NNEKA: ‘Soul Is Heavy’

11.07.2011
Το ‘Soul is Heavy’ είναι το νέο album της βραβευμένης τραγουδοποιού Nneka. Μια ισορροπημένη προσπάθεια να συνδυάσει hip-hop beats, reggae grooves, riffs και African pop με στόχο το μοτίβο του έρωτα, του πόνου, της πολιτικής και του Θεού.

Το ‘Soul is Heavy’ είναι το νέο album της βραβευμένης τραγουδοποιού Nneka. Μια ισορροπημένη προσπάθεια να συνδυάσει hip-hop beats, reggae grooves, riffs και African pop με στόχο το μοτίβο του έρωτα, του πόνου, της πολιτικής και του Θεού.

Αντίστοιχα albums έχουν κερδίσει το παρατσούκλι του 21st Century Soul για την ειλικρίνεια τους και αυτό το τρίτο της album δεν είναι διαφορετικό. Στο album συμμετέχουν οι The Roots’ Black Thought (“God Knows Why”) και η Ms. Dynamite (“Sleep”) και η Nneka επιβεβαιώνει ότι είναι ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της μαύρης μουσικής.

“Η Nneka θα πρέπει να θεωρηθεί ως ακτιβίστρια πρώτα και ως τραγουδίστρια μετά, με το είδος της ειλικρίνειας που κάποτε έκανε η Βρετανίδα Ms.Dynamite” The Independent

Η φυσική ενέργεια της Nneka, η ελπίδα και η αισιοδοξία της στην γραφή της (“Shining Star”), αλλά και η έντονη ζωή της διατηρούνται (“No Doubt”) και σε αυτή τη δουλειά. Αλλά αυτό δεν είναι ένα album που έχει στόχο να ξεχωρίσει. Είναι αληθινό, τίμιο, ειλικρινές με τον εαυτό του και γεμάτο συναισθήματα. Το ‘Soul is Heavy’ είναι θετικό και συναρπαστικό όσον αφορά την αντιμετώπιση της σκληρής πραγματικότητας και τις δυσάρεστες αλήθειες της σύγχρονης πολιτικής –τόσο σε προσωπικό (“Stay”) όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο (“Soul Is Heavy”) – και προσθέτει την αξιοπιστία τις Lauryn Hill και Erykah Badu με συχνές αναφορές σε σημείο που τίθεται θέμα σύγκρισης. Στο album έχει κάνει παραγωγή για μια ακόμα φορά ο στενός της φίλος DJ Farhot, ενώ την μίξη του έχει κάνει ο Tom Elmhirst μαζί με τον Philippe Weiss ο οποίος πρόσφατα συνεργάστηκε με τους Amy Winehouse, Adele, CeeLo Green και Wyclef Jean.

Πρόσφατα η Nneka γνώρισε μεγάλη επιτυχία στην Μεγάλη Βρετανία όταν το τραγούδι της ‘Heartbeats’ έκαναν remix οι κορυφαίοι του drum & bass / dubster, Chase & Status, βοηθώντας το clip να ξεπεράσει τα 2,5 εκατομμύρια views στο YouTube καθώς και να βρεθεί στο top-20 του singles chart της Αγγλίας.

Από την κυκλοφορία του προηγούμενού της album, ‘No Longer At Ease’, η Nneka έχει πραγματοποιήσει παραπάνω από 150 shows μπροστά σε 500.000 ανθρώπους. Έχει εμφανιστεί στα South by South West, Glastonbury και Newport Folk Festival ενώ έχει παίξει support act στους Lenny Kravitz, Nas & Damian Marley (“Distant Relatives”), The Roots, Gnarls Barkley και είχε πολύ θετική αποδοχή όταν εμφανίστηκε στο David Letterman show.

*γίνε twitter follower του e-go timeout εδώ!

*Ακολούθησέ μας στο Facebook εδώ!