Grammy για τη Shakira

29.09.2011
Η τρεις φορές προτεινόμενη για Latin GRAMMY, επτά φορές νικήτρια Latin GRAMMY, δυο φορές νικήτρια GRAMMY και διεθνής superstar και φιλάνθρωπος, η Shakira θα είναι η 2011 Latin Recording Academy Person of the Year, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Latin Recording Academy (www.latingrammy.com).

Η τρεις φορές προτεινόμενη για Latin GRAMMY, επτά φορές νικήτρια Latin GRAMMY, δυο φορές νικήτρια GRAMMY και διεθνής superstar και φιλάνθρωπος, η Shakira θα είναι η 2011 Latin Recording Academy Person of the Year, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Latin Recording Academy (www.latingrammy.com).

Η Shakira, που είναι υποψήφια για τρία Latin GRAMMY βραβεία, συμπεριλαμβανομένου και του "Άλμπουμ της Χρονιάς", θα τιμηθεί για την καλλιτεχνική και φιλανθρωπική της συνεισφορά σε ένα δείπνο αφιέρωμα και σε μια λαμπερή συναυλία την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011 στο Mandalay Bay Convention Center στο Las Vegas. Τραγούδια της Shakira θα ερμηνευτούν από αξιοσημείωτους καλλιτέχνες και φίλους της τιμώμενης. Ένα σημαντικό μέρος των εσόδων του gala θα γίνει δωρεά στην "Pies Descalzos" οργάνωση της Shakira αλλά και στις ενέργειες της τραγουδίστριας υπέρ της μόρφωσης στα σχολεία. Ο εορτασμός θα προηγηθεί των 12ων Ετήσιων Latin GRAMMY Βραβείων, τα οποία θα λάβουν χώρα στο Mandalay Bay Events Center στοLas Vegas και θα προβληθεί live από το Univision Network την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011. Για περισσότερα νέα και αποκλειστικό υλικό, ακολουθήστε τα Latin Grammy Awards στο Twitter (www.twitter.com/latingrammys) και γίνεται fan τους στο Facebook (www.facebook.com/latingrammys).

"Είμαι συνεπαρμένος εκ μέρους της Latin Recording Academy και της Board of Trustees που τόσο τα θαύμαζε η Shakira — της οποίας το απίστευτο ταλέντο και η καλλιτεχνική της ακεραιότητα ισούνται μόνο με την αφοσίωσή της στη φιλανθρωπία και την ανιδιοτελή της βοήθεια σε αυτούς που το έχουν ανάγκη — εκλέχθηκε ως "2011 Latin Recording Academy's Person of the Year", είπε ο Gabriel Abaroa Jr., Πρόεδρος/CEO της Latin Recording Academy. "Είναι τιμή μας να αποτίνουμε φόρο τιμής σε αυτή τη δυναμική, κοινωνικά ευσυνείδητη γυναίκα της οποίας η λαμπρή καριέρα έχει αγγίξει τόσους πολλούς ανθρώπους σε όλο το κόσμο, μουσικά αλλά και προσωπικά".

"Είναι πραγματικά τιμή να είσαι στην εταιρία μερικών από των πιο εξαιρετικών καλλιτεχνών και θρύλων της Latin μουσικής", είπε η Shakira για αυτή τη μοναδική διάκριση.

Γεννημένη στη Κολομβία, η Shakira έδειξε πολύ νωρίς το ταλέντο της στο σχολείο με τις ερμηνείες της επί σκηνής, δείχνοντας τη φωνητική της ικανότητα να συνδυάζει rock, Latin και Μεσογειακές επιρροές με τις αυθεντικές της χορευτικές κινήσεις. Ως μια τραγουδίστρια / τραγουδοποιός, χορεύτρια, παραγωγός και μουσικός, έκανε την εμφάνισή της στη διεθνή μουσική σκηνή στις αρχές του '90. Το 1996, η Shakira κυκλοφόρησε το "Pies Descalzos", που περιελάμβανε τις επιτυχίες "Estoy Aqui" και "Se Quiere…Se Mata" που έφθασαν και τα δυο στη κορυφή του Billboard Latin Pop Airplay chart. Το επόμενό της άλμπουμ, "Dónde Están Los Ladrones?", απέδειξε μια ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία. Μετά ακολούθησε η κυκλοφορία του πρώτου της live άλμπουμ το 2000, "Shakira: MTV Unplugged", που της έδωσε το πρώτο της GRAMMY Award για το Καλύτερο Latin Pop Άλμπουμ. Στο άνοιγμα της εκδήλωσης Latin GRAMMY Awards το 2000, η Shakira απέκτησε τα πρώτα της δύο Latin GRAMMY Awards. Χωρίς να χάνει το δρόμο της, κυκλοφόρησε το άλμπουμ της, “Laundry Service”, το 2001, που έγινε το πιο επιτυχημένο άλμπουμ της καριέρας της μέχρι σήμερα. Το επόμενο, "Fijacíon Oral Vol. 1", το 2005, περιείχε το "La Tortura" με την τραγουδίστρια / τραγουδοποιό και τον μουσικό Alejandro Sanz. Το άλμπουμ και το single της έδωσαν τέσσερα Latin GRAMMY Βραβεία. Σύντομα μετά από αυτό, κυκλοφόρησε το "Oral Fixation Vol. 2", που περιελάμβανε την επιτυχία "Hips Don't Lie" σε συνεργασία με τον μουσικό / παραγωγό Wyclef Jean. Το 2009, κυκλοφόρησε το "She Wolf" και πολύ γρήγορα ήρθε και η κυκλοφορία του "Sale e Sol" το 2010. Εκτός από το πολυάσχολο πρόγραμμά της με τις ηχογραφήσεις, η Shakira κατέλαβε τον πλανήτη και με τις πολλές επιτυχημένες παγκόσμιες περιοδείες της.

Οι πολυάριθμες φιλανθρωπικές προσπάθειες της Shakira ξεκίνησαν στην ηλικία των 18 όταν ίδρυσε το "Pies Descalzos Foundation", μια φιλανθρωπία η οποία παρέχει ειδικά σχολεία σε ολόκληρη την Κολομβία για παιδιά λιγότερο προνομιούχα. Είναι μια Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNICEF, επιλεγμένη για τη δράση της σε παγκόσμια θέματα και τη βαθιά της αφοσίωση στο να βοηθάει παιδιά. Ως συνήγορος της παγκόσμιας εκπαίδευσης, υπηρέτησε ως Επίτιμος Πρόεδρος της Παγκόσμιας Καμπάνιας για την Εκπαίδευση, ευαισθητοποιώντας το κόσμο για την U.S. Education for All Act το 2007. Έχει εμφανιστεί σε πολλές φιλανθρωπικές συναυλίες και το 2007 στο Clinton Global Initiative, η Shakira έλαβε $40 εκατομμύρια από την Ισπανική κυβέρνηση για να βοηθήσει τα θύματα φυσικών καταστροφών. Ένα επιπλέον ποσό των $5 εκατομμυρίων έγινε δωρεά σε τέσσερις χώρες της Λατινικής Αμερικής για την Εκπαίδευση και την Υγεία. Στο τεύχος Δεκέμβριος 2008/Ιανουάριος 2009 του "People En Español" δόθηκε ο τίτλος "Φιλάνθρωπος της Χρονιάς" σrη Shakira ως μέρος των βραβείων "Las Estrellas del Año (Stars of the Year)". Στα 32α γενέθλιά της, η Shakira άνοιξε ένα νέο σχολείο $6 εκατομμυρίων στον τόπο καταγωγής της, στη Barranquilla της Κολομβίας, μαζί με την οργάνωσή της "Pies Descalzos".

Η Shakira θα αποκτήσει τη διάκριση της νεαρότερης καλλιτέχνιδας που λαμβάνει το βραβείο "Latin Recording Academy Person of the Year". Άλλοι καλλιτέχνες που περιλαμβάνονται στη συγκεκριμένη λίστα είναι οι: Plácido Domingo, Carlos Santana Gloria Estefan, Gilberto Gil, Julio Iglesias και Ricky Martin,μεταξύ άλλων.