Άσυλο για παιδιά και υποτροφίες από το Amy Winehouse Foundation

24.07.2012
Ο Μιτς Γουάινχαουζ ανακοίνωσε τα νέα σχέδια του Ιδρύματος με τ' όνομα της κόρης του...

To ίδρυμα που έφτιαξε ο μπαμπάς της Έιμι Γουάινχαουζ (Amy Winehouse) λίγο καιρό μετά τον τραγικό θάνατο της για να βοηθήσει όσους νέους είναι εξαρτημένοι από διάφορες ουσίες , αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και χρειάζονται γενικά ψυχολογική στήριξη.

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που έφυγε από τη ζωή η 27χρονη κόρη του και ο Μιτς Γουάινχαουζ (Mitch Winehouse) ανακοίνωσε πως το Amy Winehouse Foundation έχει σκοπό να φτιάξει όχι μόνο άσυλο για παιδιά στο Κάμπντεν (την περιοχή που ζούσε η τραγουδίστρια), κάτι που δεν υπάρχει στην περιοχή αλλά να επεκταθούν κι εκτός Αγγλίας.

Συγκεκριμένα, σχειδάζουν να δώσουν κάποιες υποτροφίες στο Sylvia Young theatre school όπου υπήρξε μαθήτρια η Έιμι και να βοηθήσουν παιδιά στη Νέα Ορλεάνη δημιουργώντας ένα μουσικό εργαστήρι για να πηγαίνουν οι μαθητές μετά το σχολείο και να τους προσφέρουν και φαγητό. Αυτή η ιδέα ήρθε στον Μιτς όταν έβλεπαν μαζί με την κόρη του την τραγωδία του τυφώνα Κατρίνα και είναι στις συζητήσεις να συνεργαστούν γι’ αυτό το σκοπό με την New Orleans Jazz orchestra.

Όσο για τα λεφτά για όλα αυτά, προέρχονται από δωρές και κυρίως από τα έσοδα των μουσικών της Έιμι όπως έγινε με το τελευταίο και διπλό πλατινένιο άλμπουμ της «Lioness: Hidden Treasures». Και σε πρίπτωση που έχεις απορίες, ναι θα βγουν τελικά κι άλλοι δύο δισκοι της για να μη χαλάσει η μακάβρια παράδοση εκείνων που πεθαίνουν και κυκλοφορούν ακόμα άλμπουμ.

Κ.Π