Kκλοφορεί το Torches!

27.10.2011
Στις αρχές του 2010 οι Mark Foster, Cubbie Fink και Mark Pontius κυκλοφορούν το “Pumped Up Kicks” , το πρώτο single των Foster The People.

Στις αρχές του 2010 οι Mark Foster, Cubbie Fink και Mark Pontius κυκλοφορούν το “Pumped Up Kicks” , το πρώτο single των Foster The People. Η μπάντα βάζει το άγνωστο (τότε) και μεταδοτικό τραγούδι στο internet και το στέλνει σε μερικούς φίλους με email. Ένα χρόνο αργότερα, πάνω από 32 εκατομμύρια άνθρωποι το έχουν ακούσει online και κάθε DJ από την California ως την Αυστραλία δεν μπορεί να σταματήσει να το παίζει. Η μπάντα ανακοίνωσε τη κυκλοφορία του ολοκληρωμένου ντεμπούτο άλμπουμ της Torches με την Columbia Records/StarTime Intl. στις 24 Μαΐου 2011. Η μπάντα γιόρτασε την ημέρα κυκλοφορίας με μία εμφάνιση στον τόπο καταγωγής τους στην εκπομπή του ABC, Jimmy Kimmel Live!

Οι Foster The People κυκλοφόρησαν ένα EP τον Ιανουάριο που περιλαμβάνει το “Pumped Up Kicks” και δύο ισάξια μεταδιδόμενα τραγούδια: το “Houdini” και το “Helena Beat.” Με το τέλος της παραμονής τους στο Λος Άντζελες τον Ιανουάριο, 300 περίεργοι fans κόλλησαν έξω από το «βυθισμένο» Echo και αναγκάστηκαν να περιμένουν μέχρι το φεστιβάλ Coachella για να δουν τα τραγούδια να παίρνουν live μορφή. Εντωμεταξύ, οι fans μέσα στο χώρο βίωσαν αυτό που οι L.A. Times αποκάλεσαν, “χαλαρωτικό dance floor, έτοιμη indie-pop”. Η φρενίτιδα συνεχίστηκε δύο μέρες αργότερα όταν η μπάντα έπαιξε σε ένα ασφυκτικά μεγάλο κοινό στο Detroit Bar της Costa Mesa.

Και με το τέλος μιας επιτυχημένης παραμονής, με ένα single στο Top 5 στοAlternative ραδιόφωνο και με την ολοκλήρωση του πρώτο τους album, έγινε ξεκάθαρο ότι ακόμη και στον πιο κρύο μήνα του χρόνου, οι Foster The People δημιούργησαν κάτι που θα μπορούσε να αντέξει στον χειμώνα και να γίνει κάτι μεγαλύτερο από ένα απλό καλοκαιρινό hit, που το BlackBook το είχε ονομάσει “εκπληκτικά πιασάρικο” τραγούδι πέρσι. Οι Foster The People δημιούργησαν ένα soundtrack για το ατελείωτό σας καλοκαίρι και το καλοκαίρι γύρισε για καλά!

Οι Foster The People θα παρουσίασαν για πρώτη φορά τραγούδια από το Torches ξεκινώντας αυτό το Μάρτιο και περιόδευσαν με τους Grouplove and Le Sands από το Λος Άντζελες. Η μπάντα εμφανίστηκε επίσης και σε πολλές σημαντικές διοργανώσεις όπως στα SXSW, Coachella και Sasquatch!