Σεξ με τρέλα, οργασμό & προφυλακτικό

04.10.2010
Γεφυρώθηκε το χάσμα ανάμεσα στο γυναικείο και τον αντρικό οργασμό, πώς το κάνουν τα 14χρονα στις ΗΠΑ και γιατί τα νεαρά ζευγάρια χρησιμοποιούν το προφυλακτικό περισσότερο και καλύτερα από τους μεγάλους; Σε αυτά και σε πολλά ακόμα ερωτήματα σεξουαλικής φύσεως και συμπεριφοράς απαντά η νέα μεγάλη επιστημονική έρευνα (η μεγαλύτερη μετά το 1994) που έγινε στις ΗΠΑ.

Γεφυρώθηκε το χάσμα ανάμεσα στο γυναικείο και τον αντρικό οργασμό, πώς το κάνουν τα 14χρονα στις ΗΠΑ και γιατί τα νεαρά ζευγάρια χρησιμοποιούν το προφυλακτικό περισσότερο και καλύτερα από τους μεγάλους;

Σε αυτά και σε πολλά ακόμα ερωτήματα σεξουαλικής φύσεως και συμπεριφοράς απαντά η νέα μεγάλη επιστημονική έρευνα (η μεγαλύτερη μετά το 1994) που έγινε στις ΗΠΑ.

Στις 130 σελίδες του ειδικού τεύχος του "Journal of Sexual Medicine", η νέα αυτή έρευνα προσφέρει πληροφορίες για τη σεξουαλική συμπεριφορά των 5.865 Αμερικανών -800 άτομα ήταν κάτω των 18 ετών- ηλικίας από 14 ετών μέχρι και 94 (πρώτη φορά το ηλικιακό φάσμα είναι τόσο μεγάλο)!

Οι υπεύθυνοι της έρευνας από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα (Indiana University's Center for Sexual Health Promotion) τονίζουν ότι η έρευνά τους είναι πληρέστατη και ξεπερνά ακόμα και την "National Health and Social Life Survey" που δημοσιεύτηκε πριν 16 χρόνια!

Οι πιο σημαντικές διαφορές που βρίσκουμε σε σχέση με την έρευνα του 1994, έχει να κάνει με την εξάπλωση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, την σεξουαλική παιδεία που παίρνουν οι νέοι, την περιπέτεια που ζουν τα παντρεμένα ζευγάρια κάνοντας το ίδιο σεξ καθημερινά αλλά και την χρήση του Ίντερνετ ως μέσο και εργαλείο για την ανάπτυξη κοινωνικών σχέσεων που μπορούν να οδηγήσουν και στο σεξ!

Βάλαμε μυαλό και προφυλακτικό:

Το πιο παρήγορο εύρημα για τη νεολαία της Αμερικής, είναι η διαδεδομένη χρήση του προφυλακτικού από τους εφήβους.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, η πλειοψηφία των σεξουαλικά ενεργών εφήβων, ηλικίας 14-17 χρησιμοποίησε προφυλακτικό την τελευταία φορά που είχε σεξουαλική επαφή. Συγκεκριμένα θετικά στην χρήση προφυλακτικού απάντησε το 79% των αγοριών και το 69% των κοριτσιών. Την ίδια στιγμή, μόνο το 25% των ανδρών που ρωτήθηκαν (από όλα τα υπόλοιπα ηλικιακά γκρουπ) απάντησε πως χρησιμοποίησε προφυλακτικό στην τελευταία του ερωτική συνεύρεση.

Όπως τόνισε ο. J. Dennis Fortenberry, καθηγητής παιδιατρικής και υπεύθυνος συντάκτης της έρευνας στο κομμάτι της σεξουαλικής συμπεριφοράς των εφήβων:

"Υπάρχει η αίσθηση πλέον στους εφήβους πως από τη στιγμή που φτάνουν να σκέφτονται το σεξ, το προφυλακτικό αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του έρωτα και πλέον αποτελεί κάτι φυσιολογικό"!

Άλλο ένα ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας είναι η αύξηση της χρήσης του προφυλακτικού στους ισπανόφωνους συμμετέχοντες που οι ερευνητές αποδίδουν στην ενημέρωση που γίνεται στιςω κοινότητες των ομάδων αυτών κατά του HIV-AIDS (εκεί τα ποσοστά του ιού ήταν καλπάζοντα).

Τη μικρότερη χρήση προφυλακτικού, φαίνεται να κάνουν οι άντρες άνω των 50, γεγονός που ανησύχησε τους ερευνητές. Κι αυτό, γιατί ναι μεν οι άντρες άνω των 50 είναι πιθανό να είναι παντρεμένοι αλλά υπάρχουν έρευνες που δείχνουν πως η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα είναι και πιο επιρρεπής στις εξωσυζυγικές σχέσεις

Ο οργασμός σου και ο οργασμός μου:

Παρά το ότι βρισκόμαστε αρκετές δεκαετίες μετά τη σεξουαλική επανάσταση, το κενό μεταξύ της σεξουαλικής ικανοποίησης ανδρών και γυναικών εξακολουθεί να είναι μεγάλο!

Ενώ οι περισσότεροι άνδρες δήλωσαν ότι βρέθηκαν σε οργασμό την τελευταία φορά που έκαναν σεξ και το 85% ότι πιστεύει ότι η σύντροφός τους έκανε το ίδιο, μόλις τα δύο τρίτα των γυναικών (64% περίπου) απάντησε θετικά στην ερώτηση. Ακόμη, σχεδόν το ένα τρίτο των γυναικών απάντησε επίσης ότι βίωσε πόνο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Το αντίστοιχο ποσοστό τους άνδρες ήταν 5%.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι άντρες δηλώνουν πως βιώνουν τον οργασμό μέσω της κλασικής κολπικής διείσδυσης, τη στιγμή που οι γυναίκες μπορούν να φτάσουν στον οργασμό μέσα από το συνδυασμό διείσδυσης και στοματικού έρωτα.

Γυναίκες με γυναίκες: Η έρευνα έδειξε μάλιστα πως μόλις το 7% των ανδρών και γυναικών χαρακτήρισαν τους εαυτούς τους ?άλλο από ετεροφυλόφιλους?, ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό δήλωσε ότι έχει/ ή είχε σεξουαλικές επαφές με άτομα του ίδιου φύλου. Είναι χαρακτηριστικό πως γυναίκες στα 20 με 24 χρόνια τους, έχουν δεχτεί στοματικό από άτομα του ίδιου φύλου σε ποσοστό 9%, ενώ στους άντρες του ίδιου ηλικιακού γκρουπ, το ποσοστό που αποκάλυψε πως δέχτηκε στοματικό από το ίδιο φύλο δεν έφτανε το 6%.

Αυτοϊκανοποίηση: στην σόλο αυτοϊκανοποίηση ξεχωρίζει η ηλικιακή ομάδα 25 -29! Τόσο οι άντρες (84%) όσο και οι γυναίκες (72%) αρέσκονται να ικανοποιούνται μόνοι ενώ υψηλά είναι τα [ποσοστά της εν λόγω ομάδας και στην αυτοϊκανοποίηση μπροστά στο σύντροφο τους (49% και 48% αντίστοιχα για άντρες και γυναίκες).

Άντρες με άντρες: Παρόλο που μόλις το 7% των ενήλικων γυναικών και το 8% των ενήλικων ανδρών δήλωσαν ομοφυλόφιλοι ή bysexual, τα ποσοστά εκείνων που είχαν ομοφυλοφιλικές εμπειρίες κάποια στιγμή στη ζωή τους, είναι πολύ υψηλότερα Για παράδειγμα, το 155 των ανδρών ηλικίας 50 με 59, υποστήριξαν πως δέχτηκαν στοματικό από άντρα κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Όλα τα ευρήματα για όλες τις ηλικιακές ομάδες θα τα βρεις κάνοντας κλικ στο εν λόγω γράφημα: