Ο Γιώργος Μεσσάλας... Επιθεωρητής

03.01.2011
«Ο Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ παρουσιάζεται στο Θέατρο Αλκυονίς σε σκηνοθεσία Γιώργου Μεσσάλα και σε μετάφραση-ελεύθερη απόδοση Ντένης Θεμελή.
«Ο Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ παρουσιάζεται στο Θέατρο Αλκυονίς σε σκηνοθεσία Γιώργου Μεσσάλα και σε μετάφραση-ελεύθερη απόδοση Ντένης Θεμελή.

Στο κλασικό αριστούργημα του κορυφαίου Ρώσου δραματουργού, που πρωτοπαίχτηκε στην Αγία Πετρούπολη το 1836, και αποτέλεσε μια άγρια σάτιρα του τσαρικού γραφειοκρατικού απολυταρχισμού, η ιδιωτική ίντριγκα του Μένανδρου σμίγει με τη δημόσια κριτική του Αριστοφάνη.

Σε μια επαρχιακή πόλη στα βάθη της Ρωσίας, οι αρχές του τόπου νομίζουν από παρεξήγηση πως ο νεαρός Χλιεστακόφ είναι ο αναμενόμενος κρατικός Επιθεωρητής από την πρωτεύουσα. ‘Οταν τον επισκέπτονται αρχίζουν να επιδίδονται σε ένα πρωτοφανές πανδαιμόνιο από κολακείες, αλληλοκατηγορίες και αυτοεξευτελισμούς. Στην καλοκουρδισμένη αυτή φάρσα στηλιτεύεται η διαφθορά του λαού από την Εξουσία και δείχνεται πως, όσο μεγαλώνει η κρατική απολυταρχία, τόσο μικραίνει η συνείδηση του ανθρώπου.

Συντελεστές:
Μετάφραση-Ελεύθερη απόδοση: Ντένη Θεμελή
Σκηνοθεσία: Γιώργος Μεσσάλας
Σκηνικά: Βασίλης Τσιντσικώφ
Κοστούμια: Γιώργος Μεσσάλας
Φωτισμοί: Σοκόλ Τομτσίνι
Σκηνοθέτη: Παναγιώτης Σπηλιόπουλος

Παίζουν: Γιώργος Μεσσάλας, Ντένη Θεμελή, Πάνος Χατζηκουτσέλης, Μαρία Διακουμάκου, Στέργιος Αποστολίνας, και Σωτήρης Βάγιας

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παρασκευή: 8.30 μ.μ.
Σάββατο: 5.30 μ.μ. & 9.30 μ.μ.
Κυριακή: 7.30μ.μ.
Διάρκεια 120’ με 15’ διάλειμμα

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 20 €, 13€ φοιτητικό & εισιτήριο για συνταξιούχους Η γενική είσοδος για τις παραστάσεις της Παρασκευής, διαμορφώνεται στα 13€

ΩΡΕΣ ΤΑΜΕΙΟΥ: Τετάρτη- Κυριακή 10.00- 13.00 17.00-21.00 ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΑΜΕΙΟΥ: 2108815402