O Τάσος Παυλόπουλος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

07.11.2002
Από την Τρίτη 12 Νοεμβρίου παρουσιαζεται στην Αθήνα, Καψάλη 6 στο Κολωνάκι στην γκαλερί Καλφαγιάν, έκθεση του Τάσου Παυλόπουλου.Τέσσερις μέρες αργότερα το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στην Θεσσαλονίκη, Προξένου Κορομηλά 43, παρουσιάζεται η παράλληλη έκθεσή του.
Από την Τρίτη 12 Νοεμβρίου παρουσιαζεται στην Αθήνα, Καψάλη 6 στο Κολωνάκι στην γκαλερί Καλφαγιάν, έκθεση του Τάσου Παυλόπουλου.
Τέσσερις μέρες αργότερα το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στην Θεσσαλονίκη, Προξένου Κορομηλά 43, παρουσιάζεται η παράλληλη έκθεσή του.

Ο Τάσος Παυλόπουλος είναι ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της Σύγχρονης Ελληνικής Ζωγραφικής. Αν θέλαμε να τον "εντάξουμε" σε κάποιο εικαστικό ρεύμα θα λέγαμε ότι ανήκει στην μεταπόπ εποχή των Ελλήνων ζωγράφων.
Ωστόσο διαφοροποιείται με την αυστηρά προσωπική δουλειά του. Τα συναισθήματα και οι εμπειρίες του Τάσου Παυλόπουλου δεν γίνονται βιώματα παρά μόνο όταν "φιλτράρονται" μέσα από την ζωγραφική πράξη. Αυτός είναι ο τρόπος κάθαρσης του. Η τραγικότητα, η αγωνία και ο αυτοσαρκασμός του ανθρώπου κρύβονται επιμελώς πίσω από τα σύμβολα του ή από διαχρονικά πρόσωπα, όπως και στην καινούρια του δουλειά. Πολλά κοινά βρίσκουμε επίσης με την λαϊκή ζωγραφική και την αμεσότητα του σκίτσου. Το χιούμορ είναι πάντα ο συνδετικός κρίκος.

Διάρκεια εκθέσεων:
Αθήνα: Μέχρι το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου
Θεσσαλονίκη: Μέχρι το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου