Οι θέσεις των πλανητών μας αποκαλύπτουν τα μυστικά της τέλειας σχέσης

20.02.2016
Οι θέσεις των πλανητών του αστρολογικού μας χάρτη και οι διάφορες όψεις που σχηματίζουν με τους πλανήτες του συντρόφου μας διαμορφώνουν τις τάσεις για την πορεία και την εξέλιξη των αισθηματικών μας σχέσεων. Τρίγωνα, τετράγωνα, αντιθέσεις και σύνοδοι αποκαλύπτουν τις προθέσεις στον έρωτα. Η Άση Μπήλιου μας αναλύει τα μυστικά της τέλειας σχέσης.


Οψη Ηλιου - Σελήνης
Δυνατή, μακρόχρονη σχέση

Ο Ήλιος και η Σελήνη είναι τα αρχέτυπα του αρσενικού και του θηλυκού και στην αστρολογία τους αποκαλούμε «τα φώτα». Μαζί με τον ωροσκόπο αποτελούν το τρίπτυχο της προσωπικότητάς μας. Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο σημαντικό σε ένα ζευγάρι είναι ο Ήλιος του ενός να κάνει όψεις με τη Σελήνη του άλλου. Είναι προτιμότερο να κάνουν ακόμη και δύσκολες όψεις, όπως η αντίθεση ή το τετράγωνο, από το να μην κάνουν καθόλου όψη. Η Σελήνη (είτε την έχει ο άντρας είτε η γυναίκα) ενστικτωδώς αντιλαμβάνεται τις επιθυμίες του Ήλιου. Συνήθως οι άντρες προβάλλουν τη Σελήνη τους στις γυναίκες και οι γυναίκες τον Ήλιο τους στους άντρες. Όταν η Σελήνη του ενός βρίσκεται στο ίδιο ζώδιο, δηλαδή σε σύνοδο με τον Ήλιο του άλλου, το ζευγάρι αλληλοσυμπληρώνεται αρμονικά, ανεξάρτητα ποιος είναι ο κάτοχος της Σελήνης ή του Ήλιου. Συνήθως ο κάτοχος της σελήνης δείχνει τάσεις εξάρτησης από τον κάτοχο του Ήλιου. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει το ζευγάρι να αλληλοεξαρτηθεί και να γίνει ο σύντροφος του «όλη του η ζωή». Στις δύσκολες όψεις Ήλιου-Σελήνης (τετράγωνο, αντίθεση) μπορεί να υπάρχουν απογοητεύσεις ή προβλήματα. Το ζευγάρι θα χρειαστεί να κάνει αγώνα για να ισορροπήσει τις συναισθηματικές επιθυμίες με τις εγωιστικές ανάγκες του καθενός. Ωστόσο, η έλξη μεταξύ τους είναι αναμφισβήτητη!

Οψη Ηλιου - Αφροδίτης
Τρυφερότητα και σεβασμός

Το πάθος και η ερωτική έλξη δεν φτάνουν για να συντηρηθεί μια σχέση, αν δεν υπάρχει αγάπη και σεβασμός του ενός προς τον άλλον. Αυτό ακριβώς συμβαίνει όταν ο Ήλιος του ενός βρίσκεται σε όψη με την Αφροδίτη του άλλου στη συναστρία. Σ’ αυτή την όψη Αφροδίτης- Ήλιου, συνήθως το άτομο που έχει την Αφροδίτη δείχνει τον θαυμασμό, την αγάπη, την τρυφερότητα και τον σεβασμό του απέναντι στο πρόσωπο που έχει τον Ήλιο. Αμοιβαίες όψεις της Αφροδίτης και του Ήλιου δείχνουν ότι και οι δύο σύντροφοι δεν φοβούνται να δείξουν τα πραγματικά τους συναισθήματα. Συνήθως όταν ερωτευόμαστε κάποιον, αυτές οι όψεις υπάρχουν τις περισσότερες φορές. Ο Ήλιος ενισχύει τις θετικές πλευρές της Αφροδίτης και η Αφροδίτη απλώς αγαπά τον Ήλιο. Η Αφροδίτη βοηθά τον Ήλιο να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή του ενώ ο Ήλιος νιώθει κολακευμένος από την προσοχή και το συναίσθημα της Αφροδίτης. Οι θετικές όψεις, όπως η σύνοδος και το τρίγωνο αλλά και η αντίθεση, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές στο να δημιουργήσουν μια σχέση με κέντρο την αληθινή αγάπη. Ακόμη όμως και το τετράγωνο δεν αντιτίθεται στη δημιουργία μιας θετικής σχέσης. Απλώς στην περίπτωση του τετραγώνου, μπορεί ο καθένας από το ζευγάρι να απορροφάται από τον ίδιο του τον εαυτό και να μη δείχνει τόσο ανοιχτά τα συναισθήματά του στον άλλον.

Οψη Ηλιου - Ωροσκόπου
Κοινή στάση απέναντι στη ζωή

Το ζευγάρι Ήλιου- Ωροσκόπου είναι συμπληρωματικό ζευγάρι. Βέβαια, η σύνοδος των δύο, δηλαδή ο ένας να έχει ωροσκόπο το ζώδιο του άλλου, έχει την πιο έντονη και θετική επιρροή, αλλά και οποιαδήποτε όψη δεν παύει να είναι ευνοϊκή ανάμεσα στον Ήλιο του ενός και τον Ωροσκόπο του άλλου. Στη σύνοδο και στο τρίγωνο, υπάρχει κάτι στο στυλ του ατόμου με τον Ωροσκόπο που σαγηνεύει τον Ήλιο και τον κάνει να νιώθει ιδιαίτερη αυτοπεποίθηση, ενώ κάτι στον χαρακτήρα του Ήλιου ενθαρρύνει τον Ωροσκόπο να δείξει τις αρετές του. Και οι δύο κάνουν τη σχέση τους να μοιάζει πιο ζωντανή, πιο έντονη και πιο χρωματιστή! Στις ευνοϊκές όψεις (σύνοδος, τρίγωνο) το ζευγάρι φαίνεται να έχει παρόμοια ενδιαφέροντα και χόμπι. Ακόμη μπορεί να χαίρονται με τις ίδιες δραστηριότητες ή σπορ. Όλα αυτά φέρνουν το ζευγάρι ακόμη πιο κοντά, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τον δεσμό τους. Οι δύσκολες όψεις (αντίθεση και τετράγωνο) μπορεί να βγάλουν κάποιες στιγμές στην επιφάνεια τους «κακούς» εαυτούς και των δυο τους. Πώς μπορείτε να αποφύγετε αυτό το σενάριο; Σκεφθείτε απλά πιο είναι το πρόβλημα. Συνήθως είναι ένας υπέρμετρος εγωισμός. Αν παραμερίσετε τον εγωισμό και δείξτε μεγαλύτερη δεκτικότητα και ταπεινότητα ο ένας απέναντι στον άλλον, τα προβλήματα εξαφανίζονται.

Οψη Ηλιου - Δία
Αυτοπεποίθηση, αλληλοϋποστήριξη

Και για τα δυο φύλα, μια όψη ανάμεσα στον Δία του ενός και τον Ήλιο του άλλου μόνο χαρά, στήριξη και ενθουσιασμό μπορεί να φέρει στο ζευγάρι, ιδιαίτερα στις αρμονικές όψεις (σύνοδος, τρίγωνο). Ο Δίας φαίνεται να είναι ο πιο φανατικός υποστηρικτής του ατόμου που έχει τον Ήλιο, τον κάνει να νιώθει σημαντικός και μπορεί να τον βοηθήσει να εξελιχθεί στη ζωή του. Μην ξεχνάτε ότι ο Δίας είναι ο πλανήτης της αφθονίας, της γενναιοδωρίας, της ευκαιρίας και ό,τι αγγίζει το βοηθά να επεκταθεί. Από την άλλη, το άτομο με τον Ήλιο εμπνέει τον Δία να πραγματοποιήσει ακόμη και τα πιο τρελά του όνειρα και να μη σταματήσει πουθενά. Ο Δίας βοηθά τον Ήλιο να χτίσει ακόμη πιο ουσιαστική αυτοπεποίθηση και του δίνει ευκαιρίες να επεκταθεί στη ζωή του. Σε μια σχέση, το να υπάρχει αυτή η όψη Ήλιου-Δία είναι πραγματικά ένας πολύ θετικός οιωνός, καθώς ο Δίας προστατεύει με κάθε τρόπο τα συμφέροντα του Ήλιου κι ο Ήλιος ενισχύει την αισιόδοξη στάση του Δία. Ακόμη και σε οικονομικό επίπεδο μπορεί τα δυο άτομα να έχουν οφέλη. Ή μπορεί αυτή η όψη να υπερνικήσει άλλες δύσκολες όψεις στη συναστρία του ζευγαριού. Στις δύσκολες όψεις (τετράγωνο-αντίθεση) Ήλιου-Δία, εξακολουθεί να υπάρχει η θετική και επεκτατική ενέργεια, όμως υπάρχουν και αυξημένες προσδοκίες του ενός από τον άλλο ή μπορεί να μην υπάρχει πάντα η υποστήριξη που περιμένει ο ένας από τον άλλον.

Οψη Σελήνης - Αφροδίτης
Ευαισθησία, κατανοηση, Αληθινή αγάπη

Τόσο η Σελήνη όσο και η Αφροδίτη είναι πλανήτες που συνδέονται με τα συναισθήματά μας. Όταν σε μια συναστρία συνδέονται με κάποια όψη μεταξύ τους ενεργοποιούν τη φροντίδα, τη ζεστασιά, την ευαισθησία και την αγάπη προς τον σύντροφό μας. Θέλουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να νιώθει το ταίρι μας ότι το στηρίζουμε και το αγαπάμε. Το άτομο που έχει την Αφροδίτη γοητεύει την ψυχή του ατόμου με τη Σελήνη, ενώ η ζεστασιά που εκπέμπει το άτομο που έχει τη Σελήνη ενθαρρύνει το άτομο με την Αφροδίτη, να δημιουργήσει δέσμευση μαζί του. Αυτές οι όψεις δημιουργούν συναισθήματα χαράς, φέρνουν ηρεμία και αρμονία ανάμεσα στο ζευγάρι και βοηθούν επίσης στο να συγχωρεί ο ένας τον άλλον. Στις θετικές όψεις (τρίγωνο, σύνοδος) το ζευγάρι νιώθει εμπιστοσύνη και ασφάλεια. Η φροντίδα και η κατανόηση ενισχύουν περαιτέρω τη σχέση. Στις αρνητικές όψεις, υπάρχει κάτι στον τρόπο που πλησιάζει ερωτικά η Αφροδίτη τη Σελήνη που την κάνει να νιώθει ιδιαίτερα ντροπαλή και αυτό μπορεί να την απογοητεύει. Αν μάθει η Αφροδίτη να είναι πιο υπομονετική μέχρι η Σελήνη να ανοιχτεί, τα πράγματα μπορεί να γίνουν ευκολότερα. Από την άλλη μπορεί να δημιουργηθούν συναισθήματα ζήλιας ή να έχουν κτητική συμπεριφορά και οι δύο, ο ένας απέναντι στον άλλο. Σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε όψη βοηθά η σχέση να δέσει περισσότερο.

Οψη Σελήνης - Δία
Συναισθηματική ευτυχία και δέσιμο!

Η όψη Σελήνης - Δία σε μια συναστρία ενισχύει τους δεσμούς αγάπης και το συναίσθημα ανάμεσα στο ζευγάρι. Φέρνει ευτυχία, ενώ ο ένας βγάζει στον άλλο μια τρομερή αίσθηση του χιούμορ. Το γέλιο διώχνει την γκρίνια και τις αρνητικές σκέψεις, και θεραπεύει! Είναι σίγουρα από τις καλύτερες όψεις που μπορεί να έχει ένα ζευγάρι στη συναστρία του. Το άτομο που έχει τον Δία είναι σαν να κρύβει μέσα του έναν κλόουν που στόχος του είναι να δει το χαμόγελο στα χείλη του άλλου. Όμως και το άτομο με τη Σελήνη δείχνει να στηρίζει με όλη του τη δύναμη την αυτοπεποίθηση του ατόμου με τον Δία, τα όνειρα και τους στόχους του, ενώ τον ενθαρρύνει να εξελιχθεί. Ο Δίας ακτινοβολεί θετική ενέργεια και ευτυχία και ακόμη και στις δύσκολες όψεις (τετράγωνο - αντίθεση) ενθαρρύνει τη Σελήνη, να αποκτήσει μια πιο αισιόδοξη στάση απέναντι στη ζωή. Η Σελήνη είναι δεκτική απέναντι στην αισιοδοξία του Δία. Ακόμη και οι εντάσεις ηρεμούν γρήγορα όταν είναι σε όψη αυτοί οι δυο πλανήτες σε μια συναστρία. Όταν η Σελήνη συνδέεται με τον Δία, τα άτομα χαλαρώνουν ο ένας στην αγκαλιά του άλλου! Τώρα στις δύσκολες όψεις (τετράγωνο-αντίθεση), που και πάλι δεν θεωρούνται προβληματικές, ίσως η Σελήνη είναι πιο απαιτητική από τον Δία ή ενδέχεται ο Δίας να προσπαθεί να επιβάλει την υπεραισιοδοξία του σε μια ακατάδεκτη Σελήνη.

Οψη Ερμή - Δία
Εξαιρετική επικοινωνία, ανοιχτοί ορίζοντες

Το χιούμορ είναι βασικό συστατικό στην επικοινωνία του ζευγαριού με αυτή την όψη. Ακόμη και όταν προκύψουν δυσκολίες ξέρουν κι οι δυο πώς να τις διαχειριστούν από κοινού, χωρίς να χάνουν την καλή τους διάθεση. Η επικοινωνία είναι βασικό στοιχείο σε ένα ζευγάρι γιατί μπορεί να έχουν δυο άνθρωποι μια εξαιρετική σεξουαλική ζωή, αλλά αν λείπει η συνεννόηση, είναι δύσκολο να κρατήσουν τη σχέση για πολύ καιρό. Πρέπει σε μια σχέση να μπορούμε να εκφράζουμε και τις απόψεις και τα συναισθήματα μας ακόμη κι αν δεν συμφωνούμε σε όλα. Ο Ερμής στην αστρολογία είναι ο πλανήτης της επικοινωνίας κι όταν σε μια σύγκριση ωροσκοπίων κάνει όψεις με τον Δία του άλλου ατόμου, τότε δημιουργείται ένα πλαίσιο θετικής ανταλλαγής ιδεών. Η επικοινωνία (Ερμής) συναντιέται με τον ενθουσιασμό (Δία) και τα αποτελέσματα μόνο ευνοϊκά μπορεί να είναι για το ζευγάρι. Στις δύσκολες όψεις (αντίθεση, τετράγωνο), μολονότι ούτε αυτές είναι προβληματικές, μπορεί ο Ερμής να νιώθει ότι ο σύντροφός του έχει ριζωμένες αντιλήψεις και ιδέες που δεν αλλάζουν ή ότι συμπεριφέρεται σαν να έχει το αλάθητο. Αντίστοιχα, το άτομο με τον Δία μπορεί να θεωρεί το άτομο με τον Ερμή ιδιαίτερα επικριτικό ή αυστηρό. Σε κάθε περίπτωση, οι όψεις Ερμή-Δία βοηθούν το ζευγάρι να διευρύνει τους ορίζοντές του και να κάνει πολλά ταξίδια μαζί!

Οψη Αφροδίτης - Δία
Αυτοπεποίθηση, εύνοια και κέρδος

Στην παραδοσιακή αστρολογία, η Αφροδίτη και ο Δίας θεωρούνται «ευεργέτες» πλανήτες. Έτσι, όταν ένα ζευγάρι τούς έχει σε όψη μεταξύ τους (θετική ή αρνητική) πρόκειται για εξαιρετικό οιωνό που θα φέρει καλοτυχία και στο ζεύγος. Απολαμβάνουν τις ίδιες δραστηριότητες, χόμπι, σπορ και έχουν παρόμοια γούστα. Αυτή η όψη ενισχύει την αυτοπεποίθηση και των δυο, την αισιοδοξία ακόμη και την υγεία. Υπάρχει αμοιβαία κατανόηση, συμπάθεια, αγάπη και ενθάρρυνση. Ο ένας είναι γενναιόδωρος απέναντι στον άλλο. Υπάρχει κάτι στον τρόπο που απευθύνεται ο Δίας στην Αφροδίτη που την κάνει να νιώθει ότι λάμπει. Αν πρόκειται για τον Δία του άντρα και την Αφροδίτη της γυναίκας σε όψη, αυτός ο άντρας της τονίζει την ομορφιά και τη γοητεία της, δεν ξεχνά ποτέ να της κάνει δώρα και να διασκεδάζει μαζί της. Αν συμβαίνει το αντίθετο, δηλαδή ο Δίας της γυναίκας σε όψη με την Αφροδίτη του άντρα, αυτή η γυναίκα ενισχύει την αυτοπεποίθησή του και μπορεί να του φέρει ακόμη και οικονομική τύχη. Ακόμη και στις δύσκολες όψεις (τετράγωνο, αντίθεση) οι δυο πλανήτες δουλεύουν καλά μαζί και εξακολουθούν να φέρνουν εύνοια στο ζευγάρι. Πιθανώς υπάρχει μόνο μια διαφορά στα γούστα ή μπορεί η Αφροδίτη να ζηλεύει λίγο περισσότερο το άτομο με τον Δία. Ή πιθανώς να υπάρχουν διαφορές και στο πώς χειρίζονται τα κοινά οικονομικά τους.

Οψη Αφροδίτης - Κρόνου
Μακροχρόνια ασφάλεια

Με αυτή την όψη, όταν το ζευγάρι συναντιέται για πρώτη φορά νιώθει ότι ξέρει ο ένας τον άλλο από πριν! Γι’ αυτό θεωρείται και μια από τις καρμικές όψεις σε ένα ζευγάρι. Η οικειότητα που νιώθουν τους κάνει απελευθερωμένους και άνετους. Συνήθως αυτές τις όψεις τις απαντούμε σε ζευγάρια που είναι πολλά χρόνια μαζί ή έχουν παντρευτεί. Ο Κρόνος είναι ο πλανήτης της σοβαρότητας και της δέσμευσης. Είναι ο πλανήτης που μας βάζει να ανταλλάζουμε όρκους πίστης και αμοιβαίας αφοσίωσης για μια ολόκληρη ζωή. Όταν είναι σε αρμονική όψη με την Αφροδίτη (σύνοδος, τρίγωνο) αυτός ο συνδυασμός μπορεί να φέρει μακροημέρευση στη σχέση και οι υποσχέσεις που δίνει το ζευγάρι να κρατηθούν. Στις δύσκολες όψεις Αφροδίτης-Κρόνου (τετράγωνο, αντίθεση) τα πράγματα είναι πιο σύνθετα και χρειάζεται προσοχή. Τα καλά νέα είναι ότι ακόμη και στις δύσκολες όψεις ισχύει η έφεση για μακροχρόνιες σχέσεις, ίσως και για πάντα. Τα κακά νέα είναι ότι ο Κρόνος σχετίζεται με συναισθηματικά μπλοκαρίσματα και θέματα ελέγχου στη σχέση. Μπορεί μεν το ζευγάρι να μείνει για πάντα μαζί ή για πολύ, αλλά δεν σημαίνει ότι θα είναι απαραίτητα και ευτυχισμένοι. Φυσικά, αν υπάρχουν και άλλες όψεις όπως της Αφροδίτης με τον Δία, παραδείγματος χάρη, ταυτόχρονα στη σχέση, τότε τα πράγματα δεν είναι ανάγκη να εξελιχθούν τόσο δύσκολα.

Οψη Άρη - Δία
Οι επιθυμίες εύκολα πραγματοποιούνται

Επωφελείται ιδιαίτερα η σεξουαλική ζωή του ζευγαριού, που λειτουργεί πιο φυσικά, όταν είναι ο Δίας της γυναίκας σε όψη με τον Άρη του άντρα, χωρίς να σημαίνει ότι η όψη δεν κάνει καλό και στην αντίθετη περίπτωση. Επειδή ο Άρης όμως είναι το σύμβολο της αρρενωπότητας και της σεξουαλικής επιθυμίας, είναι καλύτερα να τον συναντάμε σε όψη από το αντρικό ωροσκόπιο. Όταν ο Άρης διεγείρεται με οποιαδήποτε όψη από τον Δία βγάζει την παθιασμένη του πλευρά κι επίσης φαίνεται ότι είναι ικανός να επιτύχει τους στόχους του με τη βοήθεια της συντρόφου του. Πολλά υποσχόμενη είναι η όψη Άρη - Δία και στον οικονομικό τομέα. Οι αμοιβαίες όψεις των δυο πλανητών ενθαρρύνουν το ζευγάρι να κάνει πολλές δραστηριότητες μαζί, να έχουν μια δυναμική σχέση που ξεπερνά τα εμπόδια και φυσικά μια πλούσια ερωτική ζωή. Το άτομο με τον Δία βοηθά το άτομο με τον Άρη να επεκταθεί, να ενθουσιαστεί ενώ το άτομο με τον Άρη βοηθά τον Δία να πιστέψει στις δυνάμεις του και να απαιτήσει περισσότερο από τη ζωή και τη σχέση. Στις δύσκολες όψεις, όπως το τετράγωνο και η αντίθεση, μπορεί το άτομο με τον Δία να έχει μια τάση «κηρύγματος» απέναντι στο άτομο με τον Άρη, κι αυτό μπορεί να τον εξαγριώσει ενώ το άτομο με τον Άρη μπορεί να φαίνεται στον Δία ότι εκνευρίζεται με το παραμικρό και δημιουργεί σκηνές για ασήμαντες αφορμές.

Οψη Δία - Κρόνου
Σχέση που βασίζεται στη φιλία

Και οι δυο κερδίζουν από τις όψεις Δία - Κρόνου. Ο Δίας ως γνωστόν είναι ο πλανήτης της επέκτασης, της αισιοδοξίας, της στήριξης και της ευκαιρίας. Όταν σχηματίζει όψη με τον Κρόνο του συντρόφου σας έχετε τη διάθεση να μοιραστείτε τις αγωνίες, τους φόβους και τις ανησυχίες του κι επίσης να τον ενθαρρύνετε να επιτύχει τους στόχους του. Από την άλλη, ο Κρόνος, ως πλανήτης του ρεαλισμού και της ασφάλειας, προσφέρει σ’ αυτή την ένωση με τον Δία τη σοφία του αλλά και τις συμβουλές του, ώστε οι στόχοι να γίνουν πραγματικότητα. Γιατί καλός είναι ο ενθουσιασμός που συνήθως έχει ο Δίας, χρειάζεται όμως σκληρή δουλειά και αφοσίωση, που προσφέρει ο Κρόνος, για να επιτευχθούν οι στόχοι και τα όνειρα. Ακόμη και στην οικονομική και επαγγελματική ζωή του ζευγαριού βοηθούν οι όψεις Δία - Κρόνου, αφού ο ένας μπορεί να βοηθά τον άλλο και σε αυτούς τους τομείς. Στις δύσκολες όψεις Δία-Κρόνου ίσως υπάρχουν περιορισμοί από την πλευρά του Κρόνου, με πολλούς κανόνες και όρους που επιβάλλει στον Δία κι έτσι ίσως τον αποθαρρύνει από το να κυνηγήσει τα όνειρά του. Ή μπορεί ο Δίας να θέλει να πάρει ρίσκα χωρίς να έχει υπολογίσει τους κινδύνους και να ριψοκινδυνεύσει την ασφάλεια του συντρόφου του. Σε κάθε περίπτωση αν το ζευγάρι επικοινωνεί καλά και συζητά το κάθε του βήμα ακόμη κι οι δύσκολες όψεις εξισορροπούν.

Ποιες είναι οι όψεις;

Σύνοδος
Όταν ο πλανήτης του ενός βρίσκεται στο ίδιο ζώδιο με τον πλανήτη του άλλου.

Τρίγωνο
Όταν ο πλανήτης του ενός βρίσκεται σε ζώδιο που είναι του ίδιου στοιχείου με τον πλανήτη του άλλου (φωτιά, νερό, αέρας, γη).

Στοιχεία

ΦΩΤΙΑ: Κριός, Λέων, Τοξότης

ΑΕΡΑΣ: Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος

ΝΕΡΟ: Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύες

ΓΗ: Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως

Αντίθεση
Όταν ο πλανήτης του ενός βρίσκεται στο απέναντι ζώδιο από τον Ήλιο του άλλου.

Αντιθέσεις
Κριός - Ζυγός
Ταύρος - Σκορπιός
Δίδυμοι - Τοξότης
Καρκίνος - Αιγόκερως
Λέων - Υδροχόος
Παρθένος - Ιχθύες
Ζυγός - Κριός
Σκορπιός - Ταύρος
Τοξότης - Δίδυμοι
Αιγόκερως - Καρκίνος
Υδροχόος - Λέων
Ιχθύες - Παρθένος

Τετράγωνο
Όταν ο πλανήτης του ενός βρίσκεται στην ίδια ομάδα (μεταβλητά, σταθερά, παρορμητικά) με τον πλανήτη του άλλου.

Ομάδες

ΣΤΑΘΕΡΑ:Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος

ΠΑΡΟΡΜΗΤΙΚΑ: Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως

ΜΕΤΑΒΛΗΤΑ: Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης , Ιχθύες

Πηγή: Astra& Orama