«Κόκκινο στο δάσος» της Νίκης Ορφανού

01.11.2011
Μια νέα ελληνική θεατρική φωνή από τη Βρετανία, η Νίκη Ορφανού, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα με τρία μονόπρακτα έργα της σε δική της μετάφραση, υπό τον γενικό τίτλο "Κόκκινο στο δάσος".

Μια νέα ελληνική θεατρική φωνή από τη Βρετανία, η Νίκη Ορφανού, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα με τρία μονόπρακτα έργα της σε δική της μετάφραση, υπό τον γενικό τίτλο "Κόκκινο στο δάσος". Η παράσταση κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη στο "104 Θέατρο Κέντρο Λόγου και Τέχνης" των εκδόσεων Καστανιώτη (οι παραστάσεις διαρκούν έως τις 13/1), σε σκηνοθεσία Αλέξη Αλάτση.

Τα τρία αυτά μονόπρακτα της Νίκης Ορφανού ανέβηκαν με επιτυχία στο "Poetry Place" του Λονδίνου την άνοιξη του 2011, στην πρωτότυπη εκδοχή τους στα αγγλικά, αλλά και στο BBC.

Στο Τοκ-Τοκ, ένα νεαρό ζευγάρι στέκεται μπροστά σε μια πόρτα. Έχουν έρθει για επίσκεψη στους γονείς της κοπέλας. Όμως, στον καυγά που ξεσπά ξαφνικά μεταξύ τους, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Στο Αίνιγμα της Έμιλι, η μικρή Έμιλι είναι πάντα παρούσα αλλά ποτέ αληθινά εκεί... Ως το αντικείμενο του πόθου των ηλικιωμένων γονιών της, κυριαρχεί στη ζωή και το πνεύμα τους μέσα από ένα παιχνίδι μνήμης και αναπαράστασης. Τέλος, η εξαφάνιση ενός παιδιού και η αξεδιάλυτη σιωπή ανάμεσα στο ζευγάρι, στο Κόκκινο στο Δάσος, βρίσκονται στο κέντρο του ποιητικού αυτού ταξιδιού στο χρόνο και την πιθανότητα.

Εργα της έχουν παρουσιαστεί σε πολλές πόλεις της Βρετανίας. Τη σκηνοθεσία, την ηχητική επιμέλεια και τους φωτισμούς υπογράφει ο Κ. Αλέξης Αλάτσης και τα σκηνικά-κοστούμια η Αννέτα Σπανουδάκη. Παίζουν οι ηθοποιοί: Μελίνα Γαρμπή, Θάλεια Γρίβα, Βαγγέλης Ντίνος, Αλκηστις Πολυχρόνη.


Σκηνή 104
Θεμιστοκλέους 104, Εξάρχεια,
Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.30
Είσοδος 10 - 15 ευρώ