Θαλασσινοί μεζέδες με γεύση...Πιπεριάς!

04.01.2005
Κανονικά η λέξη "πιπεριά" παραπέμπει σε κάτι πικάντικο, κάτι καυτερό, ίσως σε γεύσεις της Ανατολής. Στην προκειμένη περίπτωση "Πιπεριά" είναι μία μεταμοντέρνα ταβέρνα θαλασσινών
Κανονικά η λέξη "πιπεριά" παραπέμπει σε κάτι πικάντικο, κάτι καυτερό, ίσως σε γεύσεις της Ανατολής. Στην προκειμένη περίπτωση "Πιπεριά" είναι μία μεταμοντέρνα ταβέρνα θαλασσινών, η οποία πήρε την τελική της μορφή, χάριν των απαιτήσεων και προτιμήσεων των πελατών. Βλέπετε το 2001, ο ιδιοκτήτης Γιάννης Γαλακτόπουλος προόριζε τον χώρο ως ένα κλασικό μεζεδοπωλείο, όμως στη συνέχεια πήρε μία μεταμοντέρνα μορφή, που αποδίδεται στην αισθητική του χώρου και στις ευφάνταστες επιλογές της κουζίνας.

Ο χώρος
Σε έναν τέτοιο χώρο δεν θα μπορούσε η διακόσμηση να μην ήταν ανάλογη του ύφους του. Το πραγματικά περίεργο και ασυνήθιστο ντεκόρ ανέλαβε ο διακοσμητής Κωνσταντίνος Γκολφινόπουλος σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη, ενώ το εστιατόριο διαθέτει εσωτερικό και εξωτερικό χώρο.
Στο εσωτερικό κυριαρχούν κυρίως τα ανοιχτά και απαλά χρώματα, όπως το μπεζ, το γκρι και το σιελ. Διάφορες θαλασσινές φιγούρες από υλικό που θυμίζει ανακυκλωμένο χαρτί και διάφορα μικρά κάδρα συμπληρώνουν την παλέτα, ενώ την προσοχή των θαμώνων κλέβουν τα ιδιαίτερα φωτιστικά.
Ο εξωτερικός χώρος είναι σαφώς πιο απλός από τον εσωτερικό καθώς θυμίζει περισσότερο μεζεδοπωλείο ή παραδοσιακή ταβέρνα. Τα έπιπλα, τα σερβίτσια και οι κόκκινες λαδόκολλες των τραπεζιών, συνθέτουν ένα σκηνικό από τα παλιά.

Η κουζίνα
Οι γεύσεις που κυριαρχούν στην κουζίνα είναι θαλασσινές με το στίγμα της να είναι βασικά ελληνικό, με πολυσυλλεκτική, όμως χροιά. Η κάβα περιλαμβάνει 35 ελληνικές επιλογές κυρίως λευκών κρασιών, σεβαστή ποικιλία από μπύρες και το απαραίτητο για το χώρο, ούζο.

Ο κόσμος
Η "Πιπεριά" στα τρία χρόνια λειτουργίας της έχει αποκτήσει πιστούς πελάτες, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από τα βόρεια προάστια. Γενικά, προτιμάται από όλες τις ηλικίες, νεαρές και μεγαλύτερες, ενώ συχνά την επισκέπτονται εκπρόσωποι της showbiz.

Highlights
Ντεκόρ,
σέρβις,
φρέσκες καραβίδες


Αγγ. Σικελιανού 8 & Ανδριανείου, Ν. Ψυχικό
Τηλ: 210-6729114,
Τιμές: 23,50 - 29,50 EURO