Όλα όσα θέλεις να μάθεις για την δουλειά σου το Νοέμβριο

05.11.2016
Πώς θα πάει η δουλειά ή πότε θα βρεις δουλειά; Όλα τα παραπάνω είναι ερωτήματα που σε απασχολούν και τον Νοέμβριο και η Άση Μπήλιου αναλύει όλα όσα θέλουμε να ξέρουμε για τα επαγγελματικά αυτό τον μήνα.

ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2016 - 2017

Ο τομέας της καριέρας είναι ίσως από τους πιο προκλητικούς στο ωροσκόπιό μας και σίγουρα αυτός που συνδέεται περισσότερο από όλους με τα οικονομικά και την ευμάρειά μας. Οποιαδήποτε αλλαγή και μεταβολή σε αυτό τον τομέα επιδρά ταυτόχρονα και στους υπόλοιπους τομείς, δημιουργώντας κάτι σαν αλυσιδωτή αντίδραση. Το 2016, με το ταυ τετράγωνο Δία - Κρόνου - Ποσειδώνα, δημιούργησε συνθήκες ρευστότητας και σύγχυσης σε πολλούς ως προς τα επαγγελματικά. Το τελευταίο δίμηνο της χρονιάς είναι κάπως πιο συμπαθητικό, αφού πια ο Δίας θα σχηματίζει εξάγωνο (θετική όψη ευκαιριών) με τον Κρόνο και φέρνει λίγη ισορροπία. Ο πρώτος μήνας της νέας χρονιάς δεν είναι πολλά υποσχόμενος, με τον ανάδρομο Ερμή και τον Άρη στους Ιχθύς, αλλά το σκηνικό θα αλλάξει άρδην μέσα στον Φεβρουάριο.

Κριος
Η καριέρα σας απογειώνεται!

Καριέρα

• Το 2016, μέχρι τώρα με την πολύμηνη παρουσία του Δία στο ζώδιο της Παρθένου, βοήθησε να βελτιώσετε τις συνθήκες δουλειάς, αλλά το πολύ δυνατό κομμάτι για τα επαγγελματικά σας έρχεται με την άφιξη του κυβερνήτη σας, Άρη, στο ζώδιο του Αιγόκερω ήδη από το τέλος Σεπτεμβρίου, στο πιο ψηλό σημείο του ωροσκοπίου σας, που συνδέεται με την καριέρα, μέχρι τις 9/11 και κατόπιν στον Υδροχόο το ζώδιο που συνδέεται με τους στόχους σας μέχρι τις 18/12.

• Το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς είναι ιδανικό για να περάσετε από μια συνέντευξη, να κάνετε μια παρουσίαση σε κάποιον πελάτη, να βρείτε μια δεύτερη δουλειά ή να ξεκινήσετε τη δική σας εργασία.

• Το πέρασμα του Δία στον Ζυγό κάνει κατάλληλο τόσο το υπόλοιπο του 2016 όσο και το 2017 ώστε να βρείτε τον κατάλληλο συνέταιρο, συνεργάτη και να ξεκινήσετε μαζί μια επιχείρηση. Μολονότι σας αρέσει να είστε αρχηγός, με τον Δία στον Ζυγό μέχρι το φθινόπωρο του 2017 και για έναν ολόκληρο χρόνο, σας πάει το ντουέτο και να το προτιμήσετε!

Οικονομικά
Πιο συμπαθητικές μέρες έρχονται και για το πορτοφόλι σας στο τέλος της χρονιάς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να χαλαρώσετε την πειθαρχία και την οικονομία. Επειδή με τον Δία στον Ζυγό μπορεί να υπάρξουν αρκετοί που μπορεί να σας προτείνουν μια συνεργασία και θα προσπαθήσουν να σας πείσουν να κάνετε επιχειρηματικές κινήσεις μαζί τους, ελέγξτε καλά την οικονομική τους κατάσταση πριν προχωρήσετε.

Μέχρι τις 9/11 προσέξτε τις σχέσεις με προϊσταμένους, γιατί στην ιδιαίτερα φιλόδοξη φάση που βρίσκεστε μπορεί να προκαλέσετε εντάσεις και ρήξεις.

Ταύρος
Ενδιαφέρουσες εξελίξεις

Καριέρα

• Το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς και ιδιαίτερα το διάστημα 9/11- 18/12, που βρίσκει τον Άρη στον Υδροχόο, μέσα στον τομέα της καριέρας, πρέπει να εστιάσετε στη σκληρή δουλειά για να περιμένετε τη μεγάλη αλλαγή ή την προαγωγή την άνοιξη του 2017, που σίγουρα σας δίνει μεγαλύτερες ευκαιρίες σε σχέση με τους τελευταίους 3 μήνες του έτους.

• Ωστοσο, η πορεία του Δία στον τομέα εργασίας, ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2016, σταδιακά θα ενισχύει το επαγγελματικό σας κύρος, θα σας προσφέρει ευκαιρίες να βελτιώσετε τις σχέσεις σας με τα άτομα με τα οποία συνεργάζεστε και θα φέρει τις ευκαιρίες που μπορείτε να εκμεταλλευθείτε ώστε να βελτιωθεί και το εισόδημά σας.

• Το 2017 από το πρώτο κιόλας δίμηνό του θα δείξει τις διαθέσεις του απέναντι στον τομέα της καριέρας με τις εκλείψεις που πλέον περνούν στον άξονα Λέοντα- Υδροχόου, δηλαδή στον άξονα καριέρας• οικογένειας για το ηλιακό σας ωροσκόπιο. Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα έχετε σημαντικές αλλαγές στον χώρο εργασίας ή σπιτιού και μάλιστα πιθανώς να προκύψουν και κάπως ουρανοκατέβατα.

Οικονομικά
Ο Κρόνος εξακολουθεί να βρίσκεται μέσα στον έναν από τους δύο οικονομικούς τομείς του ηλιακού σας ωροσκοπίου και σίγουρα αυτή και μόνον η επιρροή ενισχύει τις φοβίες, το άγχος και τις ανασφάλειές σας σχετικά με τα οικονομικά. Σε κάθε περίπτωση, τόσο στο τέλος του 2016 όσο και ολόκληρο το 2017 θα πρέπει να συμπεριφερθείτε στα θέματα των οικονομικών με μεγάλη σοβαρότητα, πειθαρχία, πρόγραμμα και να κάνετε μεθοδικές κινήσεις ώστε να απαλλαγείτε από βάρη και χρέη του παρελθόντος. Για κάποιους αυτή η επιρροή μπορεί να αφορά τα οικονομικά του συντρόφου σας αν έχετε κοινό πορτοφόλι. Μπορεί η πίεση στο δικό του εισόδημα εμμέσως να επηρεάζει και σας. Νοέμβριος και Δεκέμβριος είναι πολυέξοδοι μήνες ενώ μεγαλύτερη ισορροπία στα οικονομικά θα έχετε το πρώτο δίμηνο του 2017.

Αν μη τι άλλο, ο Δίας θα βοηθήσει να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας σε σχέση με τις ικανότητές σας στη δουλειά.

Δίδυμοι
Με τη βοήθεια του Δία και την επιρροή του Πλούτωνα

Καριέρα

• Η καθοριστική επιρροή όχι μόνον αυτό το φθινόπωρο αλλά και για τα επόμενα χρόνια για σας τους Διδύμους είναι η θέση του Ποσειδώνα στους Ιχθύς, που δημιουργεί μεγαλύτερη σύγχυση, θολές συνθήκες ή μη ρεαλιστικές καταστάσεις στην καριέρα. Όμως, δεν πρέπει να αποθαρρύνεστε παρά μόνο να πατάτε γερά τα πόδια σας στη γη και να μην γοητεύεστε από «ιδανικές» προσφορές στον χώρο της δουλειάς. Ευτυχώς, απέναντί σας ο Κρόνος, δεν σας επιτρέπει να φοράτε ροζ γυαλιά στις συνεργασίες σας.

• Καλύτερες μέρες στη δουλειά ξεκινούν μετά τις 9/11 και εκτείνονται σχεδόν μέχρι το μέσο Δεκεμβρίου. Ψαχτείτε σε μελλοντικά σχέδια, δείτε τι περαιτέρω γνώσεις μπορείτε να αποκομίσετε για να ενισχύσετε το βιογραφικό σας ή να κάνετε κάποιες κινήσεις επέκτασης. Ιδιαίτερα βοηθητικός στα σχέδιά σας για αλλαγές αλλά και για καλύτερα οικονομικά θα είναι και ο Δίας από τον Ζυγό.

• Ένα ιδιαίτερα ζόρικο κομμάτι για τα επαγγελματικά με μεγάλη πίεση, άγχος και αβεβαιότητα ξεκινά μετά τις 18/12 και εκτείνεται μέχρι 28/1, με τον Άρη στους Ιχθύς να συναντά τον Ποσειδώνα και να σας ταλαιπωρούν με σύγχυση και ανασφάλεια. Σε αυτό το διάστημα μην πάρετε κάποια καθοριστική απόφαση για το μέλλον της δουλειάς σας.

Οικονομικά
Το μόνο βέβαιο σε σχέση με τα οικονομικά σας είναι ότι δεν πρέπει -όχι μόνο τώρα που τελειώνει η χρονιά αλλά και το 2017- να στηρίζεστε στη βοήθεια των άλλων στα οικονομικά, είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Επίσης, καλό είναι να αποφύγετε να δανειστείτε ή να δανείσετε. Με την επιρροή του Πλούτωνα στον τομέα των οικονομικών, πιθανώς να συνεχίζεται η αίσθηση ανασφάλειας και μέσα στη νέα χρονιά γι’ αυτό πρέπει να βρείτε τρόπους να περικόψετε πάγια έξοδα, αλλά και να φροντίσετε, αν πάνε λίγο καλύτερα τα πράγματα, (που πιστεύω ότι θα πάνε) να εξασφαλίσετε καλύτερα το μέλλον σας.

Το πιο πολυέξοδο διάστημα για εσάς θα είναι από τις 18 Δεκεμβρίου μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Καρκίνος
Η τσέπη σας ευτυχώς δεν αδειάζει

Καριέρα

• Δυο οι βασικές επιρροές για εσάς τους Καρκίνους στον τομέα της καριέρας στο τέλος του 2016 και στις αρχές του 2017. Από τη μια η παρουσία του Κρόνου στον Τοξότη στο 6ο ηλιακό σας σπίτι, που συνδέεται με την εργασία, και από την άλλη η παρουσία του ανατρεπτικού Ουρανού στο μεσουράνημά σας, που συνδέεται με τις ξαφνικές αλλαγές στην καριέρα.

• Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα συνεχίσετε να εργάζεστε και δεν θα ξεκουραστείτε σύντομα. Κάποιες φορές οι συνθήκες μπορεί να μην είναι όπως θα θέλατε ή μπορεί το αντικείμενο της δουλειάς σας να μην είναι το ιδανικό, αλλά σε κάθε περίπτωση με τον Κρόνο σ’αυτό τον τομέα θα πρέπει αγόγγυστα να υπομείνετε και τη σκληρή δουλειά και την πειθαρχία, που όσο κι αν γκρινιάξετε δεν αλλάζει.

• Με τον Ουρανό στον 10ο οίκο, πέρα από τις αλλαγές είναι πιθανόν να πρέπει να συνεργαστείτε με περίεργα, ακραία και λίγο ίσως «τρελά» άτομα. Μπορεί να είναι και προϊστάμενοί σας. Αν δεν αντιδράτε με νεύρα και απότομα, όλα στο τέλος θα πάνε καλά. Μέχρι τις 9/11 θα ζοριστείτε πιο πολύ στη δουλειά. Το ίδιο θα συμβεί και τον Φεβρουάριο. Για εσάς ο Δεκέμβριος και ο Ιανουάριος θα είναι πιο άνετοι.

Οικονομικά
Με τον δια στον Ζυγό δεν είναι απίθανο μεγάλο μέρος του εισοδήματός σας να φεύγει για τον χώρο ενός ακινήτου, επειδή θα κάνετε κάποια αγορά ή επένδυση ή μια ανακαίνιση. Είναι πιθανό να διαμορφώνετε και έναν χώρο του σπιτιού σας σε χώρο δουλειάς αν αποφασίσετε να κάνετε μια δουλειά από το σπίτι. Πιο πολυέξοδος για εσάς προβλέπεται ο Φεβρουάριος. Τον μήνα εκείνο αποφύγετε επενδύσεις και μεγάλες αγορές. Σε γενικές γραμμές, πάντως, το χρήμα δεν θα λείψει από την τσέπη σας παρά το μεγάλο άγχος που έχετε.

Πρέπει να διαφυλάξετε την υγεία σας και να μην υπόσχεστε περισσότερα από όσα μπορείτε να φέρετε εις πέρας.

Λέων
Οι προσπάθειές σας αποδίδουν τα μέγιστα

Καριέρα

• Ήδη από τον Σεπτέμβριο και για έναν ολόκληρο χρόνο σε μια προνομιακή θέση ο Δίας στο ζώδιο του Ζυγού, θα σας κρατά απασχολημένους με πολλά επαγγελματικά ραντεβού, συνεντεύξεις, επαγγελματικά ταξίδια κ.λπ. Ό,τι σχετίζεται με πωλήσεις, μάρκετινγκ, δημόσιες σχέσεις, συγγραφή και εκδόσεις, διδασκαλία και πολιτική, ΜΜΕ, ταξίδια, μπορεί να πάει πολύ καλά και θα αποδώσει τα μέγιστα μέσα στο 2017.

• Αν μάλιστα στο γενέθλιο ωροσκόπιό σας έχετε και πλανήτες στο ζώδιο του Ζυγού, τότε τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα. Ένα διάστημα πιεστικό αλλά ιδιαίτερα παραγωγικό στα επαγγελματικά σας θα είναι από τις 9/11 μέχρι τις 18/1/17. Σ’αυτό το διάστημα θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα στενές σχέσεις και συνεργασίες, καθώς και να προσπαθήσετε να αποφύγετε τις ρήξεις.

Οικονομικά
Έχοντας τον Ποσειδώνα στον 8ο οίκο του ηλιακού σας ωροσκοπίου εδώ και κάποια χρόνια αλλά και για τα επόμενα που έρχονται, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με τις οικονομικές σας δοσοληψίες για να μην εξαπατηθείτε και χάσετε χρήματα, φυσικά όμως ούτε να εξαπατήσετε άλλους. Για κάποιους από σας από την άνοιξη και μετά, το 2016 πίεσε και δημιούργησε σύγχυση σε σχέση με τα έσοδά σας. Αυτή η πίεση θα φύγει περίπου τον Φεβρουάριο, οπότε και θα είστε περισσότερο σταθεροί και βέβαιοι για την πορεία των οικονομικών σας. Δύσκολο διάστημα για το πορτοφόλι σας θα είναι από 18/12 μέχρι τέλος Ιανουαρίου. Σ’αυτό το διάστημα εννοείται πως δεν ρισκάρετε χρήμα, δεν δανείζετε ούτε δανείζεστε, δεν εντυπωσιάζεστε από προτάσεις άμεσου πλουτισμού που δεν φαίνεται να έχουν αντίκρισμα και προσπαθείτε να περιορίσετε τις δαπάνες σας. Μετά τον Φεβρουάριο τα πράγματα θα βελτιωθούν.

Αλλαγές στον άξονα σχέσεων- συνεργασιών θα υπάρξουν τα επόμενα δύο χρόνια λόγω των εκλείψεων στον άξονα Λέοντα- Υδροχόου.

Παρθένος
Η σκληρή δουλειά αποδίδει υλικά και ηθικά

Καριέρα

• Για όσους από σας αναρωτιέστε ακόμη πού είναι η ευνοϊκή μεταχείριση του Δία απέναντί σας, το φθινόπωρο έρχεται να σας δώσει την απάντηση. Η σκληρή δουλειά, τα παράπονα και η κούραση μετουσιώνονται σε ανταμοιβές, υλικές και ηθικές, τους επόμενους 4 μήνες.

• Ο Δίας στο ζώδιό σας το προηγούμενο διάστημα έσπειρε την ιδέα, έδωσε την ευκαιρία και αμέσως μετά στον Ζυγό για έναν ολόκληρο χρόνο θα σας κάνει πιο πλούσιους σε εμπειρίες αλλά και σε... ρευστό.

• Ο Νοέμβριος βοηθά εξαιρετικά όσους ασχολείστε με τις τέχνες. Είτε είστε ηθοποιοί, φωτογράφοι, μουσικοί, χορευτές είτε ασχολείστε με τις ανθρώπινες επιστήμες και τέχνες (γιατροί, θεραυπευτές, νοσοκόμοι, κοινωνικοί σύμβουλοι, ψυχολόγοι κ.λπ.) θα έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας.

• Οι γεννημένοι στο δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο μπορεί να δοκιμαστείτε κάπως πιο έντονα, όχι μόνο τώρα αλλά και το 2017, καθώς συνεχίζεται ακάθεκτη η πορεία του Κρόνου σε κόντρα με το ζώδιό σας.

Οικονομικά

Με τον πλανήτη της ευημερίας, τον Δία, στον Ζυγό για έναν ολόκληρο χρόνο στον τομέα των οικονομικών σας, σίγουρα θα έχετε την αίσθηση βελτίωσης των εσόδων σας, παρά τα αυξημένα έξοδα που έχετε αυτή την περίοδο. Το να ξεκινήσετε μια δική σας επιχείρηση, να συνεταιριστείτε με κάποιον, να κάνετε μια καλή επένδυση ή έστω να βάλετε τις βάσεις τώρα για κάτι καινούργιο που θα αποφέρει οικονομικά είναι μερικά από τα σενάρια του τέλους του 2016 και του 2017. Βέβαια, με τον Ουρανό στον απέναντι ακριβώς τομέα των οικονομικών από τον Δία θα πρέπει να είστε προσεκτικοί κι όχι παρορμητικοί σε επενδύσεις και αγορές.

Ακόμη πιο καχύποπτοι ας είστε από 18/12 έως 28/1/17 τόσο λόγω του ανάδρομου Ερμή όσο και της συνόδου Άρ-• Ποσειδώνα στους Ιχθύς.

Ζυγός
Άφθονες ευκαιρίες εξέλιξης και ευημερίας

Καριέρα

• Ο Άγιος Βασίλης του ηλιακού μας συστήματος, ο Δίας, εγκαταστάθηκε στο ζώδιό σας έπειτα από 12 ολόκληρα χρόνια κι αυτό δεν πρέπει να το αφήσετε να περάσει ανεκμετάλλευτο και στην επαγγελματική σας ζωή. Άπειρες οι ευκαιρίες να διαπραγματευτείτε μια καλύτερη θέση στη δουλειά, μια προαγωγή, μια αύξηση αλλά και το ξεκίνημα μιας δικής σας δραστηριότητας. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είστε ακόμη προσεκτικοί και επιφυλακτικοί όσο ο Δίας θα τετραγωνίζει τον Πλούτωνα και τον Ουρανό, αλλά σίγουρα αρχίζει μια νέα μέρα και ένας δωδεκαετής κύκλος νέων εμπειριών.

• Με τον Δία στο ζώδιό σας, ίσως αποφασίσετε να ξανακαθήσετε στα θρανία για να μάθετε κάτι νέο, να παρακολουθήσετε κάποια σεμινάρια ή να συνεταιριστείτε με άτομα από το εξωτερικό. Κάποιοι ίσως θέλετε, π.χ., να πάρετε ένα υπολογισμένο ρίσκο.

• Το πιο δύσβατο κομμάτι του 2016 εκτείνεται μέχρι τις 9/11. Ζόρικος θα είναι και ο Φεβρουάριος. Κοντά στα Χριστούγεννα ίσως έχετε απώλειες σε συνεργάτες.

Οικονομικά
Μπορεί τα οικονομικά σας να μην έχουν θεαματικές αλλαγές παρά την πορεία του Δία στο ζώδιό σας, όμως κάτι τέτοιο θα συμβεί στο τέλος της επόμενης χρονιάς, άρα θα πρέπει να είστε υπομονετικοί και ψύχραιμοι. Μέχρι τις 11/11 θα έχετε αρκετά έξοδα που ίσως συνδέονται και με τον χώρο του σπιτιού αν αλλάζετε, μετακομίζετε, ανακαινίζετε έναν χώρο. Οι μήνες μέχρι τον Φεβρουάριο είναι πιο βατοί και έχουν μια ισορροπία μεταξύ εσόδων και εξόδων. Κάποιες φορές το «καλό» που φέρνει μια επιρροή από τον Δία μπορεί να σημαίνει έξοδα για καλό λόγο. Αυτά όσο κι αν «τσούζουν» την τσέπη τα κάνετε με χαμόγελο.

Με τον Ποσειδώνα στον 6ο σας οίκο, προσέξτε τους συνεργάτες σας. Ίσως καταχρώνται την εμπιστοσύνη σας.

Σκορπιός
Στο κατώφλι σημαντικών αλλαγών

Καριέρα

• Το φθινόπωρο είναι πολύ δυνατό για τα επαγγελματικά σας, ειδικά το διάστημα που θα βρίσκεται ο Άρης στον Αιγόκερω μέχρι τις 9/11. Τότε πρέπει να κινήσετε τα νήματα, να ψάξετε τι ακριβώς θέλετε να κάνετε επαγγελματικά χωρίς ωστόσο να βιαστείτε να κάνετε την εκκίνηση. Δεν σας προτείνω να ξεκινήσετε τον Δεκέμβριο, γιατί με τον ανάδρομο Ερμή μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα αργότερα.

• Στη νεα χρονιά ο άξονας των εκλείψεων μετακινείται στα ζώδια του Λέοντα και του Υδροχόου. Αυτά τα δύο ζώδια επηρεάζουν ιδιαίτερα τα θέματα της καριέρας στο ωροσκόπιό σας αλλά και του σπιτιού.

• Στα επόμενα δύο χρόνια θα έχετε σημαντικές αλλαγές, αλλάζοντας επαγγελματική στέγη ή ακόμη και σπίτι. Μάλιστα, για εσάς του τρίτου δεκαημέρου ίσως γίνει άμεση αλλαγή τον Φεβρουάριο, αφού η καριέρα θα ενεργοποιηθεί από την πανσέληνο στον Λέοντα στις 11/2.

• Πιεστικό θα είναι το πρόγραμμά σας στη δουλειά από τις 9/11 μέχρι τις 18/12 με τον Άρη στον Υδροχόο να προκαλεί μεγαλύτερες εντάσεις.

Οικονομικά
Ο Κρόνος είναι η κύρια επιρροή στον τομέα των οικονομικών στο ηλιακό σας ωροσκόπιο και σας καλεί να εξετάσετε - όχι μόνο τώρα που τελειώνει η χρονιά αλλά και μέσα στο 2017- πώς έχετε διαχειριστεί τα χρήματα στο παρελθόν και πώς η στάση σας διαμόρφωσε το τώρα. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να κάνετε μακροπρόθεσμες επενδύσεις ή να αναδιαπραγματευθείτε συμβόλαια και συμφωνίες. Τα κακά νέα είναι ότι με τον Κρόνο εκεί και σε όλο το 2017 δεν πρέπει να πάρετε ρίσκα και ίσως πρέπει να κρατήσετε μειωμένες προσδοκίες για την εισροή χρήματος. Από τις 9/11 μέχρι τις 18/12 προσέξτε ιδιαίτερα τα έξοδά σας, καθώς τα θέματα του σπιτιού ή οι ανάγκες της οικογένειάς σας μπορεί να σας οδηγήσουν σε πολύ μεγάλα έξοδα.

Ο Ποσειδώνας από τους Ιχθύς και ο Δίας από τον Ζυγό είναι σύμμαχοί σας σε επαγγέλματα που θέλουν δημιουργικότητα, φαντασία, έρευνα.

Τοξότης
Η στιγμή των μεγάλων αποφάσεων

Καριέρα

• Έχοντας τον Κρόνο στο ζώδιό σας, έχετε μπει σε μια φάση μεγάλων αποφάσεων που μοιραία επηρεάζουν και τα επαγγελματικά. Σχεδόν όλες οι μεγάλες αποφάσεις στη ζωή μας λαμβάνονται σε παρόμοιες διελεύσεις του Κρόνου.

• Στο τέλος του 2016 και σε όλο 2017, καλείστε να βάλετε κάτω όλες τις παραμέτρους και να κυνηγήσετε τους νέους σας στόχους. Εμπόδια, απογοητεύσεις και αδικίες ίσως σας αποθαρρύνουν, δεν πρέπει όμως να σας βγάζουν από τους στόχους σας.

• Μην ξεχνάτε ότι ο Κρόνος έχει μια δίκαιη πλευρά και αν είστε συνεπείς σ’αυτά που κάνετε και δουλεύετε με πειθαρχία και αγόγγυστα θα σας ανταμείψει στο τέλος. Μην ξεχνάτε όμως να σιγουρεύετε κάθε βήμα σας πριν τολμήσετε το επόμενο!

• Όσοι έχετε γενέθλια από το τέλος Νοεμβρίου μέχρι και τις 4/12 είστε σε μια πιο περίεργη φάση καθώς επηρεάζεστε ταυτόχρονα κι από τον Ποσειδώνα. Εσείς πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί στις αποφάσεις σας ιδιαίτερα το διάστημα 18/12• 28/1/2017. Αν μπορείτε, πάρτε αποφάσεις πριν ή μετά το διάστημα αυτό.

Οικονομικά
Ο Πλούτωνας στον τομέα των οικονομικών δεν είναι εύκολη υπόθεση και η συνεχιζόμενη πορεία του σίγουρα έχει να σας δώσει ένα καλό μάθημα. Θέλει ο Πλούτωνας να «πεινάσετε»; Όχι βέβαια. Το μάθημά του αφορά τον έλεγχο και την αυτονομία στον οικονομικό τομέα. Σας καλεί να πάρετε τα ηνία της οικονομικής σας κατάστασης και να μην αφήνετε κανέναν άλλο να τα διαχειρίζεται για εσάς. Ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος μέχρι τα μέσα του είναι μήνες όπου μπορείτε να ενισχύσετε τα οικονομικά. Από τα μέσα Δεκέμβρη μέχρι το τέλος Γενάρη τα πράγματα θα είναι δύσκολα.

Το 2017, ιδιαίτερα την άνοιξη, θα χαράξει μια καλύτερη πορεία και για τα θέματα της καριέρας αλλά και για τα οικονομικά σας.

Αιγόκερως
Τα οικονομικά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός σας

Καριέρα

• Τίποτε δεν μπορεί να είναι το ίδιο στον τομέα της καριέρας από την στιγμή που εισέρχεται σε αυτόν ο Δίας, ο πλανήτης που φέρνει τις ευκαιρίες αλλά και την καταξίωση. Πράγματι, το φετινό φθινόπωρο, όπως και όλο το 2017, έχετε πολλούς λόγους να προσδοκάτε βελτιώσεις σε επαγγελματικά και οικονομικά.

• Αν και ο Πλούτωνας συνεχίζει το... τουρ στο ζώδιό σας, επηρεάζοντας τώρα τους γεννημένους από τις 6 μέχρι τις 10/1 φέρνοντας αλλαγές στο στάτους σας, τώρα με τον Δία στον Ζυγό, τα πράγματα θα εξομαλυνθούν.

• Μέχρι τις 9/11 παραμένει στο ζώδιό σας ο Άρης, που κεντρίζει ακόμη περισσότερο τις φιλοδοξίες σας. Το διάστημα αυτό θέστε τις νέες σας προτεραιότητες, περάστε από συνεντεύξεις με το βιογραφικό στο χέρι ή συζητήστε τις πιθανότητες προαγωγής. Μην ξεκινήσετε όμως τα νέα σας καθήκοντα πριν από τις 10/11.

• Ο Δεκέμβριος βρίσκει τον Ερμή στο ζώδιό σας μετά τις 2/12 αλλά στις 19/12 θα γυρίσει ανάδρομος και μπορεί να σας δημιουργήσει μεγαλύτερη σύγχυση στη δουλειά. Στο διάστημα της ανάδρομης πορείας του προσέξτε ιδιαίτερα τις δοσοληψίες σας και σε καμία περίπτωση μην ξεκινήσετε κάτι καινούργιο. Αφήστε το για τη νέα χρονιά, σε κάθε περίπτωση μετά τις 8/1!

• Ο Ιανουάριος βέβαια είναι από τους λίγους μήνες της νέας χρονιάς όπου μάλλον δεν θέλετε να κάνετε πολλά - παρά μόνο να ηρεμήσετε και να ξεκουραστείτε. Αν σας παίρνει, μην πάτε κόντρα σε μια τέτοια παρόρμηση.

Οικονομικά
Από τις 9/11 και μέχρι τις 18/12 είναι μια περίοδος ιδιαίτερα παραγωγική για τα οικονομικά σας όπου θα μπορέσετε κυνηγώντας τα να τα αυξήσετε. Μολονότι είναι οξύμωρο, η ίδια περίοδος είναι και ιδιαίτερα πολυέξοδη, οπότε προσπαθήστε να συγκρατήσετε την αγοραστική σας μανία και να ισορροπήσετε λίγο τα έσοδα με τα έξοδα. Αν, πάντως, θέλετε αύξηση ή να βρείτε μια νέα πηγή εισοδήματος ή ακόμη να εκμεταλλευθείτε ένα ακίνητο, ο Νοέμβρης και οι αρχές του Δεκέμβρη είναι ιδανικές περίοδοι. Έχοντας από το 2017 και για τα επόμενα δύο χρόνια τις εκλείψεις να επηρεάζουν τον τομέα των οικονομικών, αρχής γενομένης από την πρώτη έκλειψη του Φεβρουαρίου μπορεί να έχετε ξαφνικές αλλαγές στο οικονομικό σας στάτους.

Μέχρι τις 9/11 παραμένει στο ζώδιό σας ο Άρης, που κεντρίζει ακόμη πιο πολύ τις φιλοδοξίες σας.

Υδροχόος
Κυνηγήστε τα σχέδιά σας

Καριέρα

• Ο Νοέμβριος μετά τις 9 σας βρίσκει σε μια ιδιαίτερα δυναμική φάση με τον Άρη στο ζώδιό σας, ο οποίος θα παραμείνει μέχρι τις 18/12, δίνοντάς σας την πρωτοκαθεδρία σε θέματα δράσης. Βέβαια, είναι ένα αρκετά κουραστικό αλλά και παραγωγικό διάστημα που σας δίνει την ευκαιρία να δεχθείτε προτάσεις, να συζητήσετε ή ακόμη και να αποφασίσετε αλλαγές.

• Στο πλευρό σας για να ανοίξετε τα φτερά σας, για να κάνετε τα όνειρα πραγματικότητα βρίσκεται ο Δίας από τον Ζυγό, που σημαίνει ότι ειδικά όσοι ασχολείστε με εκδόσεις, ανώτατη εκπαίδευση και νομικά, έχετε πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας.

• Αν νιώθετε την ανάγκη να κάνετε ένα σεμινάριο, ή να ταξιδέψετε στο εξωτερικό για σύναψη συνεργασιών με ξένους, μη χάσετε τις πολλές ευκαιρίες που φέρνει ο Δίας. Οι ευκαιρίες αυτές θα συνεχιστούν και τη νέα χρονιά μολονότι ο Ιανουάριος με τον Ερμή ανάδρομο και τον Άρη στους Ιχθύς στριμωγμένο με τον Κρόνο και τον Ποσειδώνα δεν είναι ιδανικός μήνας για να κυνηγήσετε τα σχέδιά σας.

Οικονομικά
Τα οικονομικά σας επηρεάζονται από τον Ποσειδώνα όχι μόνο τώρα, αλλά και μέσα στα επόμενα χρόνια. Ο Δίας στον Ζυγό, πλέον σε αρμονική όψη προς το ζώδιό σας, θα βελτιώσει αρκετά τις συνθήκες. Μια μικρή βελτίωση θα δείτε ήδη στο υπόλοιπο του 2016, αλλά τη μερίδα του λέοντος στην τύχη θα την έχει η νέα χρονιά. Το διάστημα που θα βρίσκεται ο Άρης στους Ιχθύς, δηλαδή από 18/12 μέχρι 28/1, είναι το πιο πολυέξοδο, ασαφές και επικίνδυνο για ρίσκο γι’αυτό προσέξτε αρκετά τις κινήσεις σας και μην ξανοίγεστε. Από τον Φεβρουάριο θα δείτε ορατή βελτίωση στο πορτοφόλι σας, που θα συνάδει με την πορεία της δουλειάς σας.

Το 2017 θα αρχίσουν να επηρεάζουν το ζώδιό σας και οι εκλείψεις, άρα στα επόμενα δύο χρόνια θα αλλάξουν πολλά και στην καριέρα.

Ιχθύες
Τα οικονομικά σας αρχίζουν να ισορροπούν

Καριέρα

• Οι γεννημένοι αρχές Μαρτίου, που είστε υπό την άμεση επιρροή του Κρόνου, μπορεί να αισθάνεστε κουρασμένοι από μια κατάσταση στα επαγγελματικά σας, αλλά να μην μπορείτε να σημειώσετε την πρόοδο που θέλετε. Αυτά τα εμπόδια θα αρχίσουν να υποχωρούν σταδιακά.

• Το διάστημα που θα σας ταλαιπωρήσει εκτείνεται από τις 18/12 μέχρι τις 28/1. Ο Άρης από το ζώδιό σας και θα κοντράρεται με Κρόνο και Ποσειδώνα, ενώ παράλληλα θα έχουμε και ανάδρομο Ερμή.

• Αν και μπορεί να δεχθείτε προτάσεις, καλό θα είναι να είστε πιο επιλεκτικοί και να μη βιαστείτε να δεσμευτείτε. Σημαντικό ρόλο στην επιλογή επαγγελματικής κατεύθυνσης θα παίξει στη νέα χρονιά το κομμάτι των οικονομικών προοπτικών. Με τον Δία στον Ζυγό και την Αφροδίτη για αρκετούς μήνες στον Κριό δεν, υπάρχει περίπτωση να μη θεωρήσετε τα οικονομικά κριτήριο επιλογής.

Οικονομικά
Ο Δίας στον Ζυγό θα βελτιώσει μακροπρόθεσμα τα οικονομικά σας. Τα χρήματα μπορεί να μην προέρχονται απαραίτητα από τη δουλειά σας, αλλά μπορεί να είναι χρήματα που σας οφείλονταν, κληρονομιές, ασφάλειες, διατροφές ή επενδύσεις. Ένα αρκετά θετικό διάστημα για τα οικονομικά είναι από τον Νοέμβριο μέχρι τις 18/12. Μάλιστα μπορεί εκεί να κάνετε κάποιες συμφωνίες κρυφές. Η πολύμηνη παρουσία της Αφροδίτης στον Κριό μέσα στο 2017 θα δώσει ώθηση σε οικονομικές συμφωνίες, αλλά ίσως σας κάνει πιο σπάταλους, θέλοντας να κάνετε αγορές είτε για σας είτε για την οικογένεια και το σπίτι. Πάντως, τα οικονομικά σας θα είναι κάπως πιο ισορροπημένα μέσα στους επόμενους μήνες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Όσοι εργάζεστε ίσως τώρα να κάνετε μια αλλαγή ή να διαφοροποιήσετε τα κακώς κείμενα.

Από την Άση Μπήλιου

Πηγή: Astra & Orama