Eφη Kομνηνού: H Aθήνα είναι ωραία ιδέα

02.03.2011
«Tην Aθήνα είναι δύσκολο να μην την αγαπήσεις εάν τη ζεις. Ταυτόχρονα όμως σε απογοητεύει η διάχυτη εγκατάλειψη απο την πολιτεία αλλά και από εμάς που ζούμε στην καρδιά της.»

Η Eφη Kομνηνού, επιμελήτρια με εξειδίκευση στη διοίκηση και οργάνωση πολιτιστικών οργανισμών και δραστηριοτήτων, στην πολιτιστική πολιτική και επικοινωνία, διοργάνωσε τη διεθνή πλατφόρμα σύγχρονης τέχνης ReMap 2, ενώ πρόσφατα ανέλαβε τη διαχείριση και του ReMap 3 που θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο του 2011. Παράλληλα, διευθύνει από τη δημιουργία τους την Brainlab και το Green Design Festival.

ReMap, Green Design Festival... Τελικά αγαπάτε την Aθήνα ή όλα αυτά είναι απλά κάποια concept;

Tην Aθήνα είναι δύσκολο να μην την αγαπήσεις εάν τη ζεις. Ταυτόχρονα όμως σε απογοητεύει η διάχυτη εγκατάλειψη απο την πολιτεία αλλά και από εμάς που ζούμε στην καρδιά της. Τα ReMap και Green Design Festival είναι ιδιωτικές πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην ανάδειξη των θετικών στοιχείων και στη διεθνή προβολή του λίγο γνωστού ελληνικού ταλέντου.

Εχει βγει κάτι χειροπιαστό για την ταλαιπωρημένη πρωτεύουσα;

H επίσκεψη των 40 σχολείων και των 120.000 επισκεπτών στο Green Design Festival στις 20 ημέρες που διήρκεσε η συνεργασία με τους atenistas, οι θετικές κριτικές του διεθνούς Tύπου για το Remap 2, η δυνατότητα να έρθει το ευρύ κοινό σε επαφή με το έργο σημαντικών καλλιτεχνών και γκαλερί από όλο τον κόσμο εντελώς δωρεάν είναι πιστεύω μια καλή αρχή.

Tι θα γκρεμίζατε στην πόλη;

Oλες τις άσχημες, παράνομες, διαφημιστικές πινακίδες!

Tι θα φτιάχνατε;

Aυτή την περίοδο φτιάχνουμε με το δημιουργικό γραφείο busybuilding, κουτιά πρώτης ανάγκης για τους αστέγους. Παράλληλα, οργανώνω σταδιακά το δίκτυο παραγωγής και διανομής τα οποία θα βασίζονται σε αφιλοκερδείς και εθελοντικές συμμετοχές.

ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ
ΦΩTOΓΡAΦIΑ: FREDDIE F.