Είμαι με Αιγόκερω, τι δεν κατάλαβα;

21.12.2015
Για να είμαστε ειλικρινείς, τίποτα. Ακόμη κι αν πιστεύεις ότι τον έχεις καταλάβει, ότι σου έχει ανοίξει την καρδιά του, ένας γνήσιος Αιγόκερως δύσκολα αποκαλύπτεται.

Ησυχία, αγαπάω και μιλάει η καρδιά μου. Το 'πε ο Νίκος Οικονομόπουλος και έκανε μπίνγκο ως προς τον Mr Capricorn. Η καρδιά του μπορεί να μιλάει, αλλά από τον ίδιο θα περιμένεις αρκετά για να ακούσεις μεγάλα λόγια. Θέλει πρώτα να σιγουρευτεί. Και στο τέλος θα πει «λίγα και καλά». Μιλάει εύστοχα, εκφράζεται (λέει...), αλλά ανοίγεται δύσκολα. Αν γουστάρεις εκδηλώσεις λατρείας, θα έχεις πάντα την αίσθηση ότι «κρατιέται». Δεν έχεις άδικο. Αυτό κάνει.

Είναι στρατηγική προσωπικότητα. Κρατάει πάντα τον άσσο του στο μανίκι. Βαδίζει αργά, σταθερά, μεθοδικά. Μπορεί να είναι ειλικρινής μαζί σου, αλλά δεν θα σου αποκαλύψει το πλήρες πλάνο. Διότι πλάνο υπάρχει. Δεν θα πάει «σαν τον βλάκα, να πέσει με τα μούτρα» σε έναν έρωτα. Όχι. Ο Αιγόκερως πρέπει να σε μάθει καλά, να είναι σίγουρος για το που πατάει. Πόσο μπορεί να σε εμπιστευτεί. Να χτίσει πάνω σου. Να επενδύσει.

Να επενδύσει είπαμε; Μα πρόκειται για το Άγιο Δισκοπότηρο της ύπαρξής του. Ο σκοπός (όχι ο Στόχος, αυτός είναι Τοξοτικό θέσφατο), συχνά ο σκοπός που αγιάζει τα πάντα, είναι για τον Αιγόκερω λόγος ύπαρξης. Raison d’ etre. Αν δεν μπορείς να ταιριάξεις ομαλά με το σκοπό του, τον ακυρώνεις. Δεν πρόκειται ποτέ να σου δοθεί, αν δεν συνυπογράφεις το βασικό του αίτημα. Σκέψου καλά, σε περιμένει ανήφορος.

Ο ανήφορος είναι ο δρόμος του Αιγόκερω. Όλο και ψηλότερα, όλο και περισσότερο. Εσύ τα παίζεις δίπλα του. Τον στερείσαι. Ιδρώνεις από την αγωνία για τα ρίσκα του. Αυτός άτεγκτος. Ακούραστος. Ανένδοτος. Βράχος. Στη γυναικεία γλώσσα ντουβάρι.

Ντροπαλός. Αν θες άντρα παγώνι, γύρεψε καλύτερα έναν Λέοντα, ένα Κριό, ακόμη κι έναν Δίδυμο που κυνηγάει το στιλ και τις φιέστες. Ο Αιγόκερως είναι συντηρητικός στο στιλ. Τελεία και παύλα.

Status first. Δεν θα το παραδεχτεί ποτέ. Όμως του αρέσει ό,τι μυρίζει στάτους, γιατί τρελαίνεται να είναι πρώτος. Και καλύτερος. Του αρέσει το κλασικό: γκρι, καφέ μπλε ποιότητα. Χρυσό θα τον κάνεις να σε κυκλοφορήσει στα grande. Τα λούσα όμως δεν τον νοιάζουν παρά μόνο ως απόδειξη επιτυχίας. Και πρόσεξε: όταν λέμε συντηρητικός εννοούμε πως η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει και να φαίνεται. Άσε τις τσαχπινιές και τα «εννοείται» για άλλα, πιο παιχνιδιάρικα στοιχεία. Μαζί του θα είσαι σωστή. Σοβαρή. Συμβουλή: Κυρία μεν, ζόρικη δε.

Αστείος. Είναι dead serious επί της ουσίας, έχει όμως χιούμορ. Πολύ πλάκα στην παρέα. Ίσως σαν αντίδραση στην εσωτερική του μελαγχολία. Γιατί ένας βέρος Αιγόκερως είναι ερωτευμένος με τη μαυρίλα. Δεν θα το δείξει, ούτε θα είναι στο μιρ μιρ, είναι όμως πραγματικά απαισιόδοξος. Για σκεφτείτε το σύμβολο του Αιγόκερου. Το αγριοκάτσικο. Να οι κάμποι χρυσέ μου, γεμάτοι πράσινα λιβάδια τροφής και απόλαυσης. Γιατί να σκαρφαλώνουμε στα κατσάβραχα και να κινδυνεύουμε να γκρεμοτσακιστούμε σε κάθε βήμα; Απάντηση: Γιατί ο άντρας ο σωστός είναι για τα δύσκολα. Όσο μεγαλύτερη η πρόκληση, τόσο πιο πολύ πεισμώνει. Βοήθειά σου…


Αν θες να είσαι μαζί του, θα έρχεσαι πάντα δεύτερη. Άσε τι λέει. Εδώ ισχύει αυτό που δήλωσε πρόσφατα, άκρως χαριτωμένα, η Μάρω Κοντού: «Πάρτε το απόφαση, θα φάτε όλες κέρατο!». Ο Αιγόκερως, πιστός και αφοσιωμένος όταν υπολογίσει ότι «του κάνεις», έχει πάντα ερωμένη. Η μεγάλη αγαπημένη ονομάζεται Δουλειά. Θα έρχεσαι κατά κανόνα δεύτερη. Το κάνει όσο μπορεί πιο κομψά, αλλά ο έρωτας δεν κρύβεται. Όσο και να σε θέλει, ο Σκοπός του, να ξέρεις, είναι και θα είναι πάντα πρώτος. Αν πραγματικά τον γουστάρεις, θα το σεβαστείς. Αλλά βρες ένα καλό spa και μια παλιοπαρέα, γιατί θέλεις τόνωση. Πόσο πια να τον περιμένεις υπομονετικά;


Αισθησιακός. Αλλά no frills. Το τρίτο και πιο ώριμο ζώδιο της Γης (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως) τα πάει καλά με τη Σάρκα. Κάποιες φορές μάλιστα τείνει στη λαγνεία (αν υποστηρίζεται από άλλα στοιχεία και δεν έχει διοχετεύσει το βασικό λιμπιντικό του κεφάλαιο στο… Κεφάλαιο). Δεν είναι όμως ο εραστής για κορδελάκια και πυροτεχνήματα. Θα σου δείξει τι εστί βερίκοκο και θα ρίξει και μια ματιά στο επαγγελματικό «πρέπει» του μετά το ντους. Αν ονειρεύεσαι βραδιές Great Gatsby, κοίτα προς τη Φωτιά. Εδώ είμαστε προσ-Γη-ωμένοι.

Κάθε πράγμα στην ώρα του. Θα πληρώσει τους λογαριασμούς του, θα κανονίσει τις υποχρεώσεις του, θα είναι και εντάξει κοινωνικά. Όλα με μέτρο. Αλλά δεν είναι ο άντρας του «θα τα κάψω τα ρημάδια τα λεφτά μου». Θα στο πάρει το δώρο σου, αξιοπρεπώς. Και στην ώρα του θα κάνει και την υπέρβαση. Όμως οι εξτραβαγκάντσες και τα σόου αλλού. Είναι συνετός. Μετρημένος. Και κάπως αλλιώς το λένε, αλλά ας μη γινόμαστε κακεντρεχείς…


Οικογενειακός τύπος. Ο Αιγόκερως βρίσκεται στο ζωδιακό κύκλο απέναντι από τον Καρκίνο. Ο Καρκίνος φροντίζει για την τροφή μέσα στο σπίτι και ο Αιγόκερως είναι ο provider. Ελληνιστί, κουβαλητής. Ο Καρκίνος φροντίζει για τον κόσμο του σπιτιού και ο Αιγόκερως είναι «σπίτι του» όταν προσπαθεί να επιβληθεί στον έξω κόσμο. Αν θες σπίτι, παιδιά, οικογένεια, θα εκτιμήσεις τη σταθερότητα και τη σιγουριά που σου δίνει. Είναι, όπως λέμε οι γυναίκες, ένας «άντρας να σε στηρίξει».