Πώς θα επωφεληθείς αν κοιμάσαι γυμνή

12.08.2020
Πώς θα επωφεληθείς αν κοιμάσαι γυμνή
Οι θετικές επιρροές στο σώμα και το μυαλό σου

Αν υπάρχει μια εποχή που είναι ιδανικοί για να κοιμόμαστε χωρίς τα ρούχα μας, αυτή είναι σίγουρα το καλοκαίρι.

Εκτός από την προσωπική προτίμηση της κάθε γυναίκες σε αυτό το θέμα, έρευνες δίνουν τις δικές τους απαντήσεις στο θέμα και τους λόγους για τους οποίους το να κοιμόμαστε γυμνές έχει οφέλη στην ποιότητα του ύπνου και στην υγεία μας:

Δες και αυτό: Πώς να είσαι ασφαλής στις δημόσιες τουαλέτες στην εποχή του κορονοϊού

Βελτιώνεται ο ύπνος σου
Όταν κοιμάσαι γυμνή, η θερμοκρασία του σώματος σου μειώνεται, με αποτέλεσμα να αυξάνεται το βάθος και η ποιότητα του ύπνου σου.

Καθαρίζει το δέρμα σου
Η τριβή των ρούχων στο δέρμα μας κατά τη διάρκεια του ύπνου μπορεί να ερεθίσει τους πόρους και να παγιδεύσει τη λιπαρότητα και τα νεκρά κύτταρα, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα πως είναι καλύτερα να κοιμάσαι χωρίς πιτζάμες.

Αυτό το είδες; Τι σημαίνει το σημείο στο οποίο έβγαλες σπυράκι

Ενεργοποίηση μεταβολισμού
Πολλές μελέτες έχουν αποδείξει πως υπάρχει σχέση μεταξύ του ανεπαρκούς και κακού ύπνου και της παχυσαρκίας. Πιο συγκεκριμένα, όταν δεν κοιμάσαι αρκετά, επηρεάζεται η ικανότητα του εγκεφάλου να ρυθμίζει την όρεξη και τα επίπεδα ενέργειας, κάτι που στη συνέχεια αυξάνει την όρεξή μας για ανθυγιενό φαγητό και μειώνει το κίνητρό μας να το δουλέψουμε. Μια άλλη μελέτη ισχυρίζεται πως αν κοιμόμαστε γυμνές, ο μεταβολισμός ενεργοποιείται επειδή το σώμα παράγει περισσότερο καφέ λίπος για να ζεσταθούμε, το οποίο δημιουργεί αυτή τη θερμότητα καίγοντας θερμίδες.

Τόνωση αυτοπεποίθησης
Σύμφωνα με άρθρο του Forbes, αν κοιμάσαι γυμνή αυξάνεται η αυτοπεποίθησή σου, κάτι που μακροπρόθεσμα θα επηρεάσει θετικά διάφορους τομείς στη ζωή σου, όπως τα επαγγελματικά και οποιεσδήποτε νέες προκλήσεις φέρει η ζωή μπροστά σου.