Πώς σε επηρεάζουν οι Έκλειψεις του φθινοπώρου;

16.09.2014
Το μήνα αυτόν μια το φεγγάρι και μια ο Ήλιος θα κρυφτούν από τα μάτια μας, και θα ξυπνήσουν μέσα μας την ανησυχία, την αμφιβολία και την εριστική διάθεση. Πόσο θα πρέπει να θορυβηθούμε άραγε;

Το ενδιαφέρον αυτόν το μήνα εστιάζεται φυσικά στις δύο εκλείψεις του. Η πρώτη είναι σεληνιακή και γίνεται στις 8 στον Κριό και η δεύτερη ηλιακή και γίνεται στις 24 στον Σκορπιό. Με αφορμή αυτές θα επικρατήσει αναταραχή στις περισσότερες από τις σχέσεις μας. Η διάθεση για αντιπαράθεση, οι διαφορές στο χαρακτήρα, η δυσκολία στη συνεννόηση, η πεσμένη λίμπιντο και η συσσώρευση του οικονομικού άγχους θα δοκιμάσουν τις αντοχές των σχέσεων, ανεξάρτητα από το ζώδιο. Έτσι, λοιπόν, προβλέπεται κρίση σε όλη την γκάμα των δεσμών, ξεκινώντας από τους αισθηματικούς. Αυτό θα γίνει εντονότερο με τη συμμετοχή της Αφροδίτης και του Ερμή στο φαινόμενο.

Ειδικά η σεληνιακή έκλειψη της 8ης Οκτωβρίου μοιάζει με βόμβα έτοιμη να εκραγεί. Ως συνέπεια αυτής της διαταραχής της ενέργειας, οι περισσότεροι άνθρωποι θα λειτουργήσουν φοβικά και σπασμωδικά. Θα παρατηρηθεί αύξηση στον αριθμό των διαζυγίων, διαφωνίες ζευγαριών, ξεσπάσματα θυμού, έριδες.

Από την άλλη, η δεύτερη έκλειψη, η ηλιακή, θα σχετιστεί με τις αρνητικές συνέπειες πιθανών χρεών στις σχέσεις πολιτών με πιστωτικούς οργανισμούς ή στις εμπορικές συναλλαγές και στις απλές καθημερινές οικονομικές δοσοληψίες. Αθροιστικά οι συνέπειες και των δύο εκλείψεων δείχνουν ότι σκληραίνει το κλίμα από την πλευρά του συστήματος και όσον αφορά τις απαιτήσεις του και δυσκολεύει η κατάσταση για τους πολίτες σχετικά με την εξόφληση των χρεών τους. Θα χρειαστούν ψυχραιμία, έξυπνες εναλλακτικές, επινοητικότητα. Απαιτείται θάρρος, γιατί είναι πιθανή η απώλεια ενός συντρόφου, μιας θέσης ή περιουσιακών στοιχείων. Εκείνο που θα βοηθήσει να αποσοβηθούν τα χειρότερα με αφορμή τις εκλείψεις είναι ότι θα έχουμε καλύτερες όψεις μεταξύ των πλανητών για ένα διάστημα.

Το αστρολογικό προφίλ του μήνα: Το έναυσμα για την αλλαγή

Ο Οκτώβριος του 2014 θα σημάνει ανεπιθύμητες εξελίξεις στο διεθνή πολιτικό χώρο, και κατά τη διάρκειά του θα υπονομευτούν οι προσπάθειες για τον περιορισμό της έντασης και την εδραίωση της ειρήνης. Δυο εκλείψεις θα τονίσουν τις υπάρχουσες ανάγκες και θα οξύνουν τις αντιθέσεις μεταξύ ατόμων και κοινωνικών ομάδων, και τη δυσαρέσκεια πολιτών προς τις κυβερνήσεις τους. Επίσης, θα υποχρεώσουν πολλούς ανθρώπους να αγωνιστούν με θάρρος για την υπεράσπιση της εργασίας τους και των αποκτημάτων τους.

Τον Οκτώβριο λοιπόν θα υπάρξουν γεγονότα που θα αιφνιδιάσουν και δυσμενές κλίμα. Θίγονται τομείς όπως η οικονομία, η εργασία - ανεργία, η δημόσια υγεία και η ασφάλεια, το διοικητικό σύστημα και η εκτελεστική εξουσία. Οι διακανονισμοί και οι συμφωνίες δεν θα δώσουν το ποθητό αποτέλεσμα, ενώ θα συσσωρευτούν οικονομικά αδιέξοδα και θα μεγεθυνθούν τα οικονομικά προβλήματα πολιτών, εταιριών και κρατών. Παράλληλα, θα σημειωθούν ενδεχομένως τρομοκρατικές δραστηριότητες, που θα αγγίξουν την κοινή γνώμη παγκοσμίως. Στη χώρα μας τα πράγματα θα είναι αισθητά δυσκολότερα, και η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα, με ενδεχόμενο την εσωτερική κρίση. Η έκλειψη της Σελήνης σε συνδυασμό με την πανσέληνο στις 8 Οκτωβρίου θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της βίας και ακραίες αντιδράσεις από απλούς πολίτες απέναντι στο σύστημα και στους νόμους που τους καταπιέζουν ή τους αδικούν. Μέσα σε όλα, θα έχουμε αύξηση των ατυχημάτων αλλά και της εγκληματικότητας. Προβλήματα θα υπάρξουν με τον καιρό, και έξαρση στις ψυχικές παθήσεις.

Προσπάθειες για αλλαγές που θα αναγγελθούν θα τύχουν έντονης αποδοκιμασίας. Από την άλλη, μπορεί να υπάρξουν παρασκηνιακές ενέργειες στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής. Το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα προβλέπεται επίσης δύσκολο, καθώς στις 24 σχηματίζεται η ηλιακή έκλειψη. Καλό είναι να αποφευχθεί η έναρξη συνεργασιών, να μην αγνοηθούν τυχόν προβλήματα υγείας, να αναβληθούν συμφωνίες, μετακινήσεις και ταξίδια, και ενόψει διαφωνιών να επικρατήσει η συνθηκολόγηση. Γενικά, πρόκειται για δυσάρεστη συγκυρία για τη διεθνή πολιτική ισορροπία. Στην Ελλάδα θα αρχίσει μια ταραχώδης περίοδος. Ωστόσο, ο μήνας αυτός θα είναι μια αφετηρία για πολιτικές και οικονομικές αλλαγές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.

ΦΩΤΙΑ

Κριος: Ξεκαθαρίσματα στις σχέσεις. Ο τομέας των σχέσεων θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Η ειλικρίνειά σου θα δοκιμαστεί, ενώ θα σου δοθούν τα κίνητρα για να πάρεις αποφάσεις. Οι εκλείψεις έχουν πάντα ένα χαρακτήρα ξεκαθαρίσματος. Δεν σε συμφέρει να ξεκινήσεις κάτι νέο, αλλά δεν θα πρέπει να υποτιμήσεις τη δύναμη των αντιπάλων σου. Συνθηκολόγησε αυτόν το μήνα, και αποφύγετε τις αντιδικίες. Το τελευταίο δεκαήμερο θέλει προσοχή στη διαχείριση των χρημάτων σας. Ένας χωρισμός, μια απώλεια, το ενδεχόμενο μιας συναισθηματικής διαταραχής ή μια κλοπή είναι πολύ πιθανά. Θετική η θέση της Αφροδίτης στον Ζυγό, που θα κρατήσει τις ισορροπίες, και του Άρη στον Τοξότη, που θα διατηρήσει ορατούς τους στόχους σας.

Λέων: Οργάνωσε τις κινήσεις σου. Για σένα οι Εκλείψεις του Οκτωβρίου έχουν να κάνουν με μια μικρή κρίση στη σχέση σου με το περιβάλλον σου, στενό και ευρύτερο, και με μια διαταραχή στις επαγγελματικές σου συνεργασίες. Κάποιοι θα βάλουν φρένο σε μια δραστηριότητά σου ή θα περιορίσουν τις χρηματικές απολαβές σου. Απόφυγε την εμπλοκή σε σχόλια, προσπάθησε να είσαι οργανωμένη και απόφυγε τους πολυσύχναστους χώρους, τους αδιάκριτους ανθρώπους και όλους εκείνους που τους χαρακτηρίζει η αρνητική ενέργεια. Ακόμα, μην εκτίθεσαι σε κινδύνους και μην είσαι αφηρημένη κατά τις μετακινήσεις σου, μην κλείνεις συμφωνίες, και το τελευταίο δεκαήμερο, κυρίως, καλό είναι να φανείς προνοητική με την οικογένειά σου.

Τοξότης: Με τη ροή των πραγμάτων. Οι Εκλείψεις αυτού του μήνα θα αναβάλουν τις προσδοκίες σου και θα μεταθέσουν την υλοποίηση κάποιων σχεδίων σου. Θα αναγκαστείς να αθετήσεις μια υπόσχεση που έχεις δώσει, να αναλάβεις ευθύνες ακόμα και άλλων προκειμένου να διατηρήσεις τις ισορροπίες, και κάποιοι εκπρόσωποι του ζωδίου θα πικραθείτε αρκετά στις φιλικές και τις κοινωνικές σχέσεις σας. Δείξε κατανόηση απέναντι σε ό,τι συμβαίνει, τόσο στο στενό όσο και στο ευρύτερο περιβάλλον σου. Κάνε ό,τι μπορείς για μην εισπράττεις τοις μετρητοίς όσα λέγονται ή να μην επηρεάζεσαι από το γενικότερο κλίμα. Αποδέκου μια αλήθεια, όσο πικρή κι αν είναι, και προχώρησε βάσει νέου σχεδίου. Προσαρμόσου στις συνθήκες που θα διαμορφωθούν.

ΓΗ

Ταύρος: Ο έρωτας στο στόχαστρο. Από το φαινόμενο των Εκλείψεων θα επιβαρυνθείς κυρίως ψυχολογικά αυτή την περίοδο, μέσω της επικοινωνίας σου με τους άλλους. Κυρίως οι ελεύθεροι επαγγελματίες, θα πρέπει να προσέξετε τις σχέσεις σας με τους προμηθευτές και τους πελάτες σας. Η δεύτερη έκλειψη θα τονίσει λίγο αιφνίδια τη δυσκολία στην ερωτική ζωή σου. Μετά τη διέλευση του Άρη από τον Σκορπιό, η Έκλειψη του Ήλιου στην αρχή του ζωδίου θα βγάλει στην επιφάνεια τα τρωτά ενός δεσμού. Το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα θα εξαρτηθεί από εσένα. Συνιστώ την αποδοχή της πραγματικότητας, όσο σκληρή κι αν είναι. Μη βιαστείς να αντιδράσεις. Τέλος, μερίμνησε για την καλή σωματική κατάστασή σου και την υγεία σου.

Παρθένος: Κινήσεις εκ του ασφαλούς. Ο δεύτερος μήνας του φθινόπωρου και οι Εκλείψεις του Οκτωβρίου θα έχουν συνέπειες οικονομικές και συναισθηματικές, αν και η οξυμμένη ατμόσφαιρα μπορεί να είναι αποτέλεσμα περισσότερο του ανάδρομου Ερμή παρά των εκλείψεων. Επίσης, η δυσαρμονία του Άρη με το ζώδιό σας θα κάνει πιο βαριά την επιρροή των εκλείψεων, τονίζοντας τη δυσαρέσκεια για την οικονομική σου κατάσταση και φέρνοντας στο προσκήνιο υποχρεώσεις που πρέπει να καλύψεις. Ως εκπρόσωποι ενός οργανωτικού και τυπικού ζωδίου, μέτρησε τις κινήσεις σου και απόφυγε να αναλάβεις επιπλέον ευθύνες ή να δώσεις υποσχέσεις που δεν είσαι σε θέση να τηρήσεις. Κινήσου εκ του ασφαλούς και φρόντισε να παραμείνεις εντός πλαισίου.

Αιγόκερως: Αναθεωρήσεις και δοκιμασίες. Οι Εκλείψεις του φετινού Οκτωβρίου θα διαταράξουν τον άξονα επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, για τους περισσότερους από εσάς. Επίσης, θα σε υποχρεώσουν να αναθεωρήσεις κάποιες τακτικές που εφάρμοζες μέχρι σήμερα ή θα αποκαλύψουν μια μηχανορραφία ή ένα ψέμα. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα ταλαιπωρηθείτε τόσο από εξωτερικά όσο και από εσωτερικά επαγγελματικά ζητήματα. Η δεύτερη έκλειψη σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσεις μια έκτακτη δοκιμασία οικονομικής φύσης, την οποία όμως θα διευθετήσεις αν κινηθείς ψύχραιμα και ευέλικτα. Θα επηρεαστεί πολύ και η αισθηματική σου ζωή, και για τη συνέχειά της θα απαιτηθεί νέα τακτική και συμπεριφορά εκ μέρους σου.

ΑΕΡΑΣ

Δίδυμοι: Ελάττωσε τα έξοδα! Οι Εκλείψεις θα δοκιμάσουν την αντοχή των δημιουργικών σου σχεδίων ή θα αυξήσουν το κόστος όσων επιδιώκεις να πετύχεις. Κάποια γεγονότα θα σε βγάλουν από το πρόγραμμά σου, ενώ η εργασία σου θα γίνει πιο κουραστική και ίσως πιο άδικη. Κάνε ό,τι μπορείς για να αποφύγεις έξοδα που δεν είναι απαραίτητα και μην προσπαθείς επίμονα να διορθώσεις καταστάσεις που δεν διορθώνονται. Επίσης, στην εργασία σου, όπως είπα, θέλει περισσότερη υπομονή και ψυχραιμία, όταν τα γεγονότα θα σε δοκιμάσουν. Ο Άρης στον Τοξότη θα προκαλέσει μια αναταραχή στον τομέα των σχέσεων και, σε συνάρτηση με τις Εκλείψεις, μπορεί αυτή η αναταραχή να πάρει έκταση. Αυτό πρέπει να το αποφύγεις.

Ζυγός: Διλήμματα και πιέσεις. Ο Οκτώβριος μπορεί να δοκιμάσει τις σχέσεις σου κατά τη διάρκειά του, αλλά με λιγότερες συνέπειες απ’ ό,τι στο παρελθόν. Η έκλειψη της Σελήνης θα σε φέρει αντιμέτωπους με συγκεκριμένα πρόσωπα και θα σε υποχρεώσει να πάρεις πιο ξεκάθαρη θέση απέναντι στη διαμόρφωση μιας νέας πραγματικότητας, τόσο στον τομέα των σχέσεών σου, γενικά, όσο και των επαγγελματικών συνεργασιών σου. Η δεύτερη έκλειψη έχει μεγαλύτερη βαρύτητα, καθώς θα συνοδευτεί από γεγονότα που θα σας πιέσουν οικονομικά, όπως την εξόφληση χρεών, για παράδειγμα. Μια άλλη εκδοχή λέει πως θα στοιχίσει διπλάσια η πραγματοποίηση ενός σχεδίου, και αυτό θα σε βάλει σε κατάσταση αμφιταλάντευσης.

Υδροχόος: Με το θάρρος σου μπροστά. Για εσένα οι Εκλείψεις του Οκτωβρίου έχουν να κάνουν με πιθανές νομικές υποθέσεις, τα ταξίδια, την επικοινωνία και τις εμπορικές συναλλαγές. Όλα αυτά θα επηρεαστούν αρνητικά, ή θα γίνουν αιτία επιστράτευσης του αγωνιστικού πνεύματός σου. Συγκριτικά με άλλους, πάντως, θα μπορέσεις να χειριστείς καλύτερα τις καταστάσεις. Στον τομέα των σχέσεων καλό είναι να φανείς ανεκτική και προνοητική. Οι πιο επικοινωνιακοί θα συνθηκολογήσετε κάτω από την πίεση, προκειμένου να συνεχίσει να υπάρχει αυτή την περίοδο μια σχέση που σας ενδιαφέρει πολύ. Τέλος, στον τομέα των συναλλαγών, καλό είναι να φανείς ψύχραιμη.

ΝΕΡΟ

Καρκίνος: Όσο γίνεται, χαλαρά... Η επιρροή των Εκλείψεων του Οκτωβρίου σε Κριό και Σκορπιό θα σχετιστούν με μια περίοδο αναστατώσεων στον επαγγελματικό και τον προσωπικό τομέα, καθώς και με την υλοποίηση ενός σημαντικού σχεδίου. Επειδή ό,τι και να συμβεί θα είναι προσωρινό, εσύ φρόντισε να είσαι ψύχραιμη στην αντιμετώπιση κάθε πρόκλησης. Μην πάρεις πολύ στα σοβαρά τα πράγματα, γιατί θα απογοητευτείς. Κατά τα άλλα, καλό είναι να φανείς συνεπής στις υποχρεώσεις σου, να αποφύγεις να προσθέσεις ευθύνες στην πλάτη σου και, τέλος, μην υπόσχεσαο ότι θα αναλάβεις να διεκπεραιώσεις δουλειές άλλων. Μην ξεχνάτε ότι υπάρχει και ο ανάδρομος Ερμής, που πρόκειται να ταλαιπωρήσει το νευρικό σου σύστημα.

Σκορπιός: Άκουσε την καρδιά σου. Το φαινόμενο του Οκτωβρίου θα επηρεάσει τη διάθεσή σου αλλά και τη ροή και την εξέλιξη πολλών υποθέσεών σου, και των άμεσων συμφερόντων σου. Χτυπημένη αρκετά από τις πλανητικές επιρροές του τελευταίου διμήνου, οφείλεις να είσαι προσεκτική και προνοητική. Προσπάθησε να αποφύγεις τις υπερβολές, εμπιστεύσου το ένστικτό σου, κάλυψε τα νώτα σου και μην εκτίθεσαοι σε κινδύνους. Πιθανόν ένα γεγονός το οποίο θα παίξει σημαντικό ρόλο στον επαγγελματικό τομέα να κλονίσει την πίστη σου σε ένα άτομο, ενώ σε αισθηματικό επίπεδο ίσως να ανακαλύψεις μια αλήθεια για μια σχέση σου, που θα είναι αρκετά πικρή. Προσπάθησε να ξεπεράσεις και τα δυο ενδεχόμενα με θάρρος και ψυχραιμία.

Ιχθείς: Ψύχραιμοι και ρεαλιστές. Για εσένα οι εκλείψεις του Οκτωβρίου έχουν να κάνουν με μια ταλαιπωρία ψυχολογική. Ενδεχομένως να απογοητευτείς από ένα γεγονός ή μια κατάσταση που επικρατεί την περίοδο αυτή στην επαγγελματική ζωή σου. Φρόντισε να είστε ψύχραιμη και ρεαλίστρια και αποφύγε να το βάλεις στα πόδια. Επίσης, μην αρνείσαι τη βοήθεια κάποιων από περηφάνια, μην ανοίγεσαι πολύ οικονομικά για να μη σε πάρουν παραμάζωμα τα έξοδα και, αν μπορείς, μετάθεσε τη διευθέτηση τυχόν δύσκολων υποθέσεων για τους επόμενους δυο μήνες. Τέλος, καλό είναι να φανείς πιο διαλλακτική στις προσωπικές και τις συναισθηματικές σχέσεις σου.

Από τον Κώστα Λεφάκη, Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη