Αφιέρωμα στον Λευκάδιο Χερν στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

25.10.2011
Με ένα αφιέρωμα στην ιδιαίτερη προσωπικότητα του Λευκάδιου Χερν συνεχίζονται οι δραστηριότητες της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Ελληνικό Σχέδιο» που στόχο έχουν να επαναφέρουν στο προσκήνιο σημαντικούς δημιουργούς.

Με ένα αφιέρωμα στην ιδιαίτερη προσωπικότητα του Λευκάδιου Χερν συνεχίζονται οι δραστηριότητες της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Ελληνικό Σχέδιο» που στόχο έχουν να επαναφέρουν στο προσκήνιο σημαντικούς δημιουργούς.

Από την Ελλάδα στην Ιρλανδία, και έπειτα στην Αμερική - από το Σινσινάτι, στο Μέμφις, στη Νέα Ορλεάνη, στη Μαρτινίκα, στη Νέα Υόρκη - και τελικά στην Ιαπωνία. Από άστεγος, παιδί για τα θελήματα, δημοσιογράφος με στήλη για χρονικά δολοφονιών, εστιάτορας, τελικά συγγραφέας, ποιητής.

Είναι πολύ δύσκολο να δει κάποιος όλες τις εικόνες του καλειδοσκοπίου σε μια βραδιά, θα γίνει όμως μια προσπάθεια για μια κλεφτή ματιά σε κάποιες από τις εικόνες.

Ο Λευκάδιος Χερν, έγραφε επιστολές σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Αποσπάσματα από επιλεγμένες επιστολές προσωπικής αλληλογραφίας του Λευκάδιου στον αγαπημένο φίλο του Watkin, σε μια άγνωστη Κυρία, στον αδερφό του, στην κα Χερν (Koizumi) θα αποτελέσουν την πηγή πληροφοριών για τη ζωή του και ένα παράθυρο στον κόσμο της σκέψης, των ενδιαφερόντων και της φαντασίας του. Τα γράμματα ως μικρές ιστορίες μαζί με μικρές ιστορίες του Λευκάδιου σε ανάγνωση συνοδευόμενη από video και μουσική.

Στο αφιέρωμα θα προβληθεί σε πρώτη προβολή η ταινία κινουμένων σχεδίων του Παναγιώτη Ράππα, βασισμένη στην ιστορία του Yacumo Koizumi ‘’Η Πηγή της Νιότης’’ ενώ τη μουσική για την ταινία υπογράφει ο Δημήτρης Παπαδημητρίου. Αφήγηση/ απόδοση από τους ηθοποιούς Στέλιο Μάινα και Ματίνα Ντούσκου.

Το αφιέρωμα αυτό εντάσσεται στον Κύκλο Αγνωστος Ελληνισμός, αποτελεί πρόταση του Ελληνικού Σχεδίου, της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας που ιδρύθηκε από τον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου με στόχο τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού.

Λευκάδιος Χερν, Lafcadio Hearn, Yacumo Koizumi:
Σπουδές και ιστορίες για παράξενα πράγματα.
3 Νοεμβρίου 2011
Λευκάδα 1850-Τόκυο 1904

Συντελεστές:
Σκηνοθετική επιμέλεια: Παναγιώτης Ράππας
Αφήγηση /Απόδοση: Στέλιος Μάινας, Ματίνα Ντούσκου
Επιλογή Κειμένων: Παναγιώτης Ράππας, Ραλλού Βογιατζή
Mετάφραση Κειμένων : Παναγιώτης Ράππας
Video: Παναγιώτης Ράππας
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδημητρίου, Παναγιώτης Ράππας, Ραλλού Βογιατζή
Συντονισμός/ Παραγωγή: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

Ταινία μικρού μήκους «Η Πηγή της Νιότης»
Ιστόρια: Λευκάδιος Χενρ
Σκηνοθεσία, σενάριο: Παναγιώτης Ράππας
Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου

Καλλιτεχνική επιμέλεια κύκλου: Δημήτρης Παπαδημητρίου

Ώρα έναρξης: 20:30

Εισιτήρια : 15-18 € | Φοιτ.-Νεανικό-65+-ΑΜΕΑ: 7-10 €
Αποκτήστε το εισιτήριό σας ηλεκτρονικά, τηλεφωνικά ή από τα εκδοτήρια εισιτηρίων της Στέγης.
Πληροφορίες παραστάσεων και τηλεφωνική πώληση εισιτηρίων:
Tηλ.: 210 900 5 800 (Δε-Κυρ: 9:00-21:00)

Ηλεκτρονική πώληση εισιτηρίων:
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών για αγορά εισιτηρίων online με χρέωση της πιστωτικής σας κάρτας.
Εύχρηστος οδηγός online αγοράς εισιτηρίων θα σας καθοδηγήσει βήμα-βήμα στην επιλογή παράστασης, θέσης, καθώς και στη διαδικασία αγοράς εισιτηρίου.

Εκδοτήρια εισιτηρίων:
ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ
Λεωφόρος Συγγρού 107-109
Ωράριο λειτουργίας: Δε-Κυρ: 12:00-21:00