H Leslie Feist επιστρέφει

11.10.2011
Τέσσερα χρόνια μετά από την κυκλοφορία του υποψήφιου για Grammy και βραβευμένου με Juno Award, “The Reminder” –που σημείωσε πωλήσεις 2.5 εκ. αντιτύπων–, η 35χρονη αινιγματική τραγουδοποιός από τον Καναδά, Leslie Feist επιστρέφει με το 4o studio album της, “Metals” στην ουσία των πραγμάτων.

Τέσσερα χρόνια μετά από την κυκλοφορία του υποψήφιου για Grammy και βραβευμένου με Juno Award, “The Reminder” –που σημείωσε πωλήσεις 2.5 εκ. αντιτύπων–, η 35χρονη αινιγματική τραγουδοποιός από τον Καναδά, Leslie Feist επιστρέφει με το 4o studio album της, “Metals” στην ουσία των πραγμάτων. Πριν τα πράγματα αποκτήσουν υπόσταση. Στην ακατέργαστη ύλη, που «κοιμάται» ή κείτεται στο χώμα, αφήνοντας την υγρασία, τον ήλιο και τον άνεμο να τη διαβρώσει. “I was thinking about quiet, raw, dormant ore versus the highly engineered result of forging that into skyscrapers”, εξηγεί η Feist.

Ηχογραφημένο στην Καλιφόρνια (Big Sur) σε μια απέραντη άδεια έκταση, –στην κορυφή της οποίας η Feist και οι σταθεροί συνεργάτες της, Chilly Gonzales και Mocky με τη συνδρομή των Dean Stone στα κρουστά και Brian LeBarton στα πλήκτρα, έστησαν ένα studio–, το “Metals”, που ολοκληρώθηκε μέσα σε 2 ½ βδομάδες, αποτυπώνει σαν σε πλάνα κινηματογραφικής ταινίας θραύσματα ανθρώπινων σχέσων, ψήγματα σοφίας, συναισθήματα που αλλοιώθηκαν στο πέρασμα του χρόνου. Με συνηχήσεις folk και Sixties pop ατμόσφαιρες μέχρι Malian – Style μπλουζ της ερήμου, το “Metals”ανιχνεύει τις ανεπαίσθητες ρωγμές της ανθρώπινης κατάστασης, όταν ο ανοιχτός ορίζοντας, η γραμμή που χωρίζει τη ξηρά από τη θάλασσα, και η φύση της επιβάλλονται... Ο υποβλητικός, ευφορικός δίσκος της Feist, που όσο τον ακούς τόσο σε απορροφά, συνοδεύεται από 12 βινιέτες, η κάθε μία από τις οποίες αντιστοιχεί σε ένα στοιχείο της φύσης.

Metals Tracklisting:

1 The Bad In Each Other
2 Graveyard
3 Caught A Long Wind
4 How Come You Never Go There
5 A Commotion
6 Bittersweet Melodies
7 Anti Pioneer
8 Undiscovered First
9 Cicadas And Gulls
10 Woe Be
11 Comfort Me
12 Get It Wrong, Get It Right

FEIST – METALS: ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ UNIVERSAL MUSIC