Μαγεία για παιδιά στο Θέατρο του Ήλιου

28.11.2002
Η Παιδική Σκηνή του "Θεάτρου του Ήλιου", συνεχίζοντας με την ίδια συνέπεια και συναίσθηση ευθύνης απέναντι στους μικρούς μας φίλους, παρουσιάζει φέτος το έργο της Δάφνης Βασιλειάδου "Ο Μαθητευόμενος Μάγος", εμπνευσμένο από το ομώνυμο ποίημα του Γκαίτε και τη μουσική φαντασία του Dukas.
Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου του Ήλιου, συνεχίζοντας με την ίδια συνέπεια και συναίσθηση ευθύνης απέναντι στους μικρούς μας φίλους, παρουσιάζει φέτος το έργο της Δάφνης Βασιλειάδου "Ο Μαθητευόμενος Μάγος", εμπνευσμένο από το ομώνυμο ποίημα του Γκαίτε και τη μουσική φαντασία του Dukas.
Ποιο παιδί δεν ονειρεύτηκε πως είναι ένας μάγος; Πώς θα μπορούσε με το μαγικό του ραβδί να πραγματοποιήσει κάθε του επιθυμία; Με μια λέξη μόνο να έχει λύσει τις ασκήσεις του, να έχει μελετήσει όλα του τα μαθήματα, να μη δέχεται καμιά πίεση από τους γονείς και τους δασκάλους του, να είναι απόλυτα ελεύθερο να αφιερώσει το χρόνο του στην ξεγνοιασιά, το παιχνίδι και το όνειρο;
Φανταστείτε την έκπληξη του μικρού Πετράκη, όταν εμφανίζεται μπροστά του ένας αληθινός μικρός Μάγος, του δίνει το ραβδί και τον παρασύρει στις περιπέτειες και τα απρόβλεπτα του ιδεατού, του ονειρεμένου κόσμου...

Ένα ταξίδι στο όνειρο και τη φαντασία, που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Δάφνης Βασιλειάδου, σκηνικά-κοστούμια Ανδρέα Ρουσάκη, μουσική Φώτη Μυλωνά και χορογραφίες Μαρίας Σταματάκου.
Τους ήρωες του σύγχρονου αυτού παραμυθιού ενσαρκώνουν οι ηθοποιοί: Νίκος Σταματόπουλος, Μαρία Σύρου, Ηρακλής Στρούγγης, Δάφνη Βασιλειάδου, Μαρία Ροβάκη και Ανδρέας Παπασπύρος.

Παραστάσεις πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο στις 4 το απόγευμα και κάθε Κυριακή στις 11 το πρωί και στις 4 το απόγευμα.