Tiesto: O πιο ακριβοπληρωμένος dj στον κόσμο

03.08.2012
Ακόμα κι αν μαντέψεις πόσα μπορεί να κερδίζει ο Dj από τη Γερμανία και τα πολλαπλασιάσεις και πάλι δε θα φτάσεις την αμοιβή του.

Στα 60’s έγινε η εισβολή της Αγγλίας με τις ροκ μπάντες, το 1970 ήρθε η ντίσκο και η φανκ , στα 80’ το glam metal ήταν στα πάνω του, τα 90’s έβαλαν καρό πουκάμισα, άφησαν μαλλιά κι έφεραν το grunge ενώ λίγο αργότερα το χιπ χοπ γέμισε τα tracklist των κασετών μας. Το 2012 το Forbes κάνει την πρώτη του λίστα με τους δέκα πιο καλοπληρωμένους dj στον κόσμο με τον τίτλο «Electronic Cash Kings» και οι πρώτες θέσεις μπορί να τις περίμενες αλλά σίγουρα δεν φανταζόσουν τα συνοδευτικά ποσά δίπλα τους.

Ο Τιέστο (Tiesto) είναι ο βασιλιάς των ντεκς με το ασύλληπτο ποσό των 22 εκατομμυρίων δολαρίων γραμμένο στα έσοδα του, κάτι που μεταφράζεται σε 250.000 δολάρια ανά σόου σύμφωνα με την Pollstar. Ο Γερμανός dj ήταν πάντα στις πρώτες θέσεις σε τέτοιου είδους λίστες και είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα στο χώρο του παγκοσμίως αλλά το κασέ του έχει φτάσει πλέον σε επίπεδα χολιγοντιανού σταρ.

«Άκουγα ηλεκτρονική μουσική από τα 12. Ακόμα κι όταν έπαιζα σε ροκ μπάντες θα έβαζα μέσα ηλεκτρονικά στοιχεία και είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο είδος έχει τόση αναγνωσιμότητα» λέει ο Skrillex ο οποίος βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 15 εκατομμύρια κι έκανε το μεγάλο μπαμ ένα χρόνο πριν με το ντόρο της dubstep και ήταν headliner σε μεγάλα φεστιβάλ όπως το Coachella.

Τρίτοι στην κατάταξη είναι οι Swedish House Mafia μαζεύοντας 14 εκατομμύρια την ώρα που τα νεότερα από το επιτυχημένο τρίο είναι πως παρ’ όλη την επιτυχία τους αποφάσισαν να διαλυθούν. Ο επόμενος στη σειρά με 13.5 εκατομμύρια είναι ο Ντέιβιντ Γκέτα (David Guetta) ο οποίος δε θα μπορούσε να λείπει μετά από τόσα χιτ και μεγάλες συνεργασίες με ποπάδικες σταρ και την πεντάδα συμπληρώνει ο Στιβ Αόκι (Steve Aoki) με 12 εκατομμύρια.

Αναλυτικά η λίστα:
1. Tiësto – $22m

2. Skrillex – $15m

3. Swedish House Mafia – $14m

4. David Guetta – $13.5m

5. Steve Aoki – $12m

6. Deadmau5 – $11.5m

7. DJ Pauly D – $11m

8. Kaskade – $10m

9. Afrojack – $9m

10. Avicii – $7m

Κ.Π