Διεθνείς φωτογραφικές συναντήσεις στην Πάτρα!

29.11.2002
Διεθνείς Φωτογραφικές Συναντήσεις πραγματοποιούνται αυτήν την περίοδο στην Πάτρα, συμπληρώνοντας έτσι τον άξονα φωτογραφικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στη χώρα μας.
Διεθνείς Φωτογραφικές Συναντήσεις πραγματοποιούνται αυτήν την περίοδο στην Πάτρα, συμπληρώνοντας έτσι τον άξονα φωτογραφικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στη χώρα μας. Πρόκειται για ένα νέο θεσμό που καθορίζει τη διαφορετικότητά του μέσα από το ευρύ πλέγμα της κοινής προσπάθειας και συνεργασίας του συνόλου του ενεργού φωτογραφικού δυναμικού της χώρας μας προς τον κοινό στόχο: την ανάδειξη του παλαιού έργου και την ανάπτυξη της νέας παραγωγής.

Με τις συναντήσεις αυτές συμπληρώνεται και παράλληλα επεκτείνεται ο γεωγραφικός άξονας των εκδηλώσεων που διοργανώνονται στη χώρα μας με επίκεντρο τη φωτογραφική τέχνη. Ετσι, μετά τη Φωτογραφική Συγκυρία στη Θεσσαλονίκη, το Φεστιβάλ Φωτογραφίας στη Σκόπελο και το Mήνα Φωτογραφίας στην Aθήνα, έρχεται με αξιώσεις να προστεθεί και η Πάτρα με τις Διεθνείς Φωτογραφικές Συναντήσεις.

Η Πάτρα, αν και η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα, έμεινε έως τώρα σιωπηλή μπροστά σ' αυτά τα σημαντικά δρώμενα, χωρίς ωστόσο να υπολείπεται ούτε σε υποδομές και κυρίως ούτε σε έμψυχο υλικό.
Οι Συναντήσεις περιλαμβάνουν σεμινάριο του Κωστή Αντωνιάδη για τη Σκοτεινή Οψη της Φωτογραφίας, υπαίθρια έκθεση ερασιτεχνικής φωτογραφίας στην Πλατεία Γεωργίου, διάλεξη από το Γιάννη Μπεχράκη με τίτλο Στην Αιχμή των Γεγονότων και, φυσικά, 15 εκθέσεις φωτογραφίας:

-Tο Aγιορειτικο Φωτογραφικό Φαινόμενο-Mια αναδρομική παρουσίαση
- Ομαδική έκθεση φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών
- Νέες Τάσεις
- Νέοι Τσιγγάνοι Φωτογράφοι
- Στέλιος Ευσταθόπουλος - Oι Tσιγγάνοι
- Η Μυθική Αρκαδία και οι Μυθολογίες του Πραγματικού
- Herbert List - Φως της Ελλάδος
- Bruno Ehrs - Ο Εναγκαλισμός
- Εκθεση του Χάρη Πρέσσα
- Ομαδική Eκθεση Βαλκάνιων Φωτογράφων
- Πρόσωπα στη Σκιά
- Εκθεση του Δημήτρη Παπαδήμου
- Εκθεση του Γιάννη Στυλιανού
- Παναγιώτης Σωτηρόπουλος - Αποτυπώματα

Δώδεκα σημαντικοί πολιτιστικοί φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους με το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας και τη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάτρας, σε μια προσπάθεια να συμβάλλουν στην ανάδειξη του ρόλου της φωτογραφίας στη διαμόρφωση του σύγχρονου πολιτισμού.

Διάρκεια έκθεσης: 29 Νοεμβρίου έως 8 Δεκεμβρίου