Μόχσιν Χαμίντ, Ψυχή και Φλόγα

02.03.2001
Το καλοκαίρι του 1998 στη Λαχώρη ξανασυναντιούναι δύο αδερφικοί φίλοι, ο Ντάρα και ο Οζι, μετά την επιστροφή του δευτέρου από την Αμερική. Ανάμεσα στο Ντάρα και τη γυναίκα του Οζι γεννιέται μία απαγορευμένη έλξη. Ο Οζι καταλαβαίνει τα πάντα, περιμένει όμως την κατάλληλη στιγμή για να εκδικηθεί το φίλο του.
"Βάζω πρώτη και τους ακολουθώ. Ο Μουαζάμ είναι το τελικό εμπόδιο ανάμεσα στη Μουμτάζ κι εμένα. Είναι αυτό που μας χωρίζει. Νιώθει τόσο ένοχη επειδή τον αφήνει, που είναι διατεθειμένη να μείνει με τον Οζι, φυλακισμένη σε ένα γάμο δίχως νόημα. Αναρωτιέμαι τι θα συνέβαινε αν στον Μουαζάμ τύχαινε κάποιο τροχαίο δυστύχημα, αν ξαφνικά πέθαινε. Για κάποιο διάστημα η Μουμτάζ θα ήταν ταραγμένη. Αλλά τελικά θα ήταν καλύτερα γι' αυτή. Θα ήταν ελεύθερη, ευτυχισμένη ξανά, θα μπορούσε να γυρίσει σε μένα. Τι περιπέτειες θα ζούσαμε οι δυο μας! Τίποτα δεν θα μπορούσε να μας σταματήσει." (απόσπασμα από το βιβλίο).
Το καλοκαίρι του 1998 στη Λαχώρη ξανασυναντιούναι δύο αδερφικοί φίλοι, ο Ντάρα και ο Οζι, μετά την επιστροφή του δευτέρου από την Αμερική. Ανάμεσα στο Ντάρα και τη γυναίκα του Οζι γεννιέται μία απαγορευμένη έλξη. Ο Οζι καταλαβαίνει τα πάντα, περιμένει όμως την κατάλληλη στιγμή για να εκδικηθεί το φίλο του. Σταδιακά αρχίζει μία ξέφρενη πορεία προς την παρακμή και την πτώση. Οι απαντήσεις, όμως, θα δοθούν στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου.
Ενα μυθιστόρημα με ολοκληρωμένους χαρακτήρες και θέμα την αγάπη, το πάθος και την εκδίκηση.

Εκδόσεις Νέα Σύνορα -Λιβάνη
Τίτλος: Ψυχή και Φλόγα
Συγγραφέας: Μόχσιν Χαμίντ
Τιμή; 4.000
Σελίδες: 378
ISBN: 960-14-0078-8