Απαγόρευσαν τηλεοπτική καμπάνια με τον Bono!

10.10.2011
Το διαφημιστικό σποτ του ιδρύματος One στο οποίο είναι πρόεδρος κι ιδρυτής ο Bono για την εξάλειψη της πείνας στην Αφρική δεν άρεσε και πολύ στην αγγλική τηλεόραση κι αποφάσισαν να μην το προβάλουν. Η μικρού μήκους ταινία The F world είναι μέρος της καμπάνιας Hungry no more , καλεί για βοήθεια προκειμένου να σταματήσει αυτή η κατάσταση του υποσιτισμού στην Αφρική κι έχει πρωταγωνιστές τον ίδιο το Bono, τον Goerge Clooney, τον Colin Farell και την Kristin Davis.

Το διαφημιστικό σποτ του ιδρύματος One στο οποίο είναι πρόεδρος κι ιδρυτής ο Bono για την εξάλειψη της πείνας στην Αφρική δεν άρεσε και πολύ στην αγγλική τηλεόραση κι αποφάσισαν να μην το προβάλουν. Η μικρού μήκους ταινία "The F world" είναι μέρος της καμπάνιας "Hungry no more" , καλεί για βοήθεια προκειμένου να σταματήσει αυτή η κατάσταση του υποσιτισμού στην Αφρική κι έχει πρωταγωνιστές τον ίδιο τον frontman των U2, τον George Clooney, τον Colin Farell και την Kristin Davis.

Όμως η Communication Act αντέδρασε γιατί θεώρησαν πως βασίζεται στην πολιτική προπαγάνδα και ο κύριος σκοπός του όλου εγχειρήματος είναι να πιέσουν πολιτικούς αρχηγούς και κυβερνήσεις κάτι που είναι εναντίον των κανόνων των τηλεοπτικών προβολών.

"Καταλαβαίνουμε τον όρο που λέει πως πρέπει να κρατήσουμε εκτός της αγγλικής τηλεόρασης την πολιτική προπαγάνδα αλλά η καμπάνια μας τονίζει τν απελπιστική κατάσταση 750.000 ανθρώπων στην Ανατολική Αφρική για τους οποίους τα Ενωμένα Έθνη προειδοποιούν πως θα πεθάνουν πριν το τέλος του χρόνου" αναφέρει ο σκηνοθέτη του διαφημιστικού Adrian Lovett και το One χαρακτηρίζει απαράδεκτη την απόδαση της απαγόρευσης της προβολής.

Κ.Π