"Το σπίτι φεύγει" στο Θέατρο Δημήτρης Χορν

07.11.2002
Το καινούριο έργο του Αντώνη Νικολή "Το σπίτι φεύγει" ανεβαίνει στα τέλη Νοεμβρίου στο Θέατρο "Δημήτρης Χορν" σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή και με πρωταγωνιστές την Πέμη Ζούνη και τον Αλέξη Γεωργούλη.
Το καινούριο έργο του Αντώνη Νικολή "Το σπίτι φεύγει" ανεβαίνει από τις 5 Δεκεμβρίου στο Θέατρο "Δημήτρης Χορν" σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή και με πρωταγωνιστές την Πέμη Ζούνη και τον Αλέξη Γεωργούλη.

Ο Σταμάτης Φασουλής, που εκτός από τη σκηνοθεσία, συμπρωταγωνιστεί και στην παράσταση, έχει μια μακριά ιστορία στο ανέβασμα νεοελληνικών έργων - Παντελής Χορν, Σακελλάριος, Τσιφόρος, Κεχαίδης, Χαβιαρά, Διαλεγμένος - αλλά και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων, όπως οι Παπαθανασίου-Ρέππας (Μπαμπάδες με ρούμι, Βίρα τις άγκυρες), Λ.Χρηστίδης (Ωραία Φάση), Ε. Ακρίτα, διότι, όπως λέει ο ίδιος δεν υπάρχει Νεοελληνικό Θέατρο δίχως Νεοελληνικό έργο".
Τώρα παρουσιάζει ένα καινούριο έργο Έλληνα συγγραφέα, του Αντώνη Νικολή. Η πρώτη συνάντηση αυτού του συγγραφέα από την Κω με το ελληνικό κοινό έγινε με το μονόπρακτο "Ο κύριος Εμμανουήλ και ο Ροίδης", όπου έπεξε και σκηνοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής στα πλαίσια της πολιτιστικής Ολυμπιάδας με πολύ μεγάλη καλλιτεχνική επιτυχία.

Το έργο αναφέρεται στη σχέση ενός ζευγαριού που μετά από χρόνια κοινής ζωής περνάει μια συναισθηματική κρίση, όπως όλα τα ζευγάρια. Εκείνος (Σταμάτης Φασουλής) βλέπει τα πενήντα να έρχονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα και εκείνη (Πέμη Ζούνη) μόλις αποχαιρέτησε γλυκά τα σαράντα. Και τώρα μπαίνει στη ζωή τους Αυτός (Αλέξης Γεωργούλης). "Ένας φωτεινός άγγελος της νύχτας". Τα νιάτα του, ο πόθος του για ζωή, η εικόνα και τα θέλω του, τους αναστατώνει συναισθηματικά και όχι μόνον. Είναι αυτός που κρατά το κλειδί μιας μυστικής εισόδου που δεν ήθελαν, ή δεν άντεχαν να ξεκλειδώσουν...

Τα σκηνικά και τα κοστούμια σχεδίασε ο Γιώργος Πάτσας. Τη μουσική επιμέλεια έκανε ο Ιάκωβος Δρόσος και τους φωτισμούς επιμελείται ο Λευτέρης Παυλόπουλος. Πλάι στο Σταμάτη Φασουλή, σαν βοηθός σκηνοθέτη, η Μελίτα Κούρκουλου.