Το Θέατρο της Ανοιξης (Γερμανικού 20 Μεταξουργείο) συναντά για πρώτη φορά τον Edward Albee έναν σημαντικό δημιουργό, που κατορθώνει με τα έργα του να αιφνιδιάζει και να προκαλεί. Η Γίδα είναι ίσως το πλέον προκλητικό έργο που μας προτείνει. Τα ερωτήματα πολλά. Οι απαντήσεις, όπως στα περισσότερα έργα του Αlbee, ανύπαρκτες. Η πολυσημία των δεδομένων, οδηγεί σε ένα καθαρά προσωπικό ταξίδι του Θεατή. Ενα έργο που γνωρίζει τεράστια επιτυχία στο Μπροντγουέι και κέρδισε το βραβείο Τόνυ για το καλύτερο θεατρικό έργο του 2001.
Ο Μάρτιν είναι αρχιτέκτoνας. Εχει μόλις συμπληρώσει το πεντηκοστό έτος της ηλικίας του. Εχει μόλις κερδίσει το πιο σημαντικό αρχιτεκτονικό βραβείο και του 'χει μόλις ανατεθεί ο σχεδιασμός της πόλης του μέλλοντος, έργο που θα κοστίσει 27 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Μάρτιν είναι παντρεμένος με τη Στήβι. Ο γάμος του ανήκει στην κατηγορία των ευτυχισμένων γάμων. Το ιδανικό ζευγάρι. Εχουν έναν γιο τον Μπίλλυ. Είναι ομοφυλόφιλος, όμως οι προοδευτικοί Μάρτιν και Στήβι δεν δείχνουν να έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα. Αποδέχονται την ιδιαιτερότητα του γιου της. Ο καλύτερος φίλος του ζεύγους, ο Ρος, δημοσιογράφος στο επάγγελμα, πρώην αριστεριστής, έρχεται να πάρει συνέντευξη, ο Μάρτιν αποκαλύπτει ότι εδώ και έξι μήνες είναι ερωτευμένος με μία γίδα. Από αυτό το σημείο, αρχίζει ένα παράξενο ταξίδι στην άβυσσο της ψυχής.
Η "γίδα" είναι έργο που αναστατώνει, που προκαλεί, που διχάζει. Η "γίδα" είναι έργο αυστηρά ακατάλληλο για θεατές κομφορμιστές, για θεατές, για θεατές πουριτανούς.
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Παίζουν: Χρυσάνθη Δούζη, Γιάννης Μαργαρίτης, Αντώνης Μπαμπούνης, Δημοσθένης Φίλιππας
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μαργαρίτης
Σκηνικά: Ελενα Χριστούλη
Μουσική: Δημήτρης Οικονομάκης
Φωτισμοί: Θόδωρος Μάργκας
Παραστάσεις: :Τετάρτη- Κυριακή: 21.15
Τιμές εισιτηρίων: 18 ευρώ και φοιτητικό 12 ευρώ
Το Θέατρο της Ανοιξης (Γερμανικού 20 Μεταξουργείο) συναντά για πρώτη φορά τον Edward Albee έναν σημαντικό δημιουργό, που κατορθώνει με τα έργα του να αιφνιδιάζει και να προκαλεί. Η Γίδα είναι ίσως το πλέον προκλητικό έργο που μας προτείνει. Τα ερωτήματα πολλά. Οι απαντήσεις, όπως στα περισσότερα έργα του Αlbee, ανύπαρκτες.