Σύνοδος Άρη-Κρόνου στον Σκορπιό: Φυλάξου!

18.08.2014
Γνωστό για το πείσμα, την επιμονή, τη μαχητικότητα, την αντοχή αλλά και την τάση του στην αυτοκαταστροφή, το ζώδιο του Σκορπιού φιλοξενεί αυτόν το μήνα δύο πλανήτες με σημαντική επιρροή.

Το κύριο φαινόμενο του Αυγούστου 2014 είναι η σύνοδος του Άρη με τον Κρόνο στον Σκορπιό, με απόλυτη στενή προσέγγιση στις 24. Ο Σκορπιός είναι ζώδιο του Νερού, σταθερό, ο δυναμισμός του Άρη λοιπόν σ’ αυτό το ζώδιο ευαισθητοποιεί τόσο τα χαρίσματα όσο και τις αδυναμίες, δίνει έμφαση στη συνέπεια και την εργατικότητα, και αναζητά το πραγματικό νόημα κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων.

Ο Κρόνος, στο ίδιο ζώδιο από τον Οκτώβριο του 2012, δεν βοηθά την εξέλιξη, τονίζει προβλήματα, αμβλύνει τις άμυνές μας, και όσον αφορά την υγεία. Τελευταία αποτέλεσε αφορμή πολλοί να νιώσουν μόνοι και ανασφαλείς. Τώρα, μαζί με τον Άρη, επιφυλάσσει δοκιμασίες για όλο το ζωδιακό κύκλο. Ποια στάση πρέπει να κρατήσουμε για να μην υπάρξει αποδιοργάνωση λόγω της συνόδου Άρη και Κρόνου;

Στις δοκιμασίες που θα προκύψουν απαιτείται ψυχραιμία, και κάθε δραστηριότητα πρέπει να στοχεύει σε κάτι θετικό και χρήσιμο. Για οτιδήποτε γίνεται πρέπει να υπάρχει σύνεση και προγραμματισμός. Η υπομονή, η επιμονή και η αντοχή είναι απαραίτητες για να μην αποδειχτεί η σύνοδος αυτών των δύο πλανητών ολέθρια, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Και αυτό θα διαρκέσει όλο τον Αύγουστο και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Μ' αυτά τα δεδομένα, θα πρέπει κανείς να τρέχει όταν ανοίγει ο δρόμος και να βαδίζει σημειωτόν όταν τα εμπόδια τον κατακλύζουν. Το καλό είναι ότι η σύνοδος αυτή διατηρεί και μια εξάγωνη όψη με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω, κυβερνήτη του Σκορπιού. Έτσι, η συνύπαρξη Άρη και Κρόνου στον Σκορπιό ουσιαστικά δηλώνει κάτι πολύ χρήσιμο, ότι αν κάποιος θέλει κάτι πολύ και δεν υπολογίζει κόπο και χρόνο, θα το κερδίσει τελικά. Σημαντική είναι και η αποδοχή.

Το αστρολογικό προφίλ του μήνα

Το κλειδί είναι η σωστή διαχείριση: Παρόλο που ο Αύγουστος είναι τυπικά μήνας διακοπών, η δύσκολη εποχή που ζούμε δεν επιτρέπει παρά να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση. Εξάλλου, με κάθε ρίσκο προκύπτει και μια ευκαιρία. Δεν είναι κακή ιδέα λοιπόν να δοκιμάσουμε να σκεφτούμε διαφορετικά και να ακονίσουμε τη διαίσθησή μας, να επιδιώξουμε νέες συμμαχίες, να απευθυνθούμε σε νέους ηγέτες και να ορίσουμε νέους κανόνες.

Είναι σκόπιμο να ληφθεί σοβαρά υπόψη κάθε γεγονός αυτόν το μήνα, γιατί θα έχει δεσμευτικές συνέπειες στο μέλλον. Τυχόν ευκαιρίες, κάθε είδους, πρέπει να μην περάσουν ανεκμετάλλευτες, παρά τις πιθανές δυσκολίες και καθυστερήσεις. Κάθε απόφαση ή ενέργεια ας εφαρμόζονται μετά από πολλή σκέψη.

Γενικότερα, ο Αύγουστος προβλέπεται δύσκολος για τη διεθνή πολιτική κατάσταση, η οικονομική κρίση άλλωστε παραμένει, ενώ σε πιθανές συνεννοήσεις μεταξύ των ηγετών θα υπάρχει ασάφεια και ανεπάρκεια. Κατά τα άλλα, προβλέπονται αλλαγές στη στάση των μεγάλων δυνάμεων σε θέματα οικονομικά, ενεργειακά και εξωτερικής πολιτικής. Αναμένεται αύξηση των ατυχημάτων και της εγκληματικότητας και έξαρση των ασθενειών. Στο διεθνές σκηνικό προμηνύεται ένταση, ενώ δεν αποκλείονται οι ανοιχτές ρήξεις ή και οι εύφλεκτες καταστάσεις σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Στην Ελλάδα θα διογκωθούν τα οικονομικά προβλήματα και το εμπόριο θα συνεχίσει να περνάει δύσκολες στιγμές. Οι περισσότεροι θα παραμείνουμε δέσμιοι των οικονομικών υποχρεώσεων. Κατά τα άλλα, η περίοδος αυτή, με τα ερεθίσματα που θα δώσει, θα διασπάσει την προσοχή πολλών και θα ευνοήσει την περιπλάνηση από ιδέα σε ιδέα, από υποχρέωση σε υποχρέωση, από υπόθεση σε υπόθεση, με συνέπεια την απώλεια πολύτιμου χρόνου.

Το μόνο αντίδοτο σε όλα τα παραπάνω είναι η καλή και σωστή διαχείριση των όποιων υποθέσεων και υποχρεώσεων που έχει ο καθένας από εμάς, η αποδοχή των γεγονότων σε πιθανές ανατροπές στις κοινωνικές σχέσεις και, πάνω απ’ όλα, η αποφυγή αντιδράσεων χωρίς συγκεκριμένο σκοπό και αιτία. Οι πιέσεις θα είναι έντονες και οι δυσκολίες όχι πάντα ορατές. Αυτός ο μήνας δεν ευνοεί μεγάλες αγορές, υποσχέσεις, συμφωνίες. Η προσοχή, η ψυχραιμία και η πρόνοια είναι απαραίτητα στοιχεία στην καθημερινότητά μας. Η ζωή μάς δίνει πολλά σημάδια στον κίνδυνο. Στο χέρι μας είναι να τα εντοπίσουμε και να συμμορφωθούμε σύμφωνα με αυτά.

Το φαινόμενο του μήνα

Φωτιά

Κριός: Συναισθηματική αστάθεια. Η σύνοδος του Άρη με τον Κρόνο θα γίνει αφορμή ψυχολογικής αναστάτωσης, ενώ μια σειρά από γεγονότα θα κλονίσουν το αίσθημα της ασφάλειας στους περισσότερους από εσάς. Θα περάσεις μια φάση αμφισβήτησης, και μπορεί να δεις τη ματαιότητα σε πολλές από τις δραστηριότητές σου. Η έντονη υπαρξιακή ανησυχία θα στερήσει ζωτικό χώρο στην αισιοδοξία, ενώ θα πρέπει να προσπαθήσεις πολύ προκειμένου να διατηρήσεις σε υψηλά επίπεδα τη σωματική και την ψυχολογική σου αντοχή. Ο Άρης και ο Κρόνος μαζί στον Σκορπιό έχουν φθοροποιό δράση, και για σαράντα πέντε μέρες θα οξύνουν προβλήματα αισθηματικής φύσεως και θα διαταράξουν την ισορροπία στις σχέσεις σου

Λέων: Μετρήστε λόγια και πράξεις. Για εσένα ο Άρης και ο Κρόνος στη βάση του ωροσκόπιου σου προμηνύουν έντονη αναστάτωση, μέσα από μια σειρά γεγονότων, σε επαγγελματική και οικογενειακή ζωή. Ήρθε η ώρα να προσέξεις την κάθε σου κίνηση, περισσότερο όμως τα πράγματα στο στενό περιβάλλον σου, με έμφαση το τελευταίο εικοσαήμερο του μήνα. Θα έλεγα επίσης να διαφυλάξεις τα υπάρχοντά σου, γιατί δεν αποκλείεται κάποιοι να δοκιμάσουν να σε εξαπατήσουν και να σε κλέψουν. Γενικά, το κλίμα που θα διαμορφωθεί πρέπει να το αντιμετωπίσεις ψύχραιμα, κάνοντας καλά ζυγισμένες κινήσεις. Μην πάρεις βιαστικές αποφάσεις και, γενικά, απόφυγε τις ενέργειες που θα μπορούσαν να έχουν δυσάρεστες συνέπειες για την εστία σου.

Τοξότης: Ρύθμισε εκκρεμότητες. Το φαινόμενο του μήνα θα στρέψει την προσοχή σου στο παρασκήνιο, σε εκκρεμότητες, και οικονομικές, σχέσεις με συγγενείς και αγαπημένους σου. Κάποιοι από εσάς πιθανόν να ασχοληθείτε και με ένα θέμα υγείας. Εκείνο που επισημαίνει η συνάντηση Άρη και Κρόνου στο ζώδιο που βρίσκεται πίσω από το δικό σου είναι η υποχρέωσή σου να ρίξεις φως στο παρασκήνιο και να τακτοποιήσεις εκκρεμότητες, αποβάλλοντας από τη ζωή σου τα περιττά πράγματα. Κάνε μια δυναμική κίνηση ώστε να αξιοποιήσεις ταλέντα σου, αν το κρίνεις απαραίτητο, για την πορεία της καριέρας σου. Αναμφίβολα οι νέες γνωριμίες που θα κάνεις θα ανεβάσουν τη διάθεσή σου και θα γίνουν αιτία να οργανώσεις τη ζωή σου σε νέες βάσεις.

Γη

Ταύρος: Προστάτεψε ό,τι αξίζει. Άρης και Κρόνος στον Σκορπιό θα κάνουν ευάλωτη, αν και για σύντομο χρονικό διάστημα, τη συζυγική σου ζωή. Η συνύπαρξη των δύο πλανητών στο ίδιο ζώδιο μάλλον θα ενεργοποιήσει πιθανές τραυματικές εμπειρίες του παρελθόντος και θα διαταράξει τις σχέσεις σου. Έτσι, λοιπόν, όσες έχουν κλείσει τον κύκλο τους θα αντικατασταθούν από άλλες. Εσύ θα εντείνεις τις απαιτήσεις σου από τον εαυτό σου και τους άλλους ή θα συνειδητοποιήσεις τα αρνητικά στοιχεία της συμπεριφοράς των δικών σου ανθρώπων, τα οποία δεν ήταν τόσο αισθητά το προηγούμενο διάστημα. Υπάρχει όμως και πιθανότητα κάποιοι να επισημοποιήσετε μια σχέση που έχει ήδη δοκιμαστεί, φτάνοντας ακόμα και στο γάμο.

Παρθένος: Διατήρησε τις ισορροπίες. Με αφορμή το φαινόμενο του Αυγούστου θα χρειαστεί να εστιάσεις στην αποφυγή παρεξηγήσεων. Μείνε μακριά από επικίνδυνες συναναστροφές, επιπόλαιες επιλογές και κάθε μορφή έκφρασης που θα μπορούσε να σε εκθέσει ή να σε ταλαιπωρήσει Ο Άρης και ο Κρόνος στον Σκορπιό θα σε επηρεάσουν σε μετακινήσεις, επικοινωνία, συνεργασίες, συχνά μέσω του αιφνιδιασμού. Αν έχεις λόγους να ανησυχείτε, φρόντισε να τακτοποιήσεις τυχόν εκκρεμότητες. Επίσης, απόφυγε να έρθεις σε σύγκρουση με το νόμο, διατήρησε σε ισορροπία τις σχέσεις σου, μην αποδέχεσαι προκλήσεις και στηρίξου στις δυνάμεις σου και στη διακριτικότητά σου για να ανταπεξέλθεις στα δύσκολα.

Αιγόκερως: Η αποδοχή είναι δύναμη. Προσδοκίες, φιλίες και εξωτερικά γεγονότα θα έρθουν στο προσκήνιο εξαιτίας της συνόδου μεταξύ Άρη και Κρόνου. Υπάρχει πιθανότητα να προκύψει μια παρεξήγηση, μια διαμάχη επαγγελματικής φύσεως ή αβεβαιότητα στα αισθηματικά σου. Βέβαια, πολλοί θα καταφέρετε να απωθήσετε τα συναισθήματα, προσπαθώντας να γαντζωθείτε δυνατά από τον υλικό κόσμο. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει να γίνετε πιο ευέλικτοι και να υιοθετήσετε νέες τακτικές, για το δικό σας όφελος. Ξέχασε ό,τι δυσάρεστο σε κούρασε, καταπολεμήσε το άγχος και μην προσπαθείς μάταια να αλλάξεις συνθήκες και άτομα που έχει φανεί εδώ και καιρό ότι θα μείνουν τα ίδια. Κάποια πράγματα οφείλεις να τα αποδεχτείς.

Αέρας

Δίδυμοι: Ελάττωσε ταχύτητα. Η εργασία σου μπαίνει στο μικροσκόπιο με αφορμή τον Άρη και τον Κρόνο στον Σκορπιό, περιμένεις λοιπόν να αυξηθούν οι αντιξοότητες Οι συνθήκες πάντως θα σε αναγκάσουν να δραστηριοποιηθείς και να υπηρετήσεις εκείνους από τους οποίους κρίνεται η επιτυχία ενός έργου και η πορεία των επαγγελματικών σου συμφερόντων. Σε πολλές περιπτώσεις οι ώρες εργασίας δεν θα συμβαδίζουν με τις απολαβές σου, και σε άλλες το ίδιο το αντικείμενό θα απαιτήσει περισσότερο κόπο εκ μέρους σου. Παράλληλα, όσοι αντιμετωπίζετε κάποιο χρόνιο πρόβλημα με την υγεία σας θα πρέπει να προσέξετε. Γενικά, όλοι θα πρέπει να μην οδηγείς επιπόλαια και να αποφύγεις την έκθεση σε κινδύνους.

Ζυγός: Κινήσου μεθοδικά. Τα οικονομικά σου συμφέροντα έρχονται στο προσκήνιο με αφορμή τη σύνοδο Άρη - Κρόνου στον Σκορπιό, η οποία θα λειτουργήσει επιβαρυντικά. Στην περίπτωσή σου, ο Σκορπιός συνδέεται με την ανάγκη για υλική και συναισθηματική ασφάλεια. Ο Άρης εκεί θα συνδέσει αυτή την ανάγκη με την έκφραση δύναμης, ενώ ο Κρόνος θα επηρεάσει την αισθηματική σου ζωή. Γίνε περισσότερο προνοητική και καταπολέμησε τους φόβους σου. Το φαινόμενο του μήνα θα αυξήσει το άγχος που πηγάζει από τυχόν οικονομικές εκκρεμότητες. Το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου ίσως να υπάρξει έλλειψη χρημάτων ή να προκύψει ένα «ατύχημα» οικονομικής φύσεως, από συντηρητική στάση, πλεονεξία ή κακό υπολογισμό.

Υδροχόος: Η δουλειά προηγείται. Η σύνοδος του Άρη με τον Κρόνο στο ζώδιο του Σκορπιού αφορά κυρίως την καριέρα σου, τον ανταγωνισμό και την κοινωνική προβολή. Ο Κρόνος θα εξακολουθήσει, όπως κάνει από τον Δεκέμβριο του 2012, να βάζει εμπόδια στο δρόμο σου και να προκαλεί καθυστερήσεις. Δεν πρέπει να πτοηθείς. Πολλές φορές μπορεί να επηρεάσει και τις συνθήκες στην προσωπική σου ζωή. Και εδώ επίσης δεν πρέπει να βιαστείς να πάρετε τελεσίδικες αποφάσεις. Παράλληλα, ο εργασιακός χώρος θα αποτελέσει τομέα στον οποίο θα αναπληρώσεις τις ελλείψεις άλλων. Μπορεί να μη φανεί αμέσως, αλλά να ξέρεις ότι η εργασία και γενικότερα η καριέρα σου θα παίξουν σωτήριο ρόλο τόσο σε ψυχολογικό επίπεδο όσο και σε πρακτικό.

Νερό

Καρκίνος: Ελιγμός στον κίνδυνο. Πιθανότατα να υποχρεωθείς να κάνεις έναν άθλο με αφορμή το φαινόμενο του Αυγούστου, η επιχείρησή σου μπορεί να παρουσιάσει ένα πρόβλημα, ενώ όσοι είστε γονείς δεν αποκλείεται να ασχοληθείτε με κάτι σχετικό με ένα από τα παιδιά σας. Ειδικά το δεύτερο δεκαπενθήμερο, πρόσεξε τι λες και τι κάνεις και προσπάθησε να ενεργείς με συνειδητότητα σε κάθε σου δραστηριότητα. Παραστατικά, θα λέγαμε ότι έξω από την πόρτα του σπιτιού σου περνά ένας κίνδυνος και εσύ οφείλεις μην έρθεις αντιμέτωπη μαζί του. Οι ερωτευμένοι ίσως να δοκιμαστείτε από το σύντροφό σας ή από μια κατάσταση που θα προκαλέσει εκείνον. Κατ’ επέκταση, καλείσαι να δείξεις κατανόηση και να του συμπαρασταθείς, όσο μπορείς.

Σκορπιός: Απλώς προσαρμόσου... Ο Άρης στο ζώδιό σου είναι δυναμικός και, όσον αφορά την επιρροή του, καταλυτικός. Η συνάντησή του με τον Κρόνο θα συμπέσει με ένα γεγονός που θα σε σημαδέψει, αν και όχι αρνητικά απαραίτητα. Μια σύγκρουση, μια δοκιμασία στον προσωπικό τομέα ή η απώλεια ενός ατόμου από τη ζωή σου είναι πολύ πιθανά. Έλεγξε το πείσμα σου, την ορμητικότητα και τη μαχητικότητά σου, διότι μπορεί να σε οδηγήσουν κάπου που δεν σε συμφέρει, και πρόσεξε την ωμή πολλές φορές ειλικρίνειά σου. Οι προσωπικές και κοινωνικές σχέσεις σου θα επηρεαστούν αυτή την περίοδο επίσης. Γενικά, αντιμετώπισε κάθε πρόβλημα ψύχραιμα. Η επιθετική συμπεριφορά θα σε φέρει σε δύσκολη θέση. Πήγαινε όπως σε πάει...

Ιχθείς: Αλλαγή σελίδας. Η σύνοδος του Άρη με τον Κρόνο σε ευνοεί ώστε να βάλεις νέους στόχους και να προχωρήσεις μπροστά στη ζωή σου. Η σύνοδος αυτή έχει να κάνει με το κλείσιμο μιας σειράς αγώνων και το ξεκίνημα μιας νέας με βάση ένα σημαντικό σκοπό. Αυτός ο σκοπός θα απαιτήσει αγωνιστικότητα, επιστράτευση δυνάμεων και σωφροσύνη. Πρόσεξε τις εντυπώσεις που δίνεις, και τα λόγια σου σε τυχόν συζητήσεις και διακανονισμούς. Ακόμα, βεβαιώσου ότι κάνεις επιλογές που σου ταιριάζουν και πείτε «όχι» σε συναναστροφές που δεν σου κάνουν καλό, και στα σχόλια. Και φρόντισε μέσα σε όλα να ξεκουράζεσαι. Απόφυγε την άσκοπη ταλαιπωρία, κάνοντας ένα καλό πρόγραμμα και επενδύοντας προσεκτικά το χρόνο σου.


Από τον Κώστα Λεφάκη