Ιστορία για Ελέφαντες από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης

28.11.2002
Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει ως πρώτο έργο της χειμερινής περιόδου 2002-2003, το έργο του Νίκου Μανούδη "Ιστορία για ελέφαντες".
Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει ως πρώτο έργο της χειμερινής περιόδου 2002-2003, το έργο του Νίκου Μανούδη "Ιστορία για ελέφαντες".
Πρόκειται για ένα νεοελληνικό έργο που αντιμετωπίζει με χιούμορ και τρυφερότητα τη σχέση ενός ζευγαριού από τη νεαρή τους ηλικία και την πορεία της κοινής ζωής τους μετά από από πολλά χρόνια συμβίωσης. Η "Ιστορία για ελέφαντες" είναι ένα νυχτερινό παιχνίδι-γλέντι με το χρόνο, όπου το σήμερα, το χθες και το αύριο αναμιγνύονται σ' ένα χορό εκπλήξεων.

Η παράσταση ξεκινάει με τους πρωταγωνιστές, Aρη και η Αφροδίτη, παντρεμένους 15 χρόνια, με τις γνώριμες σε όλους "υποχρεώσεις" να είναι ξαπλωμένοι και να κοιμούνται. Oμως εκείνη η νύχτα δεν είναι σαν τις άλλες. "Οι ελέφαντες προαισθάνονται το τέλος τους κι εγώ φοβάμαι..." λέει ο Aρης καθώς ξυπνάει τρομαγμένος. Και τότε αρχίζει μέσα στην κρεβατοκάμαρα μια μεγάλη περιπέτεια. Ο χρόνος, τους παρασύρει σ' ένα ανατρεπτικό γλέντι. Το παρελθόν εισβάλλει ορμητικά στο παρόν και οι δυο τους μπλέκονται σε παράξενες, κωμικές καταστάσεις, ώσπου τα ξημερώματα καταφέρνουν να κοιμηθούν. Oταν όμως ξυπνούν το γλέντι συνεχίζεται.

Ο Νίκος Μανούδης ασχολείται με το θέατρο κούκλας από το 1982 και το 1991 ίδρυσε τον κουκλοθίασο "Ενας κούκλος φέρνει την άνοιξη" που έδωσε σειρά παραστάσεων. Το παιδικό θεατρικό έργο του "Βοήθεια κολλήσαμε" ανέβηκε από ερασιτεχνικές και σχολικές σκηνές, ενώ το 1995 κυκλοφόρησε σε βιβλίο και CD , με μουσική Σ. Λιάκου και πρωταγωνιστές τον Ηλ. Λογοθέτη, την Μ. Παπαδημητρίου και τον Γ. Γεννατά.
Το 1993 του απονεμήθηκε έπαινος στον Η΄ Πανελλήνιο Διαγωνισμό για το μυθιστόρημα του "Καταφύγιο ονείρων". Μέσα στο χειμώνα κυκλοφορεί το μυθιστόρημα του "Οι άνθρωποι της άνοιξης".

Η σκηνοθεσία-μουσική επιμέλεια είναι του Γιάννη Καραχισαρίδη, τα σκηνικά-κοστούμια του Αντώνη Στεφανόπουλου. Τους ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι ηθοποιοί : Σταμούλης Ισίδωρος, Μπαλαούρα Γιολάντα, Παπακωνσταντίνου Κώστας, Ρωμανού Μαρία.

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι 21/12/2002 και θα δίδονται στη θεατρική αίθουσα του Βενιζελείου Ωδείου Χανίων, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή (ώρα έναρξης 21:00).