Ερωτικό καλοκαίρι 2014: τα SOS που πρέπει να ξέρεις

14.08.2014
Δώδεκα ιστορίες γεμάτες ερωτισμό, ζήλια και ένταση για όσους αντέχουν τις μεγάλες προκλήσεις. Η περίοδος από τις 16 Ιουλίου έως τις 25 Σεπτεμβρίου θα αναδείξει νικητές και χαμένους στο παιχνίδι της αγάπης, ανεβάζοντας το θερμόμετρο στα ύψη. Είστε έτοιμοι;

Κριός: Το αποτέλεσμα μπροστά σου! Οι ημέρες που ακολουθούν μάλλον αποτελούν συνέχεια των προηγούμενων μηνών, στους οποίους επικράτησε έντονος ερωτισμός εξαιτίας του Άρη στον Ζυγό. Ο μαχητικός πλανήτης έφερε στο προσκήνιο ένταση, ξεκαθαρίσματα και νέες γνωριμίες, καθώς και τη διάθεση ή την ανάγκη να πας ένα βήμα παρακάτω στην προσωπική σου ζωή. Με την είσοδο όμως του Δία στον Λέοντα στις 16 Ιουλίου ξεκινά μια πιο ευνοϊκή περίοδος, κι εσείς είστε σε θέση να δείτε το αποτέλεσμα των προσπαθειών σου. Έτσι, η σχέση σου μπορεί να καρποφορήσει με την απόκτηση ενός παιδιού, και ο Αύγουστος να αλλάξει τις προτεραιότητές σου από δω και πέρα. Από την άλλη, μπορεί να αυξηθούν οι ευκαιρίες για ερωτικές περιπέτειες, κάτι που τον Αύγουστο πιθανόν να γίνει ακόμα πιο έντονο, και να βρεθείς σε μπλεγμένες σχέσεις ή να αντιμετωπίσετε σκηνές ζήλιας. Να θυμάσαι πάντως πως αν δεν αναλάβεις την πρωτοβουλία να εξελίξεις την προσωπική σου ζωή, ο σύντροφός σου μπορεί να σου κουνήσει το μαντίλι το δεύτερο μισό του Αυγούστου, αναζητώντας αλλού την τύχη του.

Τι να κάνεις: να παθιαστείς, να δεσμευτείς

Τι να μην κάνεις: να αφήσεις το σεξουαλικό ένστικτο να πάρει αποφάσεις

Ταύρος: Απρόοπτες εξελίξεις. Η περίοδος από τις 16 Ιουλίου έως τις 25 Σεπτεμβρίου φαίνεται να είναι εξαιρετική για την προσωπική σου ζωή, ειδικά την περίοδο από το δεύτερο μισό του Ιουλίου και μετά. Η είσοδος του Δία στον Λέοντα θα δρομολογήσει εξελίξεις στο σπίτι σου, οπότε μπορεί να νιώσεις την ανάγκη να συγκατοικήσεις, να αυξήσεις τα μέλη της οικογένειάς σου, να αναζητήσεις τρόπο να κάνεις πιο σταθερή τη σχέση σου. Ταυτόχρονα, με την είσοδο του Άρη στον Σκορπιό στο τέλος του Ιουλίου ξεκινά μια περίοδος σαράντα ημερών περίπου κατά την οποία τα προσωπικά σου θα περάσουν μέσα από δράσεις που έχουν να κάνουν με όσα συνέβησαν κατά τις εκλείψεις τα τελευταία δύο χρόνια. Αν πρέπει να διακοπεί η σχέση σου, ακόμα και βίαια ή μέσα από εκβιασμούς, βρες τον τρόπο να αντέξεις τα χτυπήματα και φρόντισε να προστατευτείς από πιθανές επιθέσεις. Αν πάλι προκύψει μια νέα γνωριμία, να ξέρεις πως το δεύτερο μισό του Αυγούστου θα κολυμπήσεις σε θολά νερά, οπότε πάρε βαθιές ανάσες.

Τι να κάνεις: ξεκαθαρίσματα για το παρακάτω της ζωής σου

Τι να μην κάνεις: να κλειστείς στο σπίτι σου

Διδύμοι: Βρες τη χρυσή τομή. Από τα μέσα Ιουλίου και μετά το ενδιαφέρον σας στρέφεται σε τρόπους απόδρασης από μια καθημερινότητα που έχει αρχίζει να σας κουράζει. Με την πρώτη ευκαιρία, φρόντισε να κανονίσεις κοντινές εκδρομές με το άτομο που σου έχει κλέψει την καρδιά, αφού αν πρέπει ένας από τους δύο να δουλεύει, τότε είναι πιθανό να υπάρξουν τριβές στη σχέση σας λόγω της κούρασης. Αν πάλι είσαι μόνη και δουλεύεις μακριά από το στενό περιβάλλον σου, τότε θα υπάρξουν ερωτικές προκλήσεις των οποίων την εξέλιξη θα πρέπει να προσέξεις από το δεύτερο μισό του Αυγούστου και μετά. Η κούραση εκείνη την εποχή μπορεί να ατονήσει το ερωτικό σου ενδιαφέρον, και να υπάρξει εύκολα ένας τρίτος που θα μπει στη σχέση σου και θα σε οδηγήσει στα ψέματα ή στον οριστικό χωρισμό.

Τι να κάνεις: ερωτικές γνωριμίες μέσα από τη δουλειά

Τι να μην κάνεις: να αφήσεις σε δεύτερη μοίρα την καριέρα σου

Καρκίνος: Βουτιά στα βαθιά. Η παραμονή του Δία στο ζώδιό σας μέχρι τις 15 Ιουλίου υπήρξε μεγάλη ευκαιρία να ζήσεις έντονα τον έρωτα. Ελπίζω να εκφραστήκες ανοιχτά, να έδειξες τις προθέσεις και τα αισθήματά σου, να αποχώρησες από μια σχέση που σε κούρασε και να τόλμησες το επόμενο βήμα. Αν το έκανες, δεν θα χάσεις. Με την είσοδο του Άρη στον Σκορπιό στο τέλος Ιουλίου ξεκινά μια περίοδος σαράντα ημερών περίπου κατά την οποία μπορεί να ρισκάρεις στην προσωπική σου ζωή, αφού θα αισθάνεσαι πως είσαι σε θέση να ζήσεις έντονα και «επικίνδυνα» συναισθήματα. Αν έχεις κάνει πρόσφατα τη δική σου οικογένεια, προσπάθησε να εξισορροπήσεις το χρόνο που αφιερώνεις στο παιδί και το άλλο σου μισό. Αν πάλι η σχέση σου είναι φρέσκια, ψάξε λίγο το παρασκήνιο, γιατί το δεύτερο μισό του Αυγούστου διαφαίνονται εμπόδια που δεν θα είναι ορατά έως τότε. Το υπόλοιπο του καλοκαιριού επιφυλάσσει πάθος, ετοιμάσου λοιπόν για βουτιά στα βαθιά!

Τι να κάνεις: να ερωτευτείς με πάθος

Τι να μην κάνεις: να επιστρέψετις σε ένα ανούσιο παρελθόν

Λέων: Η καρδιά θα δείξει το δρόμο. Η είσοδος του Δία στο ζώδιό σου στις 16 Ιουλίου αποτελεί γεγονός που θα πρέπει να σε κάνει να χαμογελάς. Ο έρωτας αποκτά και πάλι νόημα στη ζωή σου, και θα θελήσεις να κάνεις ξεκαθαρίσματα μέσα στο υπόλοιπο του καλοκαιριού ώστε να δημιουργήσεις το χώρο για να ανθίσει η προσωπική σου ζωή. Ένας χωρισμός μέσα στο καλοκαίρι αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να περιποιηθείς τον εαυτό σου, να βελτιώσεις την εικόνα και την κοινωνικότητά σου και να γίνετε και πάλι διαθέσιμοι για νέες ερωτικές περιπέτειες. Η απόφαση να προχωρήσετε παρακάτω τη σχέση σας, από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να συνοδεύεται από τη σκέψη για συγκατοίκηση και τη δημιουργία οικογένειας, διαφορετικά το δεύτερο μισό του Αυγούστου θα μείνεις στάσιμη. Έως το τέλος του καλοκαιριού έχεις την ευκαιρία να προωθήσεις την προσωπική σου ζωή, αρκεί να είσαι ειλικρινής σε όσα υπόσχεσαι και κάνεις. Βλέπεις, στο τέλος του καλοκαιριού η καρδιά, πολύ πιο δυνατή από τις υποσχέσεις σου, θα αποφασίσει ποιες από αυτές θα τηρήσεις.

Τι να κάνεις: να εμπιστευτείς

Τι να μην κάνεις: να σέρνεσαι πίσω από άλλους

Παρθένος: Μπορείς να ανοιχτείς εκεί που πρέπει. Ο ερωτισμός φαίνεται να χάνει τη δυναμική του από το δεύτερο μισό του Ιουλίου, αφού είναι πιθανό να πρέπει να βάλεις σε προτεραιότητα την καριέρα σου στο υπόλοιπο του καλοκαιριού. Ίσως να βρεθείς μπροστά σε προκλήσεις στη δουλειά σου, ή να επιλέξετε να αφήσετε στην άκρη τον έρωτα και να ασχοληθείς με ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα οικονομικά σου και τις σχέσεις σου με συγγενείς. Σε κάθε περίπτωση, κάθε νέα γνωριμία θα φέρει παθογόνα στοιχεία, δικά σου ή της άλλης πλευράς. Είναι πολύ πιθανό να μην έχεις ακόμα καταφέρει να ξεπεράσεις το παρελθόν σου, και αυτό να σημαίνει πως για να ερωτευτείς θα πρέπει να εστιάσεις στο πώς θα μπορέσεις να θεραπεύεσεις την ψυχή σου. Και μη νομίζεις πως ο μόνος τρόπος για να συμβεί αυτό είναι να εργαστείς σκληρά και αδιάκοπα. Ίσως πρέπει να ανοίξεις την καρδιά σου απέναντι σε ανθρώπους που ξέρουν πώς να την αφήνουν να εκφραστεί ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς.

Τι να κάνεις: να ανοιχτείς, για να θεραπευτείς

Τι να μην κάνεις: να «θάψεις» παθογόνα στοιχεία

Ζυγός: Εστίασε σε αυτό που θέλεις. Μετά από μια περίοδο εννέα μηνών περίπου, που μπορεί να σήμανε εξελίξεις στην προσωπική σου ζωή (ένα γάμο, ένα διαζύγιο, μια συγκατοίκηση, την απόκτηση οικογένειας), η περίοδος μετά τις 16 Ιουλίου δίνει άλλο τόνο. Από εδώ και πέρα δεν χρειάζεται να θεωρείς πως δίνεις εξετάσεις ως προς την προσωπική σου ζωή απέναντι σε κριτές που μέχρι χθες αγνοούσες, αλλά θα πρέπει να απολαύσεις τον έρωτα στο σύνολό του. Αν δεν είσαι ερωτευμένη, δεν μπορεί να υπάρξει σχέση ή να κάνεις σκέψεις για γάμο και την απόκτηση οικογένειας. Αν δεν είναι καλό το σεξ, δεν έχει νόημα να παλεύεις να κρατήσεις όρθια μια σχέση. Αν υπάρξει τρίτο άτομο στη σχέση σου, τότε πρέπει να παλέψεις πολύ για να βγεις νικήτρια. Ο έρωτας και το σεξ είναι υπόθεση για δύο. Ξέχασε τους άλλους και εστίασε στις στιγμές σου με το σύντροφό σου.

Τι να κάνεις: να γευτείς τον έρωτα σαν έφηβη

Τι να μην κάνεις: να συνεχίσεις να ζεις με κανόνες που βάζουν άλλοι

Σκορπιός: Για τον έρωτα που σου αξίζει. Δεν θα μπορούσε να λείπει ο ερωτισμός από ένα καλοκαίρι κατά το οποίο ο Άρης επισκέπτεται το ζώδιό σου. Μπορεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου να είστε λίγο μουδιασμένη από τις εξελίξεις στην προσωπική σου ζωή, να μην τολμάς να εκφραστείς ανοιχτά, να παραμένεις παρατηρητής σχέσεων που έχουν εγκλωβιστεί μέσα σε συγκεκριμένα πλαίσια. Από εκεί και πέρα, όμως, το σεξ και η έκφραση του ερωτισμού θα γίνουν τα όπλα σου, και πρέπει να διεκδικήσεις αυτό που πιστεύεις πως έχεις ανάγκη. Ερωτεύσου και φώναξέ το, ακόμα κι αν αυτό αποτελέσει την αφορμή να διακοπούν σχέσεις που ταλαιπωρήθηκαν από συνεχή μπρος πίσω. Τώρα είναι η ώρα να απεμπλακείς από γάμους και δεσμούς που βούλιαξαν στην αδράνεια και να τολμήσεις να σοκάρεις ανακοινώνοντας πως η ανάγκη σου για έρωτα δεν είναι κάτι που περνά με τα χρόνια. Δημιούργησετις συνθήκες μιας σχέσης που τρέφεται από την ένταση, το πάθος και την ίντριγκα, αφού μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αγαπήσεις και θέλεις να σας αγαπούν.

Τι να κάνεις: να γίνετε ποθητή

Τι να μην κάνεις: να παραμείνεις σε σχέσεις που βουλιάζουν

Τοξότης: Αλλαξε παραστάσεις. Αν η περίοδος έως το τέλος του καλοκαιριού είναι ερωτική, αυτό θα προκύψει στο παρασκήνιο ή κάπου μακριά από εκεί που βρίσκεσαι συνήθως. Μάλλον θα χρειαστεί να διακόψεις καθημερινές συνήθειές σου για να απολαύσεις τον έρωτα. Κάνε διαφορετικά πράγματα από αυτά που συνηθίζες να κάνεις τον τελευταίο καιρό, αν και δεν είναι και πολύ εύκολο, αφού φαίνεται να ανησυχείς για τη δουλειά σου. Αν είσαι μόνη, τόλμησε να πας διακοπές κάπου ιδιαίτερα, με άτομα που δεν ξέρεις, γιατί εκεί θα ανακαλύψεις τον πυρετό του έρωτα. Αν πάλι έχεις σχέση, πρόσεξε την εισβολή ενός τρίτου στη ζωή σου. Όσο δεν αντιμετωπίζεις με ευθύτητα τα προβλήματα στη σχέση σου τόσο θα καιροφυλακτεί η απειλή. Γενικά, πάντως, το υπόλοιπο του καλοκαιριού πρέπει να βρεθείς κάπου μακριά για να ανακαλύψεις ή να αναζωπυρώσεις τον έρωτα.

Τι να κάνεις: να αναζητήσει; τον έρωτα σε διαφορετικά μέρη

Τι να μην κάνεις: να αναμοχλεύσεις το παρελθόν

Αιγόκερως: Δέσμιοι του συναισθήματος; Ο Δίας μπορεί να αποχωρεί από τον Καρκίνο στις 16 Ιουλίου, κάτι που σημαίνει πως παύεις να ανήκεις στα ζώδια που ευνοούνται από νέες γνωριμίες και θα έχουν δυνατές σχέσεις, αλλά ο έρωτας δεν θα εξαφανιστεί στο υπόλοιπο του καλοκαιριού. Αν έχεις σχέση, μπορείς να εστιάσεις στην απόκτηση της δικής σου οικογένειας. Αν είσαι μόνη, τότε το σεξ θα γίνει τεράστιο όπλο στην προσέγγιση νέου ερωτικού συντρόφου, αλλά και παγίδα που θα μπορούσε να σε μπλέξει σε μια σχέση σύνθετη. Η άλλη πλευρά αποκτά μεγάλη δύναμη και θα μπορούσε να σου γίνει εμμονή, γιατί, ίσως για πρώτη φορά, μπορείς να αντιληφθείς την έννοια του έρωτα που δεν βασίζεται στη λογική. Το δεύτερο μισό του Αυγούστου, όμως, θα πρέπει να βάλεις και τη λογική στο παιχνίδι, και να αναρωτηθείς αν έχεις μπλεχτεί στα δίχτυα αδιέξοδων δεσμών ή μήπως πρέπει να κάνεις το επόμενο βήμα στη σχέση σου, που μπορεί να περιλαμβάνει και τη συγκατοίκηση.

Τι να κάνεις: να απολαύσεις το σεξ

Τι να μην κάνεις: να εμπλακείς σε σχέσεις των τριών

Υδροχόος: Ας είσαι συγκεκριμένη. Με την είσοδο του Δία στον Λέοντα στις 16 Ιουλίου, στο ζώδιο που βρίσκεται απέναντι από το δικό σου, ανοίγεται μπροστά σου ο δρόμος της προσωπικής ευτυχίας, αλλά θα πρέπει να προσέξεις στις επιλογές σου. Βλέπεις, υπάρχει το ενδεχόμενο να δράσεις επιπόλαια και να επιλέξεις επιφανειακές σχέσεις όπου θα κυριαρχεί η αναμέτρηση για το ποιος θα κερδίσει τις εντυπώσεις. Αυτό σημαίνει πως είναι εύκολο να βρεθείς σε σχέσεις ως το τρίτο πρόσωπο, διεκδικώντας ένα άτομο που έχει ήδη σχέση, ή να γίνεις εσεύ το μήλον της έριδος. Με την παρουσία του Άρη στον Σκορπιό από το τέλος Ιουλίου, όλα τα παραπάνω μπορεί να προκύψουν εξαιτίας της σεξουαλικής πείνας σας, η οποία θα είναι ολοφάνερη. Οι ίντριγκες που μπορεί να στηθούν κατά το υπόλοιπο του καλοκαιριού δεν θα ανεβάσουν μόνο το ερωτικό θερμόμετρο αλλά και τη διάθεση για αναμετρήσεις με ανθρώπους που ψάχνουν ευκαιρία να σπιλώσουν τη δημόσια εικόνα σου.

Τι να κάνεις: να είσαι ξεκάθαρη και ειλικρινής

Τι να μην κάνεις: να παίξεις σε δύο ταμπλό

Ιχθείς: Πρόβα πριν από την αλλαγή. Η αυξημένη ερωτική διάθεση που έχει στήσει χορό στη ζωή σου τους τελευταίους μήνες φαίνεται ότι θα καταλαγιάσει στα μέσα του Ιουλίου, όταν στις 16 του μήνα ο Δίας θα περάσει στον Λέοντα, οπότε και θα ξεκινήσει μια περίοδος που θα πρέπει να φροντίσεις περισσότερο για την υγεία και την καριέρα σου. Μέχρι και το τέλος του Ιουλίου, όμως, θα έχεις την ευκαιρία να φλερτάρεις, αν είσαι ακόμα μόνη, ή να επιστρέψεις σε μια σχέση που ταρακουνήθηκε πριν από λίγο καιρό, με στόχο να διορθώσεις τα πράγματα. Το θέμα από εκεί και πέρα είναι να αναζητήσεις βαθιά μέσα σου το λόγο για τον οποίο δεν ικανοποιείσαι εύκολα από τις σχέσεις σου και να σκάψεις το παρελθόν για να βρεις εμμονές που είναι καλό να ξεπεραστούν. Ταξίδεψε κάπου μακριά, συζήτησε με άτομα που σκέφτονται διαφορετικά ή δοκιμάσε να περάσεις λίγο χρόνο με το σύντροφό σου μακριά από την καθημερινή σου ρουτίνα. Ο φετινός Αύγουστος αποτελεί μια πρόβα μπροστά στην προοπτική αλλαγής ταχύτητας στη ζωή σου, κι αυτό σε αγχώνει, αφού δεν είσαι σίγουρη για τις αποφάσεις που καλείσαι να πάρεις.

Τι να κάνεις: να ισορροπήσεις την καθημερινότητά σου

Τι να μην κάνεις: να γυρίσεις στο παρελθόν

Από τον Γιώργο Σοφιάνη @ www.signingstars.gr