Πότε είχες την 1η περίοδο να σου πω τι άντρα ψάχνεις

16.04.2016
Η ηλικία στην οποία μια γυναίκα ξεκινάει να έχει περίοδο - μπαίνοντας επίσημα στην εφηβεία - σχετίζεται με τον άντρα που θα επιλέξει να έχει στο πλευρό της.

Σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του St Andrews, μια γυναίκα που είχε την πρώτη της έμμηνο ρύση σε σχετικά νεαρή ηλικία είναι πολύ πιο πιθανό να επιλέξει έναν άνδρα πιο αρρενωπό αλλά και να κάνει παιδιά σε μικρή ηλικία.

Για τις ανάγκες της έρευνας- που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό "Evolutionary Psychology" με επικεφαλής τους Dr Carlota Batres και τον καθηγητή David Perret - οι μελετητές φωτογράφησαν άνδρες και γυναίκες φοιτήτριες ηλικίας μεταξύ 18 και 22 ετών.

Κάθε ένας από αυτούς είχε μια ουδέτερη έκφραση - χωρίς να δείχνει χαρά, θυμό ή όποιο συναίσθημα - και με τον ίδιο φωτισμό.

Στη συνέχεια οι ερευνητές επεξεργάστηκαν τα πρόσωπα χρησιμοποιώντας ένα προσαρμοσμένο λογισμικό και δημιούργησαν "πρώτυπα αρρενωπότητας" έτσι ώστε να βαθμολογήσουν τα πιο αρρενωπά πρόσωπα. Στη συνέχεια τροποποίησαν τις φωτογραφίες έτσι ώστε να δημιουργήσουν επτα ζευγάρια προσώπων, όπου το κάθε ένα από τα δύο να είναι κατά 50% πιο "αρρενοποιημένο" και 50% με πιο γλυκά "θηλυκά" χαρακτηριστικά.

Οι γυναίκες κλήθηκαν να επιλέξουν βάσει αυτού ποιό από τα δύο επεξεργασμενα πρόσωπα του κάθε ζεύγους φωτιγραφιών θεωρούσαν πιο ελκυστικό.

Όπως αποδείχτηκε οι γυναίκες που είχαν ξεκινήσει την εφηβεία νωρις - είχαν δηλαδή την πρώτη τους περίοδο σε ηλικία κοντά στα 11 έτη - ήταν πιο πιθανό να προτιμούν πιο αρρενωπά πρόσωπα.