Οι 4 πλανήτες που είναι ανάδρομοι τον Οκτώβριο και πώς θα σε επηρεάσουν

09.10.2020
Οι 4 πλανήτες που είναι ανάδρομοι τον Οκτώβριο και πώς θα σε επηρεάσουν
Στην αστρολογία, τίποτα δεν ανησυχεί περισσότερο από μια ανάδρομη πορεία πλανήτη. Η απλή αναφορά της λέξης προκαλεί πιθανώς αναμνήσεις απλήρωτων λογαριασμών, αργοπορίας σε σημαντικά γεγονότα, απώλεια του πορτοφολιού και τόσα πολλά άλλα δυσάρεστα πράγματα. Εάν έχεις πάθει πάρα πολλά από μια ανάδρομη πορεία, πιθανόν έχεις μάθει να φυλάγεσαι εκ των προτέρων όταν κάποια βρίσκεται προ των πυλών. Για αυτό και θα ανησυχείς όταν πέφτει μπροστά σου ένα άρθρο με τίτλο «Ποιοι πλανήτες είναι ανάδρομοι τον Οκτώβριο του 2020». Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να σημειώσεις τις ημερομηνίες στο ημερολόγιό σου. Δυστυχώς, μπορείς μεν να τρέξεις, αλλά σίγουρα δεν μπορείς να κρυφτείς από μια ανάδρομη πορεία. Για να δούμε παρακάτω ποιοι πλανήτες θα είναι ανάδρομοι τον Οκτώβριο.

Ανάδρομος Ερμής: 13 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου

Ο Ερμής – πλανήτης της επικοινωνίας και της γνωστικής λειτουργίας – γίνεται ανάδρομος αυτόν τον μήνα στον μυστικοπαθή, εμμονικό και μεταμορφωτικό Σκορπιό. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική με αυτά που λες πίσω από τις πλάτες των ανθρώπων, καθώς πιθανότατα θα το μάθουν με κάποιον τρόπο. Ίσως παρατηρήσεις ότι συναισθηματικά κολλήματα από το παρελθόν σου, επιστρέφουν στο προσκήνιο και πιθανώς ακόμη και άνθρωποι από το παρελθόν σου.

Ανάδρομος Άρης: 9 Σεπτεμβρίου έως 13 Νοεμβρίου

Ο ανάδρομος Άρης τυχαίνει να είναι ένα από τα πιο σπάνια φαινόμενα. Αυτό συμβαίνει μία φορά κάθε 25 μήνες, σύμφωνα με το Astrology King. Αυτό σημαίνει ότι αυτή η ανάδρομη πορεία είναι σοβαρή υπόθεση. Ο Άρης είναι ο πλανήτης του πάθους, της φιλοδοξίας, της σεξουαλικότητας και της επιθετικότητας, που σημαίνει ότι αυτή η ανάδρομη πορεία θα μπορούσε να σε κάνει να αισθάνεσαι απαθής και χωρίς έμπνευση. Αυτό θα μπορούσε με τη σειρά του να οδηγήσει σε συναισθήματα απογοήτευσης.

Ανάδρομος Ποσειδώνας: 23 Ιουνίου έως 28 Νοεμβρίου

Δεν χρειάζεται να ανησυχείς τόσο πολύ για τον Ποσειδώνα, γιατί ο Ποσειδώνας είναι ένας εξωτερικός πλανήτης που σε επηρεάζει μεν για μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά όχι έντονα. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα δεν θα νιώσεις την ανάδρομη πορεία του τόσο πολύ όσο πλανητών όπως ο Ερμής, ο Άρης ή η Αφροδίτη. Ωστόσο, ο Ποσειδώνας είναι ο πλανήτης των ονείρων, των ψευδαισθήσεων, της πνευματικότητας και της ασάφειας.

Ανάδρομος Ουρανός: 15 Αυγούστου έως 14 Ιανουαρίου 2021

Ο Ουρανός είναι ο πλανήτης της επανάστασης, των εκκεντρότητας, της ατομικότητας και της ελευθερίας. Επειδή ο Ουρανός είναι ένας αργά κινούμενος εξωτερικός πλανήτης, ίσως να μην νιώσεις την ανάδρομη πορεία του τόσο έντονα. Σύμφωνα με το Astrology King, διαρκεί 155 ημέρες, πράγμα που σημαίνει ότι αυτή η ανάδρομη πορεία σε επηρεάζει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο ανάδρομος Ουρανός σου δίνει κάπως ένα διάλειμμα με τη συγκλονιστική και απροσδόκητη ποιότητά του.