Tiger Lillies:Welcome to the freakshow ladies and gents..(Badminton)

06.07.2011
Οι Tiger Lilies είναι μες στα συγκροτήματα που σε λίγο καιρό θα πάρουν ελληνική ιθαγένεια μετά από τόσες φορές που έχουν προσγειωθεί στο έδαφος αυτής της κατακαημένης χώρας. Φέτος ήρθαν ξανά με το Freakshow τους, παρέα με νάνους, χορευτές, γυναίκες φίδια, παράξενες φιγούρες που κάνουν λοβοτομή και ξυπνάνε σ’ έναν καινούριο κόσμο χωρίς να θυμούνται τίποτα και άλλα

Οι Tiger Lilies είναι μες στα συγκροτήματα που σε λίγο καιρό θα πάρουν ελληνική ιθαγένεια μετά από τόσες φορές που έχουν προσγειωθεί στο έδαφος αυτής της κατακαημένης χώρας. Φέτος ήρθαν ξανά με το Freakshow τους, παρέα με νάνους, χορευτές, γυναίκες φίδια, παράξενες φιγούρες που κάνουν λοβοτομή και ξυπνάνε σ’ έναν καινούριο κόσμο χωρίς να θυμούνται τίποτα και άλλα πλάσματα καταδικασμένα να ζουν στο περιθώριο. Μια μέρα πριν φτάσουν στο Badminton πέρασαν μια βόλτα από την πλατεία Συντάγματος, πήραν τα μικρόφωνα και τραγούδησαν δύο κομμάτια χύμα μπροστά στους Αγανακτισμένους κάνοντας όλους να τους παραδεχτούν ακόμα παραπάνω. Κι όπως επίσης με το που τελείωσαν το live στο Badminton βγήκαν οι ίδιοι στο φουαγιέ να πουλήσουν τα άλμπουμ τους.

Ο Martyn Jaques μαζί με τους Adrian Stout και Adrian Huge μάζεψαν το καραβάνι τους, έφτιαξαν ένα σκηνικό που θυμίζει παραμύθι, και μας καλωσόρισαν σ ένα σόου με freaks που είναι πολύ καλύτεροι από γυαλιστερούς κι εντυπωσιακούς πρωταγωνιστές και με πιο δυνατές ιστορίες. Για κάποιον που τους έχει ξαναδεί κι άλλες φορές δεν θα του προκαλέσει κάτι τρομερά συγκλονιστικό αλλά για κάποιους όπως εγώ, που για κάποιον σατανικό λόγο είναι η πρώτη φορά που τους βλέπει live ενθουσιάζεται λίγο παραπάνω.

Δεν είναι μόνο αυτό ότι με το που πατάει η φωνή του Jacques πάνω στο ακορντεόν σε μεταφέρει σ ένα σκοτεινό καμπαρέ με θαμώνες τους τύπους που ποτέ δε θα δεις να κυκλοφορούν ανέμελα στους δρόμους την ημέρα. Το βασικό είναι ότι σε διαπερνάει κάθε λέξη από τα κομμάτια. Η μαυρίλα του θανάτου έχει περικυκλώσει όλες τις μουσικές και τα τραγούδια, οι έρωτες είναι εκεί αλλά προσπαθούν να ισορροπήσουν σε μεγάλες κορδέλες ψαρεύοντας καρδιές περασμένων εποχών.

Απολαυστικοί το ζευγάρι των νάνων όπως και εκείνος που κυνηγούσε το καπέλο του αλλά εκείνοι κρατάνε την ψυχή σου και την τραντάζουν ήταν το ζευγάρι των χορευτών-ακροβατών, οι οποίοι αρχικά εμφανίστηκαν με μπαλόνια κολλημένα στα χέρια και ύστερα σ’ ένα ακροβατικό νούμερο που προσπαθούσαν να ισορροπήσουν σε δύο μεγάλες κόκκινες κορδέλες. Όταν πας να περιγράψεις τι ακριβώς κάνουν οι Tiger Lillies δε μπορείς να βάλεις μία ταμπέλα συγκεκριμένη αφού μπορούν και φτιάχνουν ένα θεατρομουσικοχορευτικο μείγμα πάντα με leader τη μουσική. Είμαστε όλοι doomed όπως φώναζε ο Martyn στο τέλος του encore (Star a fire, Crack of Doom)...

Κική Παπαδοπούλου