Atopic Bοdies: Ζωντανεύουν στο απόλυτο σκοτάδι

06.07.2011
Το Atopic Bοdies είναι ένα project της ATOPOS CVC εν εξελίξει, το οποίο εξερευνά την εκκεντρική και αταξινόμητη φύση του ανθρώπινου σώματος στη σύγχρονη οπτική κουλτούρα.

Το Atopic Bοdies είναι ένα project της ATOPOS CVC εν εξελίξει, το οποίο εξερευνά την εκκεντρική και αταξινόμητη φύση του ανθρώπινου σώματος στη σύγχρονη οπτική κουλτούρα.
Στο Atopic Bodies [SEVEN]: The Gliptolithic Nation, η ATOPOS CVC συνεργάζεται με τον σχεδιαστή Alex Mattsson σε ένα workshop το ποίο θα εξελιχθεί σε performance, στο πλαίσιο της έκθεσης ARRRGH! Τέρατα και Σημεία στη Μόδα, στο Μουσείο Μπενάκη.

Στο «Εργαστήριο» της ATOPOS CVC ο Alex Mattsson θα δημιουργήσει πρωτοποριακές μάσκες σε ένα διαδραστικό workshop με την συμμετοχή των επισκεπτών. Οι μάσκες αυτές, θα παρουσιαστούν και θα αποτελέσουν μέρος της performance Atopic Bodies [SEVEN]: The Gliptolithic Nation το βράδυ του Σαββάτου, 09 Ιουλίου, στην αίθουσα της έκθεσης ARRRGH! Τέρατα και Σημεία στη Μόδα.

Ο Alex Mattsson εμπνέεται από τον Γλυπτολιθικό άνθρωπο, έναν εξωγήινο που έφθασε την εποχή των δεινοσαύρων από τον αστερισμό των Πλειάδων στη Γη και άφησε σαν μαρτυρία της ύπαρξής του χιλιάδες γλυπτόλιθους οι οποίοι ανακαλύφθηκαν στις αρχές του 1960 από τον Δρ. Καμπρέρα στο Περού. Ειδικά για το AtopicBodies [SEVEN] οι απόγονοι του Γλυπτολιθικού ανθρώπου, οι The Gliptolithic Nation θα ζωντανέψουν μέσα από το απόλυτο σκοτάδι του χρόνου και θα γλιστρήσουν ανάμεσά μας προτείνοντας μας ένα εναλλακτικό σύμπαν.

O Σουηδός Alex Mattsson (1984) σπούδασε μόδα στο Rochester University και στο Royal College of Art, και έχει ως έδρα το Λονδίνο. Η συλλογή αποφοίτησης του από το Royal College of Art με τίτλο The Sixth Sun, τον ανέδειξε ως έναν ανερχόμενο και εναλλακτικό νέο σχεδιαστή αντρικής μόδας. Ο Mattsson, δημιουργεί πολύπλευρα και ευφάνταστα ενδύματα αναμιγνύοντας φουτουριστικά και κλασικά στοιχεία ραπτικής. Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε περιοδικά όπως: TANK, Dazed & Confused, Dazed Japan και Untitled Magazine.

O Alex Mattsson είναι ένας από τους σχεδιαστές που συμμετέχει στην επερχόμενη έκδοση της ATOPOS CVC με τίτλο NOT A TOY. Fashioning Radical Characters (Επιμέλεια Βασίλης Ζηδιανάκης-ATOPOS CVC, Εκδόσεις Pictoplasma Publishing, Berlin) καθώς και στην έκθεση ARRRGH! Τέρατα και Σημεία στη Μόδα.
Η ATOPOS CVC είναι ένας μη κερδοσκοπικός Πολιτιστικός Οργανισμός που ιδρύθηκε από τον Στάμο Φαφαλιό και τον Βασίλη Ζηδιανάκη το 2003 και εδρεύει στην Αθήνα. Έχει ως σκοπό την υλοποίηση καινοτόμων προγραμ-
μάτων της σύγχρονης οπτικής κουλτούρας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ανθρώπινο σώμα και το ένδυμα.

INFO:
Πότε:
Σάββατο 09 Ιουλίου 2011
Workshop: 12:30-18:00 | Performance: 20:30-21:30
Που: Μουσείο Μπενάκη | Πειραιώς 138, Αθήνα