Η "Ρακωδία των Σκουπιδιών" στο Θέατρο Αργώ

03.12.2002
Ένα οικολογικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους παρουσιάζεται στην παιδική σκηνή του θεάτρου Αργώ. Όσα θεωρήθηκαν άχρηστα από τους κατόχους τους (μια βίδα, μια ιδέα, ένα παιχνίδι και μια μελωδία) βρίσκουν τη δύναμη να ξαναζωντανέψουν σε πείσμα των καταναλωτικών καιρών και της γριάς Λήθης που με πείσμα τα καταδιώκει.
Ένα οικολογικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους παρουσιάζεται στην παιδική σκηνή του Θεάτρου Αργώ. Στη "Ρακωδία των Σκουπιδιών" του Κώστα Λαμπρούλη όσα θεωρήθηκαν άχρηστα από τους κατόχους τους (μια βίδα, μια ιδέα, ένα παιχνίδι και μια μελωδία) βρίσκουν τη δύναμη να ξαναζωντανέψουν σε πείσμα των καταναλωτικών καιρών και της γριάς Λήθης που με πείσμα τα καταδιώκει.

Υπόθεση: Μια βίδα, ένα κουρδιστό παιχνίδι, μια ιδέα και μια μελωδία, όλα τους πεταμένα από τους κατόχους τους, ράκη ψυχικά και κυριολεκτικά, συναντιούνται σε ένα σκουπιδότοπο όπου η κακιά γριά Λήθη καραδοκεί για να τα φυλακίσει στα παλάτια της καταδικάζοντας τα έτσι να ξεχαστούν για πάντα. Ευτυχώς, όμως, τα ίδια έχουν διαφορετική γνώμη. Μέσα από αστείες καταστάσεις γεμάτες χορό και τραγούδι αντιστέκονται σθεναρά στην απειλή που εμφανίζεται συχνά-πυκνά πάνω από τα κεφάλια τους και ξανακερδίζουν τη χαμένη τους αξία.

Ο Κώστας Λαμπρούλης έγραψε μια χαριτωμένη ιστορία, που θα μπορούσε να είναι ραψωδία αλλά δεν είναι, γιατί δεν ανταποκρίνεται στα κατάλληλα πρότυπα, όπως συνομολογείται από τους διασκεδαστικούς του χαρακτήρες.
Θα μπορούσε πάλι να είναι τραγωδία, αλλά τότε δεν θα μας έκανε να χαμογελάμε και τα συμπαθητικά και παιχνιδιάρικα σκουπίδια που σκαρφίστηκε θα ήταν απλώς μίζερα και θλιβερά.
Κι έτσι κατέληξε... Ρακωδία! Μια ιστορία, που παρά το όχι και τόσο παιδικό χιούμορ της, επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει τους μεγαλύτερους και να φέρει τους μικρότερους θεατές της πιο κοντά στην ιδέα της ανακύκλωσης, χωρίς ωστόσο να την επιβάλει.

Οι συντελεστές:
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Κώστας Λαμπρούλης
Μουσική: Χρήστος Κτιστάκης
Χορογραφία: Ρούλα Καραφέρη
Σκηνικά-Κοστούμια: Ελίνα Δράκου
Φωτισμοί: Ηλίας Κωνσταντακόπουλος
Παίζουν: Μανώλης Ιωνάς, Δήμητρα Λαρετζάκη, Μαρία Μαλταμπέ, Μαρία Σαλτίρη

Oι παραστάσεις θα παρουσιάζονται έως τις 20 Απριλίου 2003, κάθε Κυριακή 11.00π.μ. και 15.00μ.μ. για το κοινό και από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 10.00π.μ. για τα σχολεία.
Τιμές εισιτηρίων: 10,00 ευρώ για το κοινό, 5,00 ευρώ (προπωλημένες παραστάσεις για σχολεία).