Πώς σε επηρεάζει η Σύνοδος Αφροδίτης-Ήλιου στον Ταύρο;

30.04.2016
Το φαινόμενο του μήνα είναι η σύνοδος της Αφροδίτης και του Ηλίου στον Ταύρο, η οποία σχηματίζει ταυτόχρονα μια καλή όψη με τον Ποσειδώνα και με τον Πλούτωνα. Ο Κώστας Λεφάκης μας αναλύει όλα όσα πρέπει να ξέρουμε!

Σε μια δύσκολη εποχή που διανύουμε όλοι, με ακάλυπτες τις βασικές ανάγκες και κυρίως εκείνες που αφορούν τη διαβίωση, η συνάντηση αυτών των δυο ουρανίων σωμάτων σε αυτό τον ζωδιακό χώρο γεννά μια σειρά από ευκαιρίες και εκφράσεις του παράγοντα της τύχης για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Ο Μάιος άλλωστε πάντα είναι μήνας σημαντικός και ρυθμιστικός. Κάτι άλλο -που βοηθά το φαινόμενο αυτό είναι η συντήρηση της ιδιοκτησίας, η ενίσχυση μιας ερωτικής σχέσης, η βελτίωση μιας αισθητικής εικόνας, ακόμα και η ανάρρωση από μια προηγηθείσα ασθένεια. Ο Ταύρος είναι ζώδιο παθητικό, σταθερό και γήινο. Η αγάπη σαν έκφραση της Αφροδίτης στον χώρο αυτό συντηρεί και περιθάλπει σε πολύ απλή και πρακτική μορφή. Ξέρουμε πως η αγάπη ως έννοια είναι το συναίσθημα που ενώνει με τη ζωή και την ανθρωπότητα ως σύνολο. Όμως, σε μια πιο περιορισμένη έννοια, είναι το συναίσθημα που μας κρατά ενωμένους με το στενό περιβάλλον, με ό,τι απαρτίζει την οικογένεια, ενώ παράλληλα τονίζει το συναίσθημα της ασφάλειας και δίνει και κάποιες ευκαιρίες ψυχαγωγίας.

Η Αφροδίτη στον Ταύρο είναι συνδεδεμένη με την αγάπη στον εαυτό μας με τη σωστή ή μη έκφρασή της. Πέρα από τη σίτιση, τη φροντίδα και την κάλυψη των βασικών αναγκών, η αγάπη στον εαυτό μας πρέπει να λειτουργεί με βάση τον αυτοέλεγχο και το σωστό μέτρο. Τώρα το ότι κάνει μια καλή όψη με τον Ποσειδώνα, ο οποίος είναι η... ανώτερη οκτάβα της Αφροδίτης, τονίζει τον ιδεαλισμό, που μπορεί να μην τον ωφελεί πρακτικά, αλλά τον ανεβάζει σαν ποιότητα. Εξυπηρετεί την τέχνη και δίνει στους λειτουργούς της μεγαλύτερο παράγοντα τύχης στις επιδιώξεις τους. Για κάποιους άλλους η όψη αυτή είναι η πραγματοποίηση των ονείρων τους. Για άλλους η ανακάλυψη ενός καλύτερου επαγγέλματος και για μερικούς ένα ταξίδι ονείρου που για μεγάλο διάστημα δεν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν. Από την άλλη πλευρά, έχουμε την καλή όψη με τον Πλούτωνα σε επίπεδο τριγώνου. Αυτό μπορεί να δώσει τις δυνατότητες έκφρασης σε ένα κοινωνικό σύνολο. Να δώσει βάθος στις καλλιτεχνικές τάσεις, να τονίσει την κοινωνικότητα, να βελτιώσει τις συνθήκες περιβάλλοντος, να βοηθήσει τις οικονομικές επιδιώξεις ανθρώπων για να έχουν πρακτικά αποτελέσματα. Σε γενικότερες γραμμές δίνεται η ευκαιρία σε κάποιους να βρουν λύσεις οι οποίες θα συμβάλουν στη βελτίωση συνθηκών ζωής, στη λύτρωση από χρόνια οικονομικά άγχη και τέλος μεταξύ των κοινωνικών ομάδων, στην ανάπτυξη των συναλλαγών και των αγοραπωλησιών.

Το αστρολογικό προφίλ του μήνα
Η άλλη όψη του νομίσματος

Η εποχή παραμένει δύσκολη και τα προβλήματα συσσωρεύονται. Ο Άρης, που παίζει σημαντικό ρόλο στις ζωές των ανθρώπων και στις δραστηριότητες των κρατών, είναι ανάδρομος στον Τοξότη και το χειρότερο είναι ότι σχηματίζει μια κακή γωνία με τον Ποσειδώνα. Η όψη αυτή καλλιεργεί τις δυσκολίες, τόσο στο μεταναστευτικό ζήτημα όσο και στο οικονομικό. Λίγο πριν κλείσει ο μήνας ξαναγυρίζει στον Σκορπιό, όπου η παραμονή του θα κρατήσει μέχρι τις 3 Αυγούστου και θα είναι υπεύθυνος για όλα τα μυστικά σενάρια που θα γίνουν και τα οποία αφορούν τη δράση των παγκοσμιοποιητών για τη διασφάλιση των συμφερόντων τους με στόχο την ταλαιπωρία των λαών και του κόσμου ολόκληρου. Ο Δίας γυρίζει ορθόδρομος μετά τις 9 του μήνα, αλλά συνεχίζει να διατηρεί δυσαρμονική όψη με τον Κρόνο στην οποία εμπλέκεται και ο Ποσειδώνας.

Ο Ερμής είναι ανάδρομος έως τις 22 από τον Ταύρο. Όλη αυτή η περίπλοκη πλανητική σύνθεση λέει ότι οι υπερβολικοί και εσκεμμένοι περιορισμοί στη λειτουργιά της δικαιοσύνης, είτε για λόγους πολιτικούς είτε για άλλους, διευκολύνει την ανάπτυξη της παραοικονομίας σε διεθνές επίπεδο και οδηγεί τα περισσότερα κράτη, περιλαμβανόμενης και της Ελλάδας, σε κατάσταση αδυναμίας να υπερασπιστούν τις εθνικές οικονομίες τους, εμποδίζοντας την ανάπτυξη της εγχώριας παραγωγής.

Επίσης, η δυσαρμονία Κρόνου, Ποσειδώνα και Δία μεταξύ τους δείχνει ένα μπλέξιμο της θρησκείας με τη δικαιοσύνη, με την έννοια ότι η τελευταία διαμορφώνει θέση για την πρώτη ή και σε κάποιες άλλες χώρες το αντίστροφο. Μας λέει επίσης ότι στο εγγύς μέλλον, θα αναδειχθούν εθνικές ηγεσίες που θα έχουν την ικανότητα να γεφυρώσουν τις ανάγκες του πλήθους και των μαζών με τις απαιτήσεις των επικυρίαρχων και του επιχειρηματικού κατεστημένου μέσα από καινούργιες διαπραγματεύσεις.

Επίσης, είναι πολύ πιθανή αυτή την εποχή η παρουσίαση ψευδών στοιχείων (μέσα από τη δημιουργική λογιστική), για την κοινωνική και την οικονομική πραγματικότητα. Με αυτό τον τρόπο, οι κυβερνήσεις επιχειρούν να ωραιοποιήσουν την αποτυχία των οικονομικών μέσων που επιβάλλει το κυρίαρχο πολιτικοοικονομικό σύστημα, ο Νεοφιλελευθερισμός.

Μέσα σε όλα αυτά, εμπλέκεται και το θρησκευτικό στοιχείο για κάποιες περιοχές του κόσμου. Αναπόφευκτα λοιπόν θα πρέπει να περιμένουμε εμπορικούς και θρησκευτικούς πολέμους, με επιπτώεις σε παγκόσμιο επίπεδο, εξαιτίας της αδιαλλαξίας και της εμμονής των παγκοσμιοποιητών στο νέο φιλελεύθερο μοντέλο διαχείρισης της παγκόσμιας οικονομίας, το οποίο εξυπηρετεί τα συμφέροντα των διεθνών μονοπωλίων.

ΦΩΤΙΑ

ΚΡΙΟΣ
Ευκαιρία για ενίσχυση

Η σύνοδος της Αφροδίτης και του Ηλίου στον Ταύρο θα σας βοηθήσει να βρείτε ξανά το κέφι σας για τη ζωή, ενώ θα βοηθήσει και τους περισσότερους ελεύθερους επαγγελματίες να ενισχύσουν την εργασία τους ή να βρουν στρατηγικές επιβίωσης και επέκτασης. Θα παίξει σημαντικό ρόλο στον έρωτα και θα δώσει μια νέα προοπτική στη ζωή σας σε αυτό τον τομέα. Πολλοί θα μπείτε στη διαδικασία να αποκτήσετε απόγονο, άλλοι θα ανεξαρτητοποιηθείτε από έναν περιορισμό που είχατε υποστεί, ο οποίος ήταν σημαντικός για τους καλλιτέχνες και για τα δημόσια πρόσωπα. Ό,τι πετύχετε κατά τη διάρκεια της διέλευσης της συνόδου αυτής πρόκειται να αποτελέσει εχέγγυο για το μέλλον.

ΛΕΩΝ
Χαμογελάστε άφοβα

Το φαινόμενο του μήνα θα τονίσει την αισιοδοξία και τη δημιουργικότητά σας και θα είναι η τύχη μαζί σας. Θα δώσετε προτεραιότητα στις προσωπικές σας υποθέσεις, οι οποίες θα προχωρήσουν καλύτερα. Θα μπορέσετε να δείτε αυτούς που θέλετε ευκολότερα, θα υποσκελίσετε εμπόδια, θα βελτιώσετε την αισθηματική σας ζωή, θα ενισχύσετε την κοινωνική σας θέση, θα διευθετήσετε νομικές υποθέσεις και θα προαγάγετε την επιμόρφωση του εαυτού σας η οποία και θα συμβάλει στην κοινωνική και επαγγελματική σας άνοδο μελλοντικά. Ασχοληθείτε λίγο πιο «ζεστά» αυτή την περίοδο με σχέσεις και συνεργασίες. Προσπαθήστε να ξεκουραστείτε, να ταξιδέψετε ή να φύγετε σε διακοπές. Αναζητήστε όσουςμπορούν να σας είναι είτε χρήσιμοι είτε ευχάριστοι.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Καινούργιοι ορίζοντες

Με τη σύνοδο αυτήν, διαμορφώνεται ένα καλύτερο κλίμα και ανοίγεται ένας νέος ορίζοντας για όλους σας, αλλά θα χρειαστεί ακόμα λίγη υπομονή εκ μέρους σας μέχρι αυτό να πάρει μια πιο αισθητή προοπτική. Το φαινόμενο του μήνα φέρνει μια εποχή στόχων ανανέωσης, σκέψεων και αλλαγής νοοτροπίας. Τονίζει την επικοινωνιακή σας ικανότητα και τις ικανότητές σας στη μεταβατικότητα. Σας βοηθά να ανανεώσετε τις συνθήκες εργασίας, να επιδοθείτε σε νέες μορφές επιμόρφωσης ή να κάνετε καινούργιους συμμάχους και φίλους. Είναι μια σύνοδος ευχάριστων ταξιδιών, ενίσχυσης της μόρφωσης σας και κοινωνικής καταξίωσης. Προετοιμάζει, τέλος, τον δρόμο της σκέψης και του μυαλού σας.

ΑΕΡΑΣ

ΔΙΔΥΜΟΙ
Οι ιδέες αποδίδουν τώρα

Το φαινόμενο του μήνα θα βοηθήσει την αξιοποίηση των γνώσεων και των εκφραστικών σας δυνατοτήτων. Θα αυξήσει την κινητικότητα γύρω σας, θα βοηθήσει την αύξηση της παραγωγικότητας σας, θα σας διευκολύνει να αλλάξετε τόπο διαμονής αν το θέλετε και θα σας ανανεώσει με τη μετακίνηση και την ευκολία να ταξιδεύετε συχνότερα. Θα παίξει σημαντικό ρόλο στην απόκτηση χρήσιμων γνώσεων και θα σας βοηθήσει στην προβολή σας προς τον έξω κόσμο. Όσοι δεν αποφύγετε ένα μοιραίο περιστατικό στα αισθηματικά σας αποδεχθείτε το και αφήστε τον χρόνο να δείξει καλύτερα την όλη πορεία του στο εγγύς μέλλον. Πιστέψτε και αξιοποιήστε τις εμπνεύσεις σας στη δουλειά σας. Κάποιες ιδέες σας μπορεί σύντομα να αποφέρουν καρπούς.

ΖΥΓΟΣ
Τα καλύτερα ξεκινούν

Η Αφροδίτη στον Ταύρο επιζητά την έγκριση και την αγάπη με έναν τρόπο λιγότερο απτό και προσωπικό και εγκαινιάζει μια καλύτερη εποχή για τους περισσότερους από εσάς. Ενισχύονται οι φιλίες και οι προσδοκίες, τονίζεται η ανάγκη της εξελικτικής προσπάθειας, που θα βοηθήσει στο περιβάλλον ?ευρύ ή στενότερο? των περισσοτέρων από εσάς για να ζήσετε καλύτερα. Θα σας κάνει πιο ανθρωπιστές, πιο ευαίσθητους στα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα της εποχής και περισσότερο σεμνούς από εγωκεντρικές προβολές και επιδείξεις. Σας κάνει αναμορφωτές, σας βοηθά να αναπτύξετε καλύτερες στρατηγικές να ενισχύσετε το πνεύμα σας και να αποκτήσετε μεγαλύτερη ψυχραιμία των οικονομικών δυσκολιών.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Ευκαιρία για αλλαγές

Η σύνοδος της Αφροδίτης και του Ηλίου στον Ταύρο είναι ένας ορίζοντας αγάπης κυρίως. Θα βελτιώσει την γκάμα των σχέσεών σας, θα σας βοηθήσει σε αποκαταστάσεις παρεξηγήσεων που προηγήθηκαν και θα φέρει έναν καινούργιο έρωτα. Για όσους από εσάς δεν ισχύσει αυτό, θα ανακαλύψετε έναν καινούργιο σκοπό, έναν άνθρωπο ή έναν νέο προορισμό που ακολουθώντας τα θα αλλάξει και θα βελτιωθεί σταδιακά η ζωή σας. Ήρθε η στιγμή να πάρετε αποφάσεις, να αντικαταστήσετε παλιούς συνεργάτες με καινούργιους, και για τους πιο τολμηρούς η εποχή είναι κατάλληλη να μεταναστεύσετε στο εξωτερικό. Η εκδοχή αυτή θα δώσει μια βαθιά ανανέωση στη ζωή σας. Όσοι πετύχετε αυτό θα αποτελέσει σταθμό για το υπόλοιπο της ζωής σας.

ΓΗ

ΤΑΥΡΟΣ
Ώρα για εξέλιξη

Το φαινόμενο του μήνα θα ενισχύσει την οικογένεια, θα γεφυρώσει διαφωνίες που είχατε με μέλη της, θα σας βοηθήσει να διασώσετε περιουσιακά στοιχεία που έχουν περάσει σε φάση επικινδυνότητας, ενώ θα σας κάνει πιο δημιουργικούς και χρήσιμους στο στενό σας περιβάλλον. Ενισχύει τα εφόδια που χρειάζεστε, βοηθά την κάλυψη των βιοποριστικών σας αναγκών και κυρίως τους νεότερους και πιο φιλόδοξους από εσάς, σας προικίζει ή σας εξοπλίζει να εξελιχθείτε κοινωνικά και επαγγελματικά κατά τη διάρκεια της διέλευσής του από το ζώδιο αυτό. Βελτιώνει την ψυχική συγκρότηση σε όσους είχατε μια κατάθλιψη, περιορίζει τις συγκρούσεις του παρελθόντος και τέλος σας κάνει πιο ευσυνείδητους και πιο αγαπητούς στη δουλειά σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Τα καλά της ζωής

Το φαινόμενο του μήνα θα τονίσει το ψυχικό σας θάρρος. Θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε τα ταλέντα σας, θα σας κάνει πιο διεισδυτικούς σε καταστάσεις, θα διευρύνει την εσωτερική σας ζωή, θα ενισχύσει τις μεταφυσικές σας ανησυχίες και θα αυξήσει την πίστη σας σε ιδέες και σε ανθρώπους. Κυρίως η αύξηση αυτής της πίστης σάς βοηθά υπαρξιακά και ψυχολογικά και αποτελεί οδηγό πορείας και μια προστασία ενάντια στα εμπόδια. Σχέσεις αγάπης και ενδιαφέροντα δημιουργικά θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας, ενώ οι συνευρέσεις με διάφορους ανθρώπους πληθαίνουν. Αξιοποιήστε τα καλά που σας δίνει η ζωή και αντέξτε τις τελευταίες πιέσεις που αναπόφευκτα θα υποστείτε ακόμα μια φορά από ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Πάρτε βαθιά ανάσα

Το φαινόμενο του μήνα σάς ωθεί να προχωρήσετε πιο τολμηρά, σας βοηθά να νικήσετε τους εχθρούς σας, σας κάνει πιο χρήσιμους, σας βοήθα να καλύψετε απώλειες ?τόσο σε υλικό όσο και σε έμψυχο επίπεδο?, σας βοηθά να διαχειριστείτε καλύτερα τις τρέχουσες υποθέσεις σας και να ξεπεράσετε ένα πρόβλημα υγείας ή εργασίας δικό σας ή τρίτου. Γενικώς, μειώνει τις φοβίες και τις απαισιοδοξίες σας και σας κάνει πιο παραγωγικούς και πιο χρήσιμους τόσο στο επαγγελματικό όσο και στον οικογενειακό σας περίγυρο. Έχετε και πείρα από τη ζωή και γνώσεις και δύναμη. Σύντομα θα δείτε μια σειρά από μικρές, αλλά βασικές βελτιώσεις στη ζωή σας.

ΝΕΡΟ

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Τα σχέδια υλοποιούνται

Το φαινόμενο του μήνα θα τονίσει την αίσθηση της συναισθηματικής ασφάλειας και θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε τα οικονομικά σας, ενώ θα αναδείξει τους καρπούς των προσπαθειών σας και θα σας βοηθήσει να υλοποιήσετε σχέδια και ιδέες ευκολότερα. Ο ρόλος του είναι συντηρητικός και πρακτικός. Θα μπορέσετε να βρείτε λύσεις που δεν μπορούσατε πριν σε πρακτικά ζητήματα, να αγοράσετε ή να πουλήσετε κάτι που θα σας βγάλει από μια δύσκολη θέση, να εξασφαλίσετε και να απομακρύνετε από την απώλεια περιουσιακά στοιχεία, να αποφύγετε δυσάρεστους ανθρώπους και τέλος να αποκτήσετε καινούργιους συμμάχους.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Έλα στο σήμερα!

Η σύνοδος που σχηματίζεται θα σας βοηθήσει στην κοινωνική καθιέρωση που επιδιώκετε, θα δικαιώσει τις προσπάθειές σας και θα αποτελέσει μια αρκετά μεγάλη βοήθεια για εσάς. Έρχεται μια εποχή που εκδηλώνεται αργά αλλά σταθερά ώστε να εξελιχθείτε, είτε για να επιβιώσετε επαγγελματικά είτε για να διευκολυνθείτε οικονομικά είτε ακόμη και για να ανέλθετε κοινωνικά. Τους νεότερους σας κάνει πιο φιλόδοξους και τους ωριμότερους πιο ανθεκτικούς. Η σύνοδος της Αφροδίτης και του Ηλίου στον Ταύρο δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αρκετά χρόνια αργότερα και σας βοηθά να συγχρονιστείτε με την εποχή όσοι έχετε μείνει λίγο πίσω.

ΙΧΘΥΕΣ
Εγγυημένη βελτίωση

Η Αφροδίτη στον Ταύρο είναι εγγύηση για τη βελτίωση της υγείας σας, την ανάπτυξη των φυσικών και ψυχικών σας δυνατοτήτων, τη βελτίωση των συνθηκών ζωής, την πρόοδο στη δουλειά σας, τον τερματισμό της ανεργίας, την ανάπτυξη νέων εργασιακών συνθηκών και συνεργασιών που θα σας βοηθήσουν και για καινοτομίες στη δουλειά σας. Εξυπηρετεί τις κοινωνικές και αισθηματικές σας σχέσεις και δίνει καλύτερες προοπτικές στην επικοινωνία και τη συνεννόηση. Χαρακτηριστική θα είναι η κινητικότητα γύρω σας και οι διαφορετικές εντυπώσεις που θα σας δοθούν από τους ανθρώπους. Διαχειριστείτε προσεκτικά τα οικονομικά σας ακόμα μία φορά και μην βιάζεστε να επιχειρήσετε αιφνίδιες αλλαγές στις συνθήκες ή στο αντικείμενο της εργασίας σας.

Πηγή: Astra &Orama