10 τρόποι για να πεις αντίο στον πόνο φυσικά

06.04.2017
Σου παρουσιάχουμε 10 παυσίπονα που δεν είναι φάρμακα!

  1. Δοκίμασε με έναν καλό δάσκαλο τη μέθοδο Πιλάτες, η οποία αρχικά χρησιμοποιούνταν για να βοηθά κατάκοιτους ασθενείς και τραυματισμένους χορευτές.

  2. Διόρθωσε την κίνηση και τη στάση σου. Εξέτασε πώς κάθεσαι όταν δουλεύεις, αν το κάθισμά σου έχει το σωστό ύψος και αν η μέση σου στηρίζεται καλά.

  3. Εξετάσου από έναν ορθοπεδικό γιατρό ή χειροπράκτη για να δεις αν το μυοσκελετικό σου σύστημα έχει προδιάθεση στην καταπόνηση ή στους τραυματισμούς.

  4. Μένε όρθια όσο περισσότερο μπορείς. Η καθιστή στάση προκαλεί διαρκή πίεση στο κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης. Κατά διαστήματα φρόντισε να σηκώνεσαι από το γραφείο ή τον καναπέ όταν βλέπεις τηλεόραση.

  5. Χαλάρωσε τους μυς σας με το να τεντώνεσαι συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης το χασμουρητό αυξάνει την εισροή οξυγόνου, τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και χαλαρώνει το σώμα.

  6. Όταν πονάς, χρησιμοποίησε τρόπους για να χαλαρώνεις και να μειώνεις την ενόχληση. Σε ένα χώρο χωρίς περισπασμούς επαναλάμβανε μια λέξη, ήχο, προσευχή επί 10 λεπτά μια ή δυο φορές την ημέρα. Ή διαλογίσου. Η αίσθηση ότι είσαι γειωμένη και γαλήνια θα βοηθήσει το σώμα να αυτοθεραπευτεί.

  7. Μύρισε αιθέρια έλαια χαμομηλιού, λεβάντας ή δενδρολίβανου, που χρησιμοποιούνται στην αρωματοθεραπεία για την αντιμετώπιση του πόνου.
    Έλαιο δεντρολίβανο μόλις με 8 ευρώ τα 10ml. Αγόρασέ το εδώ και πες αντίο στον πόνο

  8. Απόφυγε να σφίγγεις τους μυς για να «οχυρωθείς» απέναντι στον πόνο. Αυτή η αυτόματη αντίδραση οδηγεί σε έναν φαύλο κύκλο πόνου- σπασμού- εντονότερου πόνου.

  9. Δες μια ταινία (κατά προτίμηση στο βίντεο, χωρίς τις διακοπές για διαφημίσεις). Έχει αποδειχθεί ότι η ενασχόληση με κάτι που ενεργοποιεί την όραση, βοηθά να ξεχαστεί ο πόνος. Σύμφωνα με έρευνες, δεν έχει σημασία αν η ταινία είναι κωμική ή δραματική αλλά πρέπει να έχει διάρκεια πάνω από μια ώρα, καθώς αρχίζει να «επενεργεί» μετά τα 30 λεπτά. Η μέθοδος όμως δεν βοηθά σε χρόνιες καταστάσεις.

  10. Παίξε ένα βιντεοπαιχνίδι. Για τους ίδιους λόγους συντείνει στο να ξεχαστεί κανείς. Η μέθοδος ενδείκνυται ιδιαίτερα για τα παιδιά, αλλά φυσικά κάνει και για τους μεγάλους – ανεξαρτήτως του αν είχαν προηγούμενη προτίμηση ή εμπειρία στα ηλεκτρονικά παιχνίδια.