωντανά ερωτήματα που θέτει το έργο, τα οποία στρέφονται γύρω από έννοιες όπως η πίστη –ερωτική και άλλη–, η ενηλικίωση, η οικογένεια, η βία, η ανθρώπινη επικοινωνία, και πάνω απ’ όλα ο χρόνος.

Μετάφραση: Διονύσης Καψάλης

Διασκευή–Σκηνοθεσία: Νάντια Φώσκολου

Σκηνικά: Δημήτρης Τάταρης

Κοστούμια: Χάρης Σουλιώτης

Χορογραφία: Βάσω Γιαννακοπούλου

Μουσική: Δημήτρης Παπαλάμπρου

Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Βοηθός σκηνοθέτη: Ναταλία Κατσαρού

Οργάνωση εκπαιδευτικού προγράμματος: Αθηνά Μπερδέκα Υπεύθυνος εκπαιδευτικού προγράμματος: Μαρίνα Μέργου

Διεύθυνση Παραγωγής: Κατερίνα Μπερδέκα

Παίζουν οι ηθοποιοί: Νίκος Μαυράκης, Μαριάνθη Μπαϊρακτάρη, Κωνσταντίνος Μωραΐτης, Γιάννης Παναγόπουλος, Βασίλης Σαμπράκος, Στράτος Σωπύλης
Στο βίντεο εμφανίζονται οι Μυρτώ Αλικάκη, Άκις Βλουτής, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Καλλιόπη Τζερμάνη, Κώστας Φλωκατούλας
Παραγωγή: Γιώργος Λυκιαρδόπουλος-Λυκόφως

Από Οκτώβριο 2012 στο ΘΗΣΕΙΟΝ

Πρωινές παραστάσεις για σχολεία