Θωμάς Γαζής

19.06.2002
Ας πούμε κύριε Γαζή, ότι μπαίνω σε ένα αεροπλάνο. Λίγο πριν έχω έλθει σε εσάς και με έχετε διαβεβαιώσει ότι η συγκεκριμένη ημέρα είναι καλή για ταξίδι. Εάν όμως έχει έλθει η "ώρα" του πιλότου τότε τι γίνεται; "Η αστρολογία είναι ανθρωποκεντρική. Συνεπώς το τι είδους εμπειρία θα εισπράξετε φαίνεται από το ατομικό σας ωροσκόπιο", με διαβεβαιώνει ο Θωμάς Γαζής, τον οποίο επίσης συναντώ σε φάση μετακόμισης, στην Κηφισιά.
Ας πούμε κύριε Γαζή, ότι μπαίνω σε ένα αεροπλάνο. Λίγο πριν έχω έλθει σε εσάς και με έχετε διαβεβαιώσει ότι η συγκεκριμένη ημέρα είναι καλή για ταξίδι. Εάν όμως έχει έλθει η "ώρα" του πιλότου τότε τι γίνεται; "Η αστρολογία είναι ανθρωποκεντρική. Συνεπώς το τι είδους εμπειρία θα εισπράξετε φαίνεται από το ατομικό σας ωροσκόπιο", με διαβεβαιώνει ο Θωμάς Γαζής, τον οποίο επίσης συναντώ σε φάση μετακόμισης, στην Κηφισιά. Ο ίδιος αν και πτυχιούχος Αρχιτεκτονικής διαπιστώνει πως τον ενδιαφέρει περισσότερο η "αρχιτεκτονική" του ουρανού. "Καλλιεργήθηκα και μορφώθηκα αστρολογικά αλά Ιταλιάνα όντας πνευματικό παιδί της διάσημης αστρολόγου Γκράτσια Μίρτι". Η αστρολογία είναι δηλαδή μια δεύτερη επιστήμη για σας; "Η αστρολογία δεν εξηγείται λογικά και όμως ισχύει, είναι το υπέρλογο κομμάτι του ανθρώπου". Αν σας ρωτήσω "τι ζώδιο είστε", είμαι σωστή; "Το σωστό είναι να με ρωτήσετε που είναι ο ήλιος σου, η σελήνη σου, ο Ερμής, τι όψεις κάνει η σελήνη σου, σε ποιον οίκο έχεις τον ήλιο σου, πρέπει να μου κάνετε περί τις 400 ερωτήσεις...". Τα ωροσκόπια είναι μαζικά ή προσωπικά; "Μαζικά είναι σαφώς. Πολλά έντυπα έχουν τυποποιημένα ωροσκόπια (τον διακόπτω). Δηλαδή 600.000.000 Αιγόκεροι ευνοούνται αύριο να ταξιδέψουν; "Όχι, αλλά από τη στιγμή που μου ζητούν να κάνω ωροσκόπιο σε ένα περιοδικό ο μόνος τρόπος για να επικοινωνήσω με τον αναγνώστη είναι να αναφερθώ στο ηλιακό του ζώδιο που αποτελεί το 40% της αστρολογικής του υπόστασης. Στον πελάτη μου, βέβαια, αναλύω εκατό τοις εκατό το ωροσκόπιό του". "Δεν έχετε πρόβλημα με τη συγκεκριμένη λέξη εσείς...". "Εφόσον είναι μια τίμια συναλλαγή, γιατί να με ενοχλεί;".
Το "σύνδρομο" των ανάδρομων πώς το βλέπετε; "'Ενας ανάδρομος Ερμής δεν θα σε κάνει ετοιμόλογο, αλλά θα σε κάνει συνειδητοποιημένο. Μια ανάδρομη Αφροδίτη μπορεί να μην μας βοηθήσει να έχουμε μια σχέση όπως τη θέλουμε, αλλά μας προτρέπει να σκεφτούμε πάνω σ' αυτήν". Η αστρολογία τι σχέση έχει με την ψυχολογία; "Πολλοί κλινικοί ψυχολόγοι βοηθιούνται, διότι έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να διαγιγνώσκει μια ψυχοπαθολογία, αλλά να προβλέπει και την εξέλιξή της σε μεγάλο βαθμό". Ο αστρολόγος μπορεί όμως να είναι ακριβής; "Η ανθρωπιστική αστρολογία προσπαθεί να συμφιλιώσει τον άνθρωπο με τον εαυτό του, συνεπώς ισορροπώντας είναι βέβαιο ότι θα πετύχουν αυτά για τα οποία τον προδιαθέτει το ωροσκόπιό του". Υπάρχει ενεργειακή "συγγένεια" μεταξύ ατόμων που έλκονται; "Υπάρχει και η ενεργειακή άπωση. Βλέπουμε συγγενείς που έχουν αστρολογικά στοιχεία εχθρικά μεταξύ τους, όπως μια μάνα με παιδί που ο μαγνητισμός τους είναι εχθρικός και απωστικός ή κάποια άλλη που έχει ερωτική συναστρία, ενεργοποιούνται δηλαδή ερωτικές πλανητικές όψεις".
Διαπιστώνουμε το "τέλος" ενός ανθρώπου ή απλά έχουμε ενδείξεις; "Στον χάρτη δεν διαφαίνεται αποκλειστικά ο σωματικός θάνατος. Μπορεί να βιώσει ο άνθρωπος μια ακραία διαδικασία, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι η ψυχή στην εξελικτική της πορεία καταστρέφει πολλές φορές τον εαυτό της για να ξαναγεννηθεί". Προέβλεψε κανείς το κτύπημα των διδύμων πύργων; "Κανείς. Ωστόσο έχει προηγηθεί η μεγάλη ηλιακή έκλειψη του '99, έχει γίνει μια τεράστια σύνοδος πλανητών το 2000, ενώ παράλληλα η αντίθεση Κρόνου-Πλούτωνα είχε γίνει ξανά τις παραμονές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτά που έγιναν, όπως το τρομοκρατικό κτύπημα, είναι πολύ λίγα σε σχέση με αυτά που περιμέναμε. Τον Μάιο υπάρχει ακόμα ο αντίκτυπος από τις μεγάλες πλανητικές συγκεντρώσεις, αλλά για να μην ανησυχήσω το κοινό να πάω στα αισιόδοξα; Από το 2003 λοιπόν υπάρχουν ενδείξεις ότι παύουν σε μεγάλο βαθμό οι πόλεμοι, ηρεμούν τα γεωφυσικά φαινόμενα και η ανθρωπότητα ξαναβρίσκει την αισιοδοξία της".

copyright: Εικόνες
Από την Ελένη Καλογερινή