Η Ελλάδα στο Mamacas

16.01.2003
Ένα μαγαζί με ιστορία ( αν και μετρά μόλις 5 χρόνια λειτουργίας) κι έντονο το αποτύπωμά του στον χώρο της γεύσης είναι το Mamacas, στο Γκάζι. Δύο φίλοι και συνεργάτες, ο Κώστας Ηλιόπουλος και ο Βασίλης Τσεκούρας
Ένα μαγαζί με ιστορία ( αν και μετρά μόλις 5 χρόνια λειτουργίας) κι έντονο το αποτύπωμά του στον χώρο της γεύσης είναι το Mamacas, στο Γκάζι. Δύο φίλοι και συνεργάτες, ο Κώστας Ηλιόπουλος και ο Βασίλης Τσεκούρας αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα χώρο με σπιτικό φαγητό σε ένα φιλικό περιβάλλον. Για να έχουν, δε, το επιθυμητό αποτέλεσμα συμβουλεύτηκαν και οι δυο τις μαμάδες τους (εξ' ου και το Mamacas)! Το συγκεκριμένο μαγαζί έγινε τόπος συνάντησης και στέκι πολλών διάσημων ανθρώπων, από ηθοποιούς, τραγουδιστές, συγγραφείς και άλλους εκπροσώπους της life style ζωής της πόλης.
Το συγκεκριμένο μαγαζί έχει χαρακτήρα (κάτι που πολλά μαγαζιά στερούνται) και πρόκειται για το πρώτο του κινήματος της "νεοταβέρνας". Τι είναι αυτό; Πρόκειται για ένα εστιατόριο που σερβίρει Ελληνική κουζίνα σε ένα προχωρημένο κι ευχάριστο, από άποψη αισθητικής περιβάλλον.

Ο χώρος Την διαμόρφωση και διακόσμηση του χώρου ανέλαβε εξ' ολοκλήρου ο Φανούριος Μαλασπίνας. Απαλά χρώματα, λείες καθαρές επιφάνειες, τσιμεντένια πλακάκια και γαλβανιζέ λαμαρίνα είναι τα στοιχεία εκείνα που δίνουν τον "minimal" νεοελληνικό ρυθμό του Mamacas. Το εστιατόριο χωρίζεται σε διάφορα επίπεδα, όπου ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει αυτό που ταιριάζει στην διάθεση του. Δώμα με θέα την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό για τους ρομαντικούς κι ερωτευμένους, κελάρι με πέτρινους τοίχους και κάβα κρασιών ή το νέο κελάρι με κάβα ερυθρών κρασιών, πούρα και κονιάκ για τους παραδοσιακούς ή το ισόγειο με χώρο μπαρ και θέα στο πάρκο για τους τύπους που θέλουν...φασαρία.

Κουζίνα - Κρασιά

Η κουζίνα είναι καθαρά ελληνική και αποτελείται από γεύσεις προερχόμενες από διάφορες περιοχές της χώρας μας. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι επίσης ελληνικά, όπως ελαιόλαδο από την Πύλο, κάπαρη από την Κρήτη, ξυνομυζήθρα από τη Νάξο, κοπανιστή από την Μύκονο, κεφαλογραβιέρα Τριπόλεως, καπνιστό Μετσόβου, ναξιώτικη ντομάτα κ.α. Όλες οι ετικέτες που περιλαμβάνονται στην κάβα του εστιατορίου είναι από ελληνικό αμπελώνα. Τα κρασιά είναι ερυθρά, ροζέ, λευκά και γλυκά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ