Food For Thought με τη Μελίνα Σιδηροπούλου στα Ludens Labs

11.10.2011
Γύρω από ένα τραπέζι ερωτευόμαστε, τσακωνόμαστε, επαναστατούμε, σκεφτόμαστε, ονειρευόμαστε, συναντάμε φίλους, βρίσκουμε την οικογένεια μας. Το φαγητό είναι μια σχέση παντοτινή και άκρως, άκρως προσωπική που ξεκινάει με μια σταγόνα γάλα.

Γύρω από ένα τραπέζι ερωτευόμαστε, τσακωνόμαστε, επαναστατούμε, σκεφτόμαστε, ονειρευόμαστε, συναντάμε φίλους, βρίσκουμε την οικογένεια μας. Το φαγητό είναι μια σχέση παντοτινή και άκρως, άκρως προσωπική που ξεκινάει με μια σταγόνα γάλα.

Το φαγητό δεν είναι Μόδα. Δεν εξαντλείται σε συνταγές, ούτε καν στην κουζίνα. Το φαγητό είναι η μία γέφυρα που μας ταξιδεύει στον κόσμο αποτυπώνοντας κουλτούρες και φιλοσοφίες. Πάνω απ’ όλα όμως είναι συναίσθημα, είναι ζωή. Αυτή τη μοναδική σχέση μας με το φαγητό εξερευνούμε τις Παρασκευές στο FOOD for THOUGHT, μέσα από ταινίες και βιβλία, quiz, παιχνίδια και γράψιμο! Χαρτογραφούμε τη γεύση μας, παίζουμε με το φαγητό και το μυαλό μας, επαναφέρουμε γευστικές μνήμες, δημιουργούμε, ανακαλύπτουμε τη Γαστρονομία ως Τέχνη και βουτάμε στον κόσμο του κρασιού και του φαγητού παίζοντας ως τύποι Homo Ludens.

Φωτάκια στην πορεία μας θα ανάψουν οι καλεσμένοι-έκπληξη που θα μοιραστούν μαζί μας αυτό το κοινό μας πάθος.

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στις 7ΜΜ στα LUDENS LABS, μπαίνει σε τροχιά το Εργαστήριo FOOD for THOUGHT με τη Μελίνα Σιδηροπούλου. Αποσπάσματα ταινών, βιβλία, παιχνίδια, γράψιμο ή όποιο εκφραστικό μέσο διαθέτει ο καθένας, επιστρατεύονται για να ανιχνεύσουμε τη σχέση μας με το φαγητό, τη σημασία του και το συμβολισμό του.

Στο τρένο του FOOD for THOUGHT οι επιβάτες παίζουν, μαθαίνουν, διασκεδάζουν και δοκιμάζουν. Όπως όταν ο καμαρότος θα χτυπήσει ελαφρά την πόρτα και θα σερβίρει διαφορετικά καρέ σοκολάτας Valhrona αποκαλύπτοντας τις πολλαπλές πτυχές του κακαόδεντρου. Στους 8 σταθμούς της διαδρομής θα συναντήσουμε τον σεφ Βαγγέλη Δρίσκα σε ρόλο μάγου που θα μεταμορφώσει τα απομεινάρια του ψυγείου σε λικούλειο γεύμα, τον Σίμο Γεωργόπουλο με τη σπουδαία μύτη του να ανιχνεύει τ’ αρώματα τον κρασιών και τον θρυλικό κριτικό γεύσης Επίκουρο που θα μιλήσει για το μεγαλύτερο του πάθος, το φαγητό, και θα εξηγήσει όλους τους λόγους που δεν πρέπει να πυροβολούμε τον ... πιανίστα. Τελικός σταθμός; Τα πιο λευκά, γευστικά Χριστούγεννα. R u coming on board?

LUDENS LABS | ΔΙΔΟΤΟΥ 34 | 211. 0108404 - 6947544423
OUR BLOG http://ludenslabs.blogspot.com/
OUR SITE www.ludenslabs.com
OUR FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/pages/Athens-Greece/LUDENS-LABS/63685580545
You Tube search: LUDENS LABS