"Tα παιδιά στη Warner θα με σκοτώσουν"

11.01.2011
Μουσικός...μουσικάρα μάλλον!, με χιούμορ, επιτυχημένος, ευγενικός, με προφανή αγάπη για την Ελλάδα και ανείπωτες εμπειρίες ανά τον κόσμο, αποκαλύπτει μικρά και μεγάλα (αν ψάξετε καλά θα τα βρείτε) μυστικά για την Kylie, αλλά και την Ελενα Παπαρίζου, τη Mylene Farmer αλλα και τον Σάκη Ρουβά!

Μουσικός...μουσικάρα μάλλον!, με χιούμορ, επιτυχημένος, ευγενικός, πολύ ευγενικός, με προφανή αγάπη για την Ελλάδα και ανείπωτες εμπειρίες ανά τον κόσμο, αποκαλύπτει μικρά και μεγάλα (αν ψάξετε καλά θα τα βρείτε) μυστικά για την Kylie, αλλά και την Ελενα Παπαρίζου, τη Mylene Farmer αλλα και τον Σάκη Ρουβά!
Με μία μεγάλη συγνώμη για την καθυστέρηση, και με την παράκληση στη Warner αντί να τον 'σκοτώσουν΄να μας τον ξαναφέρουν πολύ πολύ γρήγορα, :-) σας παρουσιάζουμε τον υπέροχο Tomer G, ανταποδίδοντας την αγάπη και τις ευχές για μία σούπερ μουσική χρονιά όπως εκείνος την ονειρεύεται!

Ε.Σ.

PS. Hey Mr DJ, thank you for the smilies! :-)

Απολαύσαμε την εμφάνισή σου onstage στο X Factor 3 με τους Vegas, με τους οποίους ήδη έχεις ολοκληρώσει τα γυρίσματα για το clip του 'mad about you'. Είδαμε τα υπέροχα tweets σου για την Ελλάδα (και ευχαριστούμε γι αυτά), αλλά θα θέλαμε να μας πεις τη μεταίσθηση σου συνολικά από τη χώρα μας , σε μουσικό επίπεδο.
Σε ευχαριστώ για τα ευγενικά σου λόγια. Πάντα ήξερα ότι η Ελλάδα είναι μία υπέροχη μουσική αγορά αλλά τώρα έχω μείνει ακόμη πιο έκπληκτος από τα φοβερά σας μουσικά ταλέντα. Άκουσα πολλούς σταθμούς, είδα τους υποψήφιους του talent show και είχα και την εμπειρία της μουσικής στους δρόμους της πόλης σας.. Νιώθω ότι η αγορά της Ελλάδας έχει πολλά να προσφέρει όχι μόνο εντός των συνόρων , αλλά διεθνώς. Οι Vegas είναι για παράδειγμα ένα υπέροχο γκρουπ που έχει τεράστια δυναμική να κάνει διεθνή επιτυχία στην Ευρώπη και είναι και στον σωστό δρόμο να το κάνει αυτό.

Ζείς στο Ισραήλ, και έχεις μια μεγάλη επιτυχία στη Γαλλία. Τη στιγμή που μιλάμε το single "Oui Mais ...Non", είναι No.1! (Συγχαρητήρια γι αυτό!) Πώς θα το εξηγούσες αυτό; Πιστεύεις ότι η γαλλική αγορά μουσικής είναι πιο ανοιχτή σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες?
Χμμ... δε νομίζω ότι είναι θέμα πιο ανοιχτής αγοράς. Έχω πάει παντού, έχω κάνει παραγωγές σε πολλές περιοχές. Όσον αφορά στη Γαλλία, έχοντας κάνει remix για την Kylie και την Britney, με προσέγγισαν από την Warner Music για να μιξάρω κάποιον από τους καλλτιέχνες της χώρας. Και μετά ξεκίνησαν όλα - μου ζήτησαν να κάνουμε τον ύμνο της γαλλικής ομάδας για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ("Seven Nation Army"), που έγινε τεράστια επιτυχία, και με υπέγραψαν ως καλλιτέχνη. Επίσης έχω κάνει remix για πολλούς καλλιτέχνες στις Ηνωμένες Πολιτείες - μερικά από αυτά έφτασαν στην κορυφή του Billboard club chart (όπως το remix του "Whine Up" (Kat Deluna). Οπότε, δεν πρόκειται για το ποια αγορά είναι καλύτερη για διεθνείς καλλιτέχνες αλλά για το που και ποιος έχει το ταλέντο - και φυσικά σημασία έχει το timing! Να είσαι στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή! :-)

Ποιους καλλιτέχνες ακούς αυτό τον καιρό?
Από τότε που με θυμάμαι άκουγα όλα τα είδη μουσικής. Εμπνέομαι με τα πάντα.. Ημουν γενικά ένας pop/dance fan. Τελευταία μου αρέσει το νέο άλμπουμ της Rihanna, του Kanye West & της Robyn. Εχω ακούσει και κάποια δείγματα από τη νέα δουλειά της Lady Gaga (χμ... αυτή τη στιγμή δε μπορώ να πω το γιατί :-) και όπως αναμένεται, θα είναι τεράστια επιτυχία! Οσο για Έλληνες καλλιτέχνες, μετά το X Factor μπορώ να πω ότι μου αρέσουν πολύ ο Mark Angelo με τη Shaya στο "Far From Everything", τέλειο κομμάτι - και το νέο άλμπουμ των Vegas "Season 2" είναι πλέον στην playlist μου.

Εχεις συνεργαστεί με την Kylie και τη Britney αλλά και με τους White Stripes και τη Mylene Farmer... Θα πρέπει να υπάρχει κάτι κοινό σε όλους αυτόυς του καλλιτέχνες, κάτι που σε ελκύει και αποφασίζεις να συνεργαστείς μαζί τους. Θα μας το αποκαλύψεις?
Mμμ... Νομίζω ότι το μόνο κοινό τους στοιχείο είναι ο θαυμασμός μου γι αυτούς. Η έλξη μου γι αυτούς, η φωνή τους, τα τραγούδια τους, το στυλ τους ή κάτι που με «πιάνει». Αν δεν με γοητεύσει κάτι καλύτερα να μη συνεργαστώ καθόλου. Θεωρώ ότι η συνεργασία είναι μία δημιουργική διαδικασία- πρέπει να είναι, όπως έγινε με το ντουέτο των Vegas- αλλά θα σου πω και ένα μυστικό. Πολλές περισσότερες συνεργασίες αναμένονται - θα κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ μου στην Ελλάδα -και δεν μπορώ να αποκαλύψω περισσότερα γιατί τα παιδιά στη Warner θα με σκοτώσουν :-).

Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση για σένα ως παραγωγού μέχρι τώρα;
Ohhh ... αυτή είναι μια δύσκολη ερώτηση. Λοιπόν, θυμάμαι δύο περιπτώσεις. πρώτα, ήταν όταν πήρα τα κομμάτια για να κάνω το remix για το κομμάτι της Kylie «Confide In Me». Αρχικά, αυτό το τραγούδι ήταν ένα low tempo track, που χρειαζόταν μια ακραία δημιουργικότητα από την πλευρά μου για να το αναπαράγω ως dance anthem αλλά και να κρατήσω το "γέμισμα" του πρωτότυπου τραγουδιού σε αυτό. Έπρεπε να εργαστώ για ένα demo σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό ήταν μια πρόκληση! Πήρα 3 διαφορετικά CDs με πολλές εκδόσεις των φωνητικών της (και μία γαλλική μέσα σ αυτές)- θυμάμαι ότι άκουγα το ακατέργαστο ηχογράφημα (που κανείς δεν είχε ακούσει ποτέ πριν!) και το σώμα μου έτρεμε (!) - πραγματικά ... Έπρεπε να πάρω μια απόφαση σχετικά με την κατεύθυνση .. δεν ήταν εύκολο, αλλά στη συνέχεια, σε μια στιγμή, η παραγωγή έκανε κλικ και το remix κατέκτησε τα charts!
Η δεύτερη πρόκληση ήταν να κάνω την παραγωγή στο "Seven Nation Army σε 3 μέρες! Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα γυρίσματα για το βίντεο στο Μαϊάμι είχαν ήδη προγραμματιστεί και το πρωτάθλημα είχε σχεδόν αρχίσει ... Ναι. Ήταν τρελό, αλλά τελικά όλοι απολαμβάνουν το αποτέλεσμα!

Ποιοι είναι τα αγαπημένα σας venues?
Υπάρχουν πάρα πολλά - σε όλο τον κόσμο. Αλλά πρέπει να πω ότι η πιο καταπληκτική εμπειρία για μένα ήταν το performance στο Hippodrome de Longchamp στο Παρίσι. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο "Fête de la Musique " -το διάσημο φεστιβάλ μουσικής του Παρισιού, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Ιούνιο. Η επίδειξη έγινε μπροστά σε 150.000 άτομα (!!!) με επιπλέον performances από Leona Lewis, Enrique Iglesias, Kat Deluna, David Guetta, Duffy, Estelle, Maroon 5, One Republic και πολλούς άλλους. Δεδομένου ότι το "Seven Nation Army" ήταν μια τόσο μεγάλη επιτυχία στη Γαλλία, το έπαιξα στην έναρξη της παράστασης και πάλι στο τέλος του (κάτι που ενόχλησε πραγματικά άλλους μεγάλους καλλιτέχνες που εμφανίστηκαν μόνο μία φορά). Ο κόσμος ούρλιαζε και τραγουδούσε το τραγούδι μαζί μου. Wow, πιστεύω ότι αυτή ήταν μια από τις πιο συναρπαστικές στιγμές της καριέρας μου. Ευτυχώς, αυτή τη στιγμή αποτυπώνεται σε βίντεο και μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο YouTube.


Έχεις προγραμματίσει κάποια επόμενα shows?
Αυτή τη στιγμή αφιερώνω περισσότερο χρόνο στο studio σε νέο υλικο και remixes. Αλλά ναι, έχω προγραμματισει shows σε LA, Γαλλία, Ιταλία, Ισραήλ, Ολλανδία και Νέα Υόρκη. Επίσης - σύντομα πρέπει να επιστρέψω στην Ελλάδα για να ολοκληρώσω με τους Vegas την προώθηση της συνεργασίας μας στο "Mad About You" και κάποιες συμπληρωματικές εμφανισεις. Λοιπόν ... ετοιμαστείτε! :-)

Ποια είναι η dream tour σας με οποιονδήποτε τωρινό ή παλιό καλλιτέχνη?
Η περιοδεία με την Kylie ήταν πάντα κάτι που ήθελα να κάνω. Την αγαπούσα πάντα και σα καλλιτέχνη και σαν άνθρωπο. Είναι μεγάλο ταλέντο και μία απίστευτη stage performer. Επίσης αφού επιλέχθηκα ως ο αγαπημένος παραγωγός της Mylene Farmer θα συνεργαζόμουν με μεγάλη χαρά στην επόμενη περιοδεία της. Μμμμ επίσης η miss Gaga, η Madonna και η Beyonce είναι με το παραπάνω ευπρόσδεκτες! :-)

H Ελενα Παπαρίζου είναι αρκετά διάσημη στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Θα ήθελες να μιξάρεις κάποιο από τα κομμάτια της?
Ειναι πολύ περίεργη η ιστορια με την Ελενα. Οταν κερδισε τη Eurovision δούλευα για τη Sony Music στο Ισραήλ και δούλεψα για το "My Number One". Ηταν τεραστια επιτυχία σε όλη την Ευρώπη. Από τοτε μου άρεσε σαν καλλιτέχνης, με την υπέροχη φωνή της και την εμφάνισή της στη σκηνή. Πιστεύω ότι μία συνεργασία μαζί της θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα. Ειναι πολλά τα ταλέντα της Ελλάδας με τα οποία θα θέλα να συνεργαστώ. Για παράδειγμα θαυμάζω και τον πολυτάλαντο Σακη για τις ικανότητές του και μακάρι να μπορούσαμε να συνεργαστούμε τόσο για την Ελλάδα όσο και για τη διεθνή αγορά.

Και μία... μάλλον βαρετή για σας ερώτηση αλλά πολύ ενδιαφέρουσα για μας. Ποιο ειναι το αλμπουμ που θα έπαιρνες μαζί σου σε αυτό το γνωστό ερημικό νησι....?
Χαχα! Λοιπόν, είναι το album των Conjure One - "Conjure One". Είναι ένα από τα αγαπημένα μου άλμπουμ όλων των εποχών. Ενα chillout μείγμα υπέροχων φωνών και γοητευτικών μελωδιών, συνδυασμένα σε όμορφα τραγούδια για το υπερτατο μουσικό ταξίδι. Είναι απλά καταπληκτικό!

Θα ήθελα απλώς να πω κατι πριν κλείσουμε. Θέλω να στείλω όλες μου τις ευχές στους Ελληνες θαυμαστές μου. Σας ευχαριστώ για την ευγενική στήριξη και την αγάπη. Πραγματικά την εκτιμω. Είστε ευπρόσδεκτοι στο www.facebook.com/tomergofficial , Twitter και MySpace. Διαβάζω όλα σας τα μηνύματα και τους δίνω όλη μου την προσοχή.
Θα σας δω όλους σύντομα! Ευχαριστώ!